Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023

Ξεκίνησαν οι επισκέψεις των μαθητών στο ενεργειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιεί ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Με περισσότερους από 150 μαθητές των δημοτικών σχολείων του Ακρωτηρίου, της Οίας και του Πύργου ξεκίνησε σήμερα η παρουσίαση του ενεργειακού εκπαιδευτικού προγράμματος που στόχο έχει να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά τις ιδέες που αφορούν την κλιματική ουδετερότητα και παράλληλα να τα ωθήσει να αποκτήσουν ορθή ενεργειακή συνείδηση.

Σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία αυτής της δράσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Νοεμβρίου 2022 μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2022 και αναμένεται να φιλοξενήσει τους μαθητές Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων, τους μαθητές του Γενικού Λυκείου και των ΕΠΑΛ της Σαντορίνης.

Ο Δρ. Διονύσιος Παπαχρήστου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. και Ειδ. Επιστήμονας της Ρ.Α.Ε ήταν ο παρουσιαστής του προγράμματος, όπου με τη βοήθεια σύγχρονου οπτικοακουστικού υλικού, μίλησε με τον πιο απλό τρόπο στα παιδιά για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, την έννοια της ενεργειακής μετάβασης, την ενεργειακή κρίση, την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα οφέλη τους.

Η παρουσίαση είχε διαδραστικό χαρακτήρα με του μαθητές να συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκειά της, ενώ στο τέλος μοιράστηκε σε όλους και ένα ενημερωτικό έντυπο με θέμα την αιολική ενέργεια.

Το περιβάλλον αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα για το Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ και με γνώμονα την «επόμενη μέρα» στοχεύει πάντα στη πραγματοποίηση δράσεων που βοηθούν στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης και στην ανάδειξη της σημασία της ορθής διαχείρισης της ενέργειας. 
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
FEELHELLAS: Η Σαντορίνη ανάμεσα στους ρομαντικούς προορισμούς της Ελλάδας
Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικού υλικού για τους πληγέντες από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία
Η Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης συμμετέχει στο 63 προσκλητήριο ΑΓΑΠΗΣ της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης
Τροποποιήσεις στο πρόγραμμα της αιμοδοσίας του Φεβρουαρίου
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις 10 Φεβρουαρίου
Συλλογή τροφίμων απο το παράρτημα Σαντορίνης του Ερυθρού Σταυρού για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας
Τοποθετήσεις της Θηραϊκής Πολιτείας για την αδυναμία σύγκλισης δημοτικού συμβουλίου και την άρνηση των διαζώσης συνεδριάσεων
Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου θα κόψει την πίτα του το Νοσοκομείο Σαντορίνης
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις 8 και 9 Φεβρουαρίου
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις 7 και 8 Φεβρουαρίου
Θυρανοίξια των ναών του Αγίου Νέστορα και της Αγίας Μελάνης στις 12/2 στη Μεσαριά
Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου όλα τα σχολεία της Σαντορίνης με απόφαση του δημάρχου
Αναβάλλεται η σημερινή (6/2) έναρξη της αιμοδοσίας λόγο αδυναμίας άφιξης του κλιμακίου
Αναβλήθηκε η χθεσινή κοπή της πίτας του τοπικού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού λόγο κακοκαιρίας
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ 2/2023 ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 07-02-2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 16.00 ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ
Volcano TV
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
© 2023 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.