Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Τουρισμού Θήρας ως προς την αίτηση επαναπρόσληψης

Η Διοίκηση του Συνδικάτου εύχεται στους εργαζόμενους του κλάδου Καλή Αγωνιστική Χρονιά, Χρόνια Πολλά με Υγεία .

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Τι είναι το δικαίωμα επαναπρόσληψης;
Οι εποχικοί εργαζόμενοι/ες που εργάστηκαν τη σεζόν 2022 έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν με αίτησή τους την επαναπρόσληψή τους στην ίδια επιχείρηση, με τους ίδιους όρους, τα ίδια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ο εργοδότης αντίστοιχα είναι υποχρεωμένος να τους προσλάβει, διαφορετικά οφείλει είτε αποζημίωση απόλυσης (αν απαντήσει αρνητικά), είτε μισθούς υπερημερίας, δηλαδή να τους πληρώνει κανονικά κι ας μην εργάζονται (αν δεν απαντήσει καθόλου).

Ποιους αφορά το δικαίωμα επαναπρόσληψης;
Τους ξενοδοχοϋπάλληλους (από το 1983)
Τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων
Τους εργαζόμενους στον επισιτισμό (για πρώτη φορά με την υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης!!!)

Πως ασκείται το δικαίωμα επαναπρόσληψης;
Σύμφωνα με την νομοθεσία και τις συλλογικές συμβάσεις για να είναι έγκυρη και υποχρεωτική από τον εργοδότη, θα πρέπει να γίνει μέσω του Σωματείου, όπως ορίζει το Άρθρο 8 του Ν.1346/83.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που εργάστηκαν την περσινή σεζόν ως ξενοδοχοϋπάλληλοι, οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, εργαζόμενοι στον επισιτισμό (εστιατόρια, ψητοπωλεία,  cattering, μπαρ, καφέ, κυλικεία, νυχτερινά κέντρα κλπ) να επικοινωνήσουν με το σωματείο στα τηλέφωνα (6946382403, 6982857807, 6980300150, syndikatotourismouthiras@gmail.com)

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους συνάδελφους ότι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση της αίτησης επαναπρόσληψης είναι 30/01/2023.

Το 2023 να δοθεί μια πρώτη απάντηση από τους εργαζόμενους για την καινούρια χρονιά που ξεκίνησε. Συλλογικά μαζί με το Σωματείο να παλέψουμε για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

ΜΗΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ!
ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ!
ΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ! ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

Ποιοί οι κύκλοι εργασιών σε καταλύματα διαμονής και εστίαση του 2023 στην Σαντορίνη, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
Οι εργαζόμενοι της τοπικής "Εθνικής" καλούν την ομοσπονδία τους σε απεργία στις 28/2 υπέρ της αλήθειας των Τεμπών
Συμμετοχή του Προέδρου του Δ.Λ.Τ. Θήρας στην πρώτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΙΜΕ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μεσαριά λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΘ
Και στον διεθνή Τύπο δημοσιεύματα για το ναυάγιο του Sea Diamond
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του Πύργου
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πύργο λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΘ
Τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών της τραγωδίας των Τεμπών απο την Ένωση Γονέων Θήρας στις 28/2
Το περιφερειακό οδικό δίκτυο της Σαντορίνης θέτει ως θέμα η παράταξη του Νικηφόρου Παπανικόλα στην ειδική συνεδρίαση του Π.Συμβουλίου
Χοιρινό με πράσο μαγείρεψαν η Μαρία Δρόσου και η Μαρία Πρασίνου
Έναρξη εργασιών βελτίωσης της οδικής ασφάλειας
Η "Ατλαντίδα" καλεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις του Αγίου Πολυκάρπου
Προετοιμασία για τη δημιουργία αίθουσας επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας
Τιμητική εκδήλωση στους υποστηρικτές του διοργανώνει το Πτωχοκομείο Θήρας
Την 1η/3ου παραδίδεται από τον ΦοΔΣΑ νέο κύτταρο στον ΧΥΤΑ βόρειας Ρόδου. Με το καλό και στα δικά μας.