Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

Η Princess Cruises ανακοίνωσε την ακύρωση αφίξεων τoυ Sun Princess στη Σαντορίνη

Η Princess Cruises ανακοίνωσε την ακύρωση αφίξεων του κρουαζιερόπλοιου Sun Princess στη Σαντορίνη, για συγκεκριμένες αφίξεις και διαστήματα, με την άφιξη στις 14 Απριλίου να έχει ήδη πραγματοποιηθεί κανονικά, ενώ ομοίως κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η άφιξη στις 30 Απριλίου. Οι ακυρώσεις αφίξεων αφορούν διαστήματα και προσεγγίσεις μετά τις 30 Απριλίου. 

Ειδικότερα, η Princess Cruises ενημέρωσε ήδη τους πελάτες της οτι σε επερχόμενα δρομολόγια το νέο Sun Princess δεν θα επισκεφθεί τη Σαντορίνη όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά το πλοίο θα επισκεφθεί εναλλακτικό λιμάνι.
Όμως, σύμφωνα με την εταιρεία, αν και αυτή η αλλαγή μπορεί να είναι απογοητευτική για ορισμένους ταξιδιώτες, στην πραγματικότητα θα οδηγήσει σε μια καλύτερη συνολική εμπειρία για μια πιο ικανοποιητική επίσκεψη.


Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει οτι "Παρακαλώ σημειώστε ότι υπάρχει μια αλλαγή στο προγραμματισμένο δρομολόγιό μας. Λόγω της συμφόρησης των κρουαζιερόπλοιων, δεν θα αγκυροβολούμε πλέον στη Σαντορίνη" , ανέφερε το email ειδοποίησης. «Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και την απογοήτευση που μπορεί να προκαλέσει αυτή η αλλαγή».

Για ορισμένα δρομολόγια, το email συνεχίζει να εξηγεί ότι το πλοίο θα επισκεφθεί τα Χανιά, ως εναλλακτική λύση, αν και οι ώρες του λιμανιού έχουν προσαρμοστεί ελαφρώς. Ο λόγος που δίνεται για αυτές τις αλλαγές είναι η «συμφόρηση κρουαζιερόπλοιων», η οποία υποδηλώνει μια πολύ γεμάτη και λιγότερο ευχάριστη εμπειρία για τους επισκέπτες.

Για παράδειγμα, το Sun Princess ήταν αρχικά προγραμματισμένο να επισκεφθεί τη Σαντορίνη στις 11 Ιουνίου 2024. Την ημερομηνία αυτή, τέσσερα άλλα πλοία είναι επίσης προγραμματισμένα για το λιμάνι – το Star Clipper, το Costa Fascinosa, το MSC Divina και το Odyssey of the Seas.


Σε συνδυασμό με τη χωρητικότητα του Sun Princess των 4.300 επισκεπτών, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι περισσότεροι από 17.000 ταξιδιώτες κρουαζιέρας επισκέπτονται το νησί σε μία μόνο μέρα. 

Τα Χανιά ωστόσο, έχουν μόνο ένα άλλο πλοίο - το Azamara Pursuit - προγραμματισμένο για τις 11 Ιουνίου 2024. Αυτό σημαίνει ότι η κοινότητα με πληθυσμό 111.000 θα έχει συνολικά περίπου 5.000 επισκέπτες κρουαζιέρας με την άφιξη της Sun Princess.

Τα μικρότερα πλήθη σημαίνει ότι οι επισκέπτες της κρουαζιέρας μπορούν να επιλέξουν τις εκδρομές στην ξηρά έχοντας περισσότερες ευκαιρίες να απολαύσουν τα τοπικά αξιοθέατα, τα εστιατόρια και πολλά άλλα χωρίς να αισθάνονται συνωστισμό.

Όταν οι επισκέπτες της κρουαζιέρας έχουν μια δυσάρεστη εμπειρία στο λιμάνι, μπορεί να κατηγορήσουν τη γραμμή κρουαζιέρας για τα πλήθη, αλλά μια τέτοια αλλαγή δρομολογίου μπορεί να μετριάσει αυτό το πρόβλημα και να εξασφαλίσει μια πιο ευχάριστη μέρα στο λιμάνι για όλους τους ταξιδιώτες.

Γιατί προέκυψε στο "παρα 5" η αλλαγή. 

Ενώ οι εταιρείες της κρουαζιέρας προγραμματίζουν δρομολόγια πολύ νωρίτερα, δεν επιβεβαιώνουν ταυτόχρονα τις κρατήσεις, δεν ενημερώνουν δηλαδή το σύστημα για τον αριθμό των κρατήσεών τους, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Οπότε, ίσως όταν το Sun Princess ήταν αρχικά προγραμματισμένο, να μην είχαν προγραμματιστεί τα υπόλοιπα πλοία. 

Καθώς τα χρονοδιαγράμματα τροποποιούνται, ωστόσο, οι γραμμές κρουαζιέρας μπορούν να επανεξετάσουν τα λιμάνια και να κάνουν προσαρμογές για να εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες για τους επισκέπτες τους.

Άλλοι παράγοντες θα μπορούσαν επίσης να αποτελούν μέρος τέτοιων αποφάσεων αλλαγής δρομολογίου. Η συντήρηση ή οι επισκευές του τερματικού σταθμού αποβάθρας ή κρουαζιέρας, η αλλαγή διαθεσιμότητας τοπικών περιηγήσεων, οι αλλαγές στην τοπική οικονομία και άλλα ζητήματα μπορούν να επηρεάσουν τις αλλαγές του δρομολογίου. Ακόμη και πράγματα όπως οδικές εργασίες που μπορούν να ακυρώσουν δημοφιλείς εκδρομές στην ξηρά και θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος τέτοιων προσαρμογών.


Το Sun Princess έκανε το ντεμπούτο του στα τέλη Φεβρουαρίου και είχε ήδη αρκετές αλλαγές στο δρομολόγιο. Στην πραγματικότητα, το πλοίο δεν επισκέφτηκε τη Σαντορίνη στο παρθενικό του ταξίδι όπως είχε προγραμματιστεί, αν και αυτή η απόκλιση οφειλόταν στη συντήρηση στο τελεφερίκ της Σαντορίνης και όχι στη συμφόρηση του πλοίου.

Το πλοίο χωρητικότητας 175.500 τόνων θα συνεχίσει να πλέει στη Μεσόγειο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου πριν κάνει το πρώτο του υπερατλαντικό πέρασμα που θα τη φέρει στο Fort Lauderdale, όπου θα μεταφερθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2025 με μια ποικιλία δρομολογίων στην Ανατολική και Δυτική Καραϊβική.
 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η άφιξη στη Σαντορίνη στις 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά, χωρίς αλλαγή. Πηγές : arxipelagos.gr
https://www.cruisehive.com/princess-cruises-ship-cancels-port-visits-due-to-congestion/128358
https://www.kathimerini.gr/society/562980697/to-sun-princess-akyrose-ta-dromologia-sti-santorini-logo-synostismoy-kroyazieroploion/
https://www.protagon.gr/epikairotita/krouazieroploio-akyrwse-dromologio-sti-santorini-logw-synwstismou-44342918758Ημερομηνία Τελευταίας Τροποποίησης: 14 Απριλίου, 2024 

 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Η Φωτογραφική Ομάδα Σαντορίνης ΦΟΣ θα παρουσιάσει φωτογραφική έκθεση
Προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση το διάστημα 18 - 20 Μαίου
Οι διακρίσεις της Ελλάδας και της Σαντορίνης στα American Leisure Lifestyle Awards στην thenationalherald.com
11-19 Μαίου η φετινή Ανοιξιάτικη αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης
Διανομή τροφίμων απο την Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης στις 17 και 20 Μαίου
Ευχαριστήριο του Πτωχοκομείου σε δωρητή του
Μαθηματα ανοιχτης θαλάσσης για εφήβους και ενήλικες απο το Ναυτικό Όμιλο Σαντορίνης
Η Σαντορίνη το καλύτερο νησί στην Ευρώπη σύμφωνα με τα Leisure Lifestyle Awards 2024
Σε ανοικτή έκτακτη γενική συνέλευση την Πέμπτη 16/05/2024 στις 17:00 καλεί η συντονιστική για το ΓΝΘ
Το δημοφιλέστερο ηλιοβασίλεμα του TikTok και το 2ο καλύτερο στο Instagram έχει η Σαντορίνη!
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις 16 και 17 Μαίου
Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων
Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών στις 18 Μαίου στις 18.30 στο ΔΑΠΠΟΣ
Προσωπικό αναζητά το Πτωχοκομείο Θήρας
Καταγγελία της Κ.Ο. Σαντορίνης προς τη Δημοτική Αρχή για την άρνηση παραχώρησης πλατείας για τη διεξαγωγή πολιτικής ομιλίας
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.