Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ουσιαστικές λύσεις δρομολόγησε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Σαντορίνης

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει τα εξής : 

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε την Παρασκευή 29 Μαρτίου το  Σωματείο Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Σαντορίνης. 

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και με τη συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των μελών μας γεγονός που μας ικανοποίησε και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, συζητήθηκαν τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας καθώς και οι λύσεις που δρομολογήθηκαν ήδη σε δύο από αυτά. 

Συγκεκριμένα σε συνεργασία με το Τμήμα Μεταφορών του Επαρχείου Θήρας και το ανάλογο τμήμα της Περιφέρειας της Σύρου, έχει δρομολογηθεί να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημά μας σχετικά με την ανανέωση των ταχογράφων των λεωφορείων μας ώστε να μπορεί να γίνεται στη Σαντορίνη, απαλλάσσοντάς μας από την χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία των μετακινήσεων. 

Επίσης σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας έχουν ήδη ξεκινήσει να  δρομολογούνται οι προτάσεις που εισηγηθήκαμε σχετικά με τους χώρους στάθμευσης των λεωφορείων μας, με σκοπό να βελτιωθούν τόσο οι παρεχόμενες υπηρεσίες μας όσο και να οργανωθεί και διευκολυνθεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο νησί μας. 

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η στάθμευση και η αποεπιβίβαση των επιβατών των λεωφορείων μας να γίνεται στο χωμάτινο τμήμα του πάρκιγκ απέναντι απο το Γενικό Λύκειο των Φηρών, με την είσοδο και έξοδο των λεωφορείων μας να γίνονται απο διαφορετικές οδούς, ώστε να να αποφεύγονται τα προβλήματα και να διευκολύνεται η πρόσβασή μας στους δρόμους που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ανάλογα με την κατεύθυνσή μας, ώστε να μην κάνουμε άσκοπες διαδρομές επιβαρύνοντας την πόλη. 

Σε οτι αφορά τους χώρους στάθμευσης καταφέραμε να ξεκίνησει η ασφαλτόστρωση του πάρκιγκ της Οίας ύστερα απο πρωτοβουλία και προσπάθειες του Σωματείου μας, με τους ίδιους σκοπούς, την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας και την καλύτερη οργάνωση της κυκλοφορίας. 

Σχετικά με τους χώρους στάθμευσης, πάγιο αίτημά μας είναι ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν κι άλλοι επαρκείς χώροι για τις ανάγκες του νησιού μας, ενώ κρίνουμε πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου μας προσδιορίστηκαν και σηματοδοτήθηκαν ύστερα από αίτημά μας, για πρώτη φορά χώροι στάθμευσης των λεωφορείων μας, γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι φέτος αν μη τι άλλο θα περιοριστεί η αταξία των προηγούμενων ετών. 

Επίσης, θεωρούμε πολύ θετική τη συμμετοχή του Σωματείου μας στην ΓΕΠΟΕΤ ( ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ http://poet.gr/coaches/) με σκοπό την ακόμη καλύτερη υποστήριξη των δικαιωμάτων και αιτημάτων μας. 

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκαν κι άλλα σημαντικά και ενδιαφέροντα θέματα με σκοπό τη επίλυσή τους ώστε να μπορούμε όλοι μας να κάνουμε την δουλειά μας ποιοτικότερα και με λιγότερα προβλήματα. 
 
Για το Σωματείο Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Σαντορίνης

Ο πρόεδρος Μανώλης Κορωνιός   
Ο αντιπρόεδρος Νίκος Παγώνης
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
«Η Σαντορίνη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα»
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις 16 και 17 Απριλίου
Η Princess Cruises ανακοίνωσε την ακύρωση αφίξεων τoυ Sun Princess στη Σαντορίνη
Ερώτηση βουλευτή Μάρκου Καφούρου για την επικινδυνότητα του κτιρίου της ΔΟΥ Θήρας
Κανονικά επισκέφθηκε το Κ/Ζ Sun Princess στις 14/4 τη Σαντορίνη
Ενημέρωση για τα δρομολόγια του Blue Star 1 απο το Dakoutros Travel
Αντώνης Παγώνης στην ΕΡΤ “Η Σαντορίνη είναι έτοιμη και στα καλύτερά της να υποδεχθεί τους επισκέπτες της”
Συνέντευξη στο Volcano TV θα παραχωρήσει ο πρόεδρος της Π.Ο.Ξ. Γιάννης Χατζής, τοποθετούμενος σε ζητήματα που απασχολούν το νησί μας
Στις 19/4 μπροστά απο τη Μητρόπολη η Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στη Σαντορίνη
Ανακοίνωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας
Ανακοίνωση του συνδικάτου Τουρισμού Θήρας για τους εκπαιδευτικούς
Το Ναυτικό Μουσείο Θήρας και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης εγκαινιάζουν τη φιλοτελική έκθεση "Φάροι του Κόσμου''
Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θήρας για τις προκριματικές εκλογές της Κυριακής
«ΠΙΘΟΙΓΙΑ 2024»: 3η Συνάντηση γευσιγνωσίας Θηραϊκών οίνων στο ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ν. Ζώρζος, δήμαρχος Σαντορίνης: H Σαντορίνη έχει ξεπεράσει τα όρια της φέρουσας ικανότητας της
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.