Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Τουρισμού Θήρας ως προς την αίτηση επαναπρόσληψης

Η Διοίκηση του Συνδικάτου εύχεται στους εργαζόμενους του κλάδου Καλή Αγωνιστική Χρονιά, Χρόνια Πολλά με Υγεία .

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Τι είναι το δικαίωμα επαναπρόσληψης;
Οι εποχικοί εργαζόμενοι/ες που εργάστηκαν τη σεζόν 2022 έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν με αίτησή τους την επαναπρόσληψή τους στην ίδια επιχείρηση, με τους ίδιους όρους, τα ίδια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ο εργοδότης αντίστοιχα είναι υποχρεωμένος να τους προσλάβει, διαφορετικά οφείλει είτε αποζημίωση απόλυσης (αν απαντήσει αρνητικά), είτε μισθούς υπερημερίας, δηλαδή να τους πληρώνει κανονικά κι ας μην εργάζονται (αν δεν απαντήσει καθόλου).

Ποιους αφορά το δικαίωμα επαναπρόσληψης;
Τους ξενοδοχοϋπάλληλους (από το 1983)
Τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων
Τους εργαζόμενους στον επισιτισμό (για πρώτη φορά με την υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης!!!)

Πως ασκείται το δικαίωμα επαναπρόσληψης;
Σύμφωνα με την νομοθεσία και τις συλλογικές συμβάσεις για να είναι έγκυρη και υποχρεωτική από τον εργοδότη, θα πρέπει να γίνει μέσω του Σωματείου, όπως ορίζει το Άρθρο 8 του Ν.1346/83.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που εργάστηκαν την περσινή σεζόν ως ξενοδοχοϋπάλληλοι, οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, εργαζόμενοι στον επισιτισμό (εστιατόρια, ψητοπωλεία,  cattering, μπαρ, καφέ, κυλικεία, νυχτερινά κέντρα κλπ) να επικοινωνήσουν με το σωματείο στα τηλέφωνα (6946382403, 6982857807, 6980300150, syndikatotourismouthiras@gmail.com)

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους συνάδελφους ότι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση της αίτησης επαναπρόσληψης είναι 30/01/2023.

Το 2023 να δοθεί μια πρώτη απάντηση από τους εργαζόμενους για την καινούρια χρονιά που ξεκίνησε. Συλλογικά μαζί με το Σωματείο να παλέψουμε για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

ΜΗΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ!
ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ!
ΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ! ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

FEELHELLAS: Η Σαντορίνη ανάμεσα στους ρομαντικούς προορισμούς της Ελλάδας
Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικού υλικού για τους πληγέντες από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία
Η Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης συμμετέχει στο 63 προσκλητήριο ΑΓΑΠΗΣ της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης
Τροποποιήσεις στο πρόγραμμα της αιμοδοσίας του Φεβρουαρίου
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις 10 Φεβρουαρίου
Συλλογή τροφίμων απο το παράρτημα Σαντορίνης του Ερυθρού Σταυρού για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας
Τοποθετήσεις της Θηραϊκής Πολιτείας για την αδυναμία σύγκλισης δημοτικού συμβουλίου και την άρνηση των διαζώσης συνεδριάσεων
Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου θα κόψει την πίτα του το Νοσοκομείο Σαντορίνης
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις 8 και 9 Φεβρουαρίου
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις 7 και 8 Φεβρουαρίου
Θυρανοίξια των ναών του Αγίου Νέστορα και της Αγίας Μελάνης στις 12/2 στη Μεσαριά
Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου όλα τα σχολεία της Σαντορίνης με απόφαση του δημάρχου
Αναβάλλεται η σημερινή (6/2) έναρξη της αιμοδοσίας λόγο αδυναμίας άφιξης του κλιμακίου
Αναβλήθηκε η χθεσινή κοπή της πίτας του τοπικού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού λόγο κακοκαιρίας
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ 2/2023 ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 07-02-2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 16.00 ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ
© 2023 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.