Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

"Εγκληματικότητα και ενδοοικογενειακή βία" από την Ένωση Γονέων Θήρας και το Σύλλογο Κρητών "Το Αρκάδι" στις 2/3

Εκδήλωση - ανοιχτή συζήτηση με θέμα "Εγκληματικότητα και ενδοοικογενειακή βία συμπεριλαμβανομένου του ενδοσχολικού εκφοβισμού"  στις 2 Μαρτίου 2024 και ώρα  18.00 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό  Κέντρο στα Φηρά συνδιοργανώνουν η Ένωση Γονέων Θήρας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών "Το Αρκάδι", με ομιλητές ειδικούς στο αντικείμενο επιστήμονες. 


Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Αγγελική Μαλιωτάκη, Ψυχολόγος - Εγκληματολόγος, ο Αθανάσιος Κατερινόπουλος, απόστρατος της Ελληνικής Αστυνομίας και Διαπραγματευτής κρίσεων και ομήρων και ο  Βασίλης Μαστρογιάννης, καθηγητής Νομικού Δικαίου στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. 


Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Τασούλα Παπανικολάου ενώ τις ομιλίες θα προλογίσει ο Βασίλης Αλαφούζος, Ψυχολόγος, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θήρας. 

Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης θα είναι ενημερωτικός και στόχο θα έχει την ενημέρωση του κοινού για την κακοποίηση στην οικογένεια και την σύνδεση της με την ανήλικη παραβατικότητα που όλο και περισσότερο πλήττει την χώρα μας και βασανίζει κυριολεκτικά και μεταφορικά τους πολίτες της.


Η προσέγγιση της ενημέρωσης θα γίνει από ψυχολογική και νομική σκοπιά, ενώ σκοπός της θα είναι η κατανόηση του φαινομένου της βίας στην κοινωνία μας και των παραγόντων που την προκαλούν, με στόχο να ενημερωθεί το κοινό για τους τρόπους πρόληψης έναντι στην κακοποίηση. 


Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν θα είναι η ενδοοικογενειακή βία και η ανήλικη παραβατικότητα συμπεριλαμβανομένου του ενδοσχολικού εκφοβισμού. 

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι ελεύθερη για γονείς αλλα και μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.Προέλευση : https://enosigoneonthiras.gr/component/content/article/enklematikoteta-kai-endooikogeneiake-bia-symperilambanomenou-tou-endoscholikou-ekphobismou-apo-ten-enose-goneon-theras-kai-ton-politistiko-syllogo-kreton-to-arkadi?catid=8&Itemid=101&fbclid=IwAR0e3XLgYsJr_iv_BVOn0uJqig2sklAaZtHekO_EMKWtsth13ieDSP3jFIc

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Έναρξη εργασιών βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στον κόμβο της ΕΞΩ ΓΩΝΙΑΣ
Το ΣΔΕ Θήρας ταξιδεύει στην Κύπρο
Ανακοίνωση του Δήμου Θήρας για την απλή χρήση αιγιαλού
Ποιοί οι κύκλοι εργασιών σε καταλύματα διαμονής και εστίαση του 2023 στην Σαντορίνη, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
Οι εργαζόμενοι της τοπικής "Εθνικής" καλούν την ομοσπονδία τους σε απεργία στις 28/2 υπέρ της αλήθειας των Τεμπών
Συμμετοχή του Προέδρου του Δ.Λ.Τ. Θήρας στην πρώτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΙΜΕ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μεσαριά λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΘ
Και στον διεθνή Τύπο δημοσιεύματα για το ναυάγιο του Sea Diamond
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του Πύργου
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πύργο λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΘ
Τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών της τραγωδίας των Τεμπών απο την Ένωση Γονέων Θήρας στις 28/2
Το περιφερειακό οδικό δίκτυο της Σαντορίνης θέτει ως θέμα η παράταξη του Νικηφόρου Παπανικόλα στην ειδική συνεδρίαση του Π.Συμβουλίου
Χοιρινό με πράσο μαγείρεψαν η Μαρία Δρόσου και η Μαρία Πρασίνου
Έναρξη εργασιών βελτίωσης της οδικής ασφάλειας
Η "Ατλαντίδα" καλεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις του Αγίου Πολυκάρπου
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.