Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

Τα ψέματα και η αλήθεια των αριθμών για το Santorini Experience απο τη Θηραϊκή Πολιτεία

Τις οικονομικές της επιλογές, αλλά και αυτές της σημερινής δημοτικής αρχής σε σχέση με την αθλητική διοργάνωση Santorini Experience ανακοίνωσε η Θηραϊκή Πολιτεία, με Δελτίο Τύπου της που ακολουθεί. Το Santorini Experience αποτελεί μια πολύ επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση του Δήμου Θήρας που ξεκίνησε το 2015 επί Δημαρχίας Νίκου Ζώρζου.  Στόχος της αθλητικής αυτής διοργάνωσης ήταν αφενός η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού αφετέρου η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ήταν από τα πρώτα αθλητικά γεγονότα τέτοιου είδους στις Κυκλάδες. 

Πριν λίγες ημέρες η κ. Κίτσου αντιδρώντας σε σχόλιο του κ. Πράσσου σε τηλεφωνική της παρέμβαση στο Volcano Tv είπε: «…το Santorini Experience είναι 30.000 ευρώ συν ΦΠΑ.  Το 37.000 είναι για να δημιουργεί εντυπώσεις γιατί το 7000 και κάτι είναι το ΦΠΑ. Συνεπώς στοίχισε 30.000 όταν κάποτε όταν το διοργάνωνε το ΔΑΠΠΟΣ στοίχιζε πολύ περισσότερο…»

Η αλήθεια είναι ότι η σύμβαση με την διοργανώτρια εταιρεία του Santorini Experience δεν κόστισε ποτέ πάνω από 24.800,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. από το 2015 έως το 2019. Την πρώτη χρονιά διοργάνωσης του η απόφαση πάρθηκε μόλις δύο μήνες πριν τη πραγματοποίηση και ήταν χρονιά διερευνητική, με μικρότερη συμμετοχή αθλητών και λιγότερες δαπάνες επικοινωνίας από την πλευρά της εταιρείας γι’ αυτό και το κόστος μικρότερο.  Φέτος το Santorini Experience κόστισε 37.200,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή ως αντιπολίτευση τότε εναντιώνονταν σθεναρά στην πραγματοποίηση του συγκεκριμένου αθλητικού δρώμενου. Στις 12 Σεπτεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν τέθηκε προς ψήφιση η έγκριση της δαπάνης για την διοργάνωση του Santorini Experience 2016 ο κ. Σιγάλας έκανε λόγο για το υπέρογκο κόστος αυτής. 

Στο παρελθόν το τριήμερο της διοργάνωσης προέβλεπε την 1η ημέρα μαθητικούς αγώνες με τη συμμετοχή όλων των παιδιών της Σαντορίνης και της Θηρασίας ενώ τη 2η και 3η ημέρα περιελάβανε τρέξιμο στο φρύδι της καλντέρας και κολύμβηση από το ηφαίστειο στον όρμο Φηρών. Ποτέ δεν χρειάστηκε να τρέχουν αθλητές δίπλα σε κινούμενα οχήματα, (εξαιρώντας τα λίγα μέτρα στο στένεμα του μονοπατιού Φηρών-Οίας) όπως φέτος. Μέλημα μας ήταν μια άρτια και οργανωμένη αθλητική εκδήλωση έτσι ώστε οι αθλητές να φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις και να αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Σαντορίνης στο εξωτερικό, για αυτό το λόγο άλλωστε συμμετείχαν κορυφαίοι αθλητές του είδους καθώς η αθλητική αυτή διοργάνωση είχε αποκτήσει παγκόσμια εμβέλεια.  

Χαιρετίζουμε και επικροτούμε την διοργάνωση αυτού του αθλητικού γεγονότος, έστω και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΑΠΠΟΣ που είναι ο αρμόδιος φορέας για αθλητικές εκδηλώσεις.  Ωστόσο όποιος στο μάθημα των μαθηματικών γράψει ότι το 37.000 ευρώ είναι χαμηλότερο ποσό από το 24.000 ευρώ, κόβεται.

 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ξεκίνησαν οι επισκέψεις των μαθητών στο ενεργειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιεί ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μεσαριά στις 2/12 λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΘ
Στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια λειτουργίας του AHEPA συμμετείχε η AHEPA Σαντορίνης
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις 2/12
Κ.Κ.Ε. Σαντορίνης : Να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την υγεία!
Ανακοίνωση καταγγελία για το νομοσχέδιο για την υγεία απο το Συνδικάτο Τουρισμού Θήρας
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ 18/2022 ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29/11/2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 17:00 ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ.
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος την 1η Δεκεμβρίου
Το μεγαλύτερο Xριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο του Ν. Αιγαίου ανοίγει τις πύλες του στο ΔΑΠΠΟΣ!
Χριστουγεννιάτικος Μαραθώνιος στην Οία
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις 30/11
Δωρεάν παραχώρηση ασθενοφόρου από την Υ.Π.Α. Θήρας στο Ε.Κ.Α.Β. Θήρας
Ερώτηση του ΚΚΕ για τις σοβαρές ελλείψεις στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης
Αναζήτηση εργασίας φροντίδας ηλικιωμένων και παιδιών
2η συνάντηση της Σχολής Γονέων 2022-2023 του Παιδικού Σταθμού "Η Γλυκογαλούσα"
Volcano TV
Hondos_KE
ΔΕΥΑΘ 29/6
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.