Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023

Τα ψέματα και η αλήθεια των αριθμών για το Santorini Experience απο τη Θηραϊκή Πολιτεία

Τις οικονομικές της επιλογές, αλλά και αυτές της σημερινής δημοτικής αρχής σε σχέση με την αθλητική διοργάνωση Santorini Experience ανακοίνωσε η Θηραϊκή Πολιτεία, με Δελτίο Τύπου της που ακολουθεί. Το Santorini Experience αποτελεί μια πολύ επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση του Δήμου Θήρας που ξεκίνησε το 2015 επί Δημαρχίας Νίκου Ζώρζου.  Στόχος της αθλητικής αυτής διοργάνωσης ήταν αφενός η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού αφετέρου η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ήταν από τα πρώτα αθλητικά γεγονότα τέτοιου είδους στις Κυκλάδες. 

Πριν λίγες ημέρες η κ. Κίτσου αντιδρώντας σε σχόλιο του κ. Πράσσου σε τηλεφωνική της παρέμβαση στο Volcano Tv είπε: «…το Santorini Experience είναι 30.000 ευρώ συν ΦΠΑ.  Το 37.000 είναι για να δημιουργεί εντυπώσεις γιατί το 7000 και κάτι είναι το ΦΠΑ. Συνεπώς στοίχισε 30.000 όταν κάποτε όταν το διοργάνωνε το ΔΑΠΠΟΣ στοίχιζε πολύ περισσότερο…»

Η αλήθεια είναι ότι η σύμβαση με την διοργανώτρια εταιρεία του Santorini Experience δεν κόστισε ποτέ πάνω από 24.800,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. από το 2015 έως το 2019. Την πρώτη χρονιά διοργάνωσης του η απόφαση πάρθηκε μόλις δύο μήνες πριν τη πραγματοποίηση και ήταν χρονιά διερευνητική, με μικρότερη συμμετοχή αθλητών και λιγότερες δαπάνες επικοινωνίας από την πλευρά της εταιρείας γι’ αυτό και το κόστος μικρότερο.  Φέτος το Santorini Experience κόστισε 37.200,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή ως αντιπολίτευση τότε εναντιώνονταν σθεναρά στην πραγματοποίηση του συγκεκριμένου αθλητικού δρώμενου. Στις 12 Σεπτεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν τέθηκε προς ψήφιση η έγκριση της δαπάνης για την διοργάνωση του Santorini Experience 2016 ο κ. Σιγάλας έκανε λόγο για το υπέρογκο κόστος αυτής. 

Στο παρελθόν το τριήμερο της διοργάνωσης προέβλεπε την 1η ημέρα μαθητικούς αγώνες με τη συμμετοχή όλων των παιδιών της Σαντορίνης και της Θηρασίας ενώ τη 2η και 3η ημέρα περιελάβανε τρέξιμο στο φρύδι της καλντέρας και κολύμβηση από το ηφαίστειο στον όρμο Φηρών. Ποτέ δεν χρειάστηκε να τρέχουν αθλητές δίπλα σε κινούμενα οχήματα, (εξαιρώντας τα λίγα μέτρα στο στένεμα του μονοπατιού Φηρών-Οίας) όπως φέτος. Μέλημα μας ήταν μια άρτια και οργανωμένη αθλητική εκδήλωση έτσι ώστε οι αθλητές να φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις και να αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Σαντορίνης στο εξωτερικό, για αυτό το λόγο άλλωστε συμμετείχαν κορυφαίοι αθλητές του είδους καθώς η αθλητική αυτή διοργάνωση είχε αποκτήσει παγκόσμια εμβέλεια.  

Χαιρετίζουμε και επικροτούμε την διοργάνωση αυτού του αθλητικού γεγονότος, έστω και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΑΠΠΟΣ που είναι ο αρμόδιος φορέας για αθλητικές εκδηλώσεις.  Ωστόσο όποιος στο μάθημα των μαθηματικών γράψει ότι το 37.000 ευρώ είναι χαμηλότερο ποσό από το 24.000 ευρώ, κόβεται.

 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τους επόμενους μήνες η ηλεκτρική διασύνδεση της Σαντορίνης και των δυτικών Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα
Ο Πύργος άναψε το δέντρο του και στις 9/12 ανταλλάσει βιβλία στο πλαίσιο των Χριστουγέννων!
3ο Santa Run την Κυριακή 10/12 στις 12:00 απο την Κοινότητα της Οίας
Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε και λειτουργεί το Χριστουγεννιάτικο χωριό του ΔΑΠΠΟΣ
Γενική Συνέλευση και εκλογές στην Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης μας για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στις 13/12
Ένωση Γονέων Θήρας: Φέτος τα Χριστούγεννα χαρίζουμε μαγεία! Κάνουμε δώρο ένα βιβλίο!
Προβολη ταινιας "Μεσόγειος: Πολιορκημένη θάλασσα" απο την Περιβαλλοντική Οργανωση Dive In Action,
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος την 1η Δεκεμβρίου σε Οία και Βλυχάδα
Διασυλλογικό Αγώνα Ιστιοπλοϊας διοργανώνει ο o Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Νοσοκομείο πραγματοποιεί σήμερα 29/11 η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών
Χριστούγεννα στη Σαντορίνη. Την 1η Δεκεμβρίου στις 18.00 ανοίγει το Χριστουγεννιάτικο χωριό
Καθημερινά τακτικά εξωτερικά ιατρεία ειδικοτήτων στο Γ.Ν.Θ και απο 4/12 Οφθαλμίατρος
Τα κρασιά ΠΟΠ Σαντορίνη κερδίζουν τις εντυπώσεις στη Γερμανία
Τη συνεργασία με έναν ακόμη Μαιευτήρα - Γυναικολόγο ανακοίνωσε η διοίκηση του Γ.Ν.Θ.
Εκπτώσεις προς τους πολύτεκνους απο επιχείρηση τροφίμων του νησιού
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2023 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.