Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022

Κοινή δήλωση Νίκου Συρμαλένιου και Ανδρέα Ξανθού για την ένταξη του νοσοκομείου Σαντορίνης στο ΕΣΥ

Την Κυριακή 11/9 πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη , με πρωτοβουλία του Συντονιστικού των κατοίκων και φορέων της Σαντορίνης, μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας – απαίτησης του Θηραϊκού λαού για στήριξη του νοσοκομείου και την ένταξη του στο ΕΣΥ, με στόχο τη διασφάλιση δωρεάν και ποιοτικής φροντίδας υγείας για όλους .

Έξι χρόνια μετά το έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που έδωσε προοπτική και ελπίδα για καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στη δημόσια περίθαλψη , η υποβάθμιση και απαξίωση του νοσοκομείου μετά από την τρίχρονη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ είναι ορατή και στον πιο καλόπιστο πολίτη. Οι γιατροί σημαντικών ειδικοτήτων αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλο, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό συρρικνώνεται, ενώ η πολιτική προσλήψεων ιατρικού προσωπικού με ετήσιες συμβάσεις, όχι μόνο είναι ατελέσφορη αλλά αναδεικνύει την εμμονή και την ιδεοληψία της κυβέρνησης στη  στρατηγική  των ΣΔΙΤ. Άλλωστε ο κ. Πλεύρης, το δήλωσε ξεκάθαρα σε απάντηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης μας στη Βουλή, ότι το νοσοκομείο της Σαντορίνης αποτελεί το πρότυπο της κυβέρνησης της ΝΔ για τη λειτουργία του ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016, με τη σύμφωνη γνώμη τότε των φορέων της Σαντορίνης, ενέταξε το νοσοκομείο στην ΑΕΜΥ, μονομετοχική εταιρεία του Δημοσίου εποπτευόμενη από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, για λόγους καθαρά υπέρβασης των μνημονιακών δεσμεύσεων για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ και τα όρια δαπανών στην υγεία . Αν δεν γινόταν αυτό, το νοσοκομείο θα παρέμενε κλειστό και θα εμφανιζόταν ως «μονόδρομος» η ιδιωτικοποίηση του .  Με αυτό τον τρόπο, παρά τις δυσκολίες και τις ελλείψεις, καταφέραμε να θέσουμε σε λειτουργία και στη συνέχεια να στήσουμε στα πόδια του και να ενισχύσουμε το νοσοκομείο. Όμως τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει ριζικά. Το νοσοκομείο καθημερινά απαξιώνεται και η μόνη λύση πλέον είναι η αλλαγή του νομικού καθεστώτος , με την πλήρη  ένταξη του νοσοκομείου και του προσωπικού του στο ΕΣΥ. Ενός ΕΣΥ ενισχυμένου  με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με γενναία αύξηση των αποδοχών των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων  και με ειδικά κίνητρα για τις νησιωτικές περιοχές.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. συμπαραστέκεται και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις των φορέων και των κατοίκων της Σαντορίνης. Και φυσικά δεσμεύεται ότι  θα πάρει, στο  πλαίσιο μιας νέας προοδευτικής διακυβέρνησης , όλες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα  κατοχυρώσουν τη διοικητική και  λειτουργική αναβάθμιση του  νοσοκομείου και την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του . Το δικαιούται και το αξίζει η κοινωνία της Σαντορίνης . Είναι  ζήτημα αξιοπρέπειας και υγειονομικής ασφάλειας τόσο για τους μόνιμους κατοίκους , όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τα ψέματα και η αλήθεια των αριθμών για το Santorini Experience απο τη Θηραϊκή Πολιτεία
Ψήφισμα για το Νοσοκομείο εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Θήρας, ζητώντας τη στήριξη του κόσμου
Επίκαιρη ερώτηση ΚΚΕ για τα παιδιά εκτός παιδικών σταθμών στη Σαντορίνη
Το πρόγραμμα της φθινοπωρινής εθελοντικής αιμοδοσίας της τράπεζας αίματος Σαντορίνης (1-9/10)
Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις στις Κυκλάδες απο τον ΔΕΔΔΗΕ
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ 14/2022 ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 04/10/2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 17.00
Η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στα γήπεδα του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ
Η Σαντορίνη ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της Ελλάδας
Παρουσίαση και αρχική διαβούλευση για το πρόγραμμα εκπόνησης του «Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Νήσου Θήρας»
Εδραιώνεται και αναβαθμίζεται η παρουσία της Fraport Greece στην Ελλάδα
Υπόκλιση από την Αντωνία Κορωνιού στους αιμοδότες της Σαντορίνης
Oλοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία για 6η χρονιά η αθλητική διοργάνωση Santorini Experience
Συνεστίαση και δωρεές του Ροταριανου Ομίλου Σαντορίνης
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ «Η μουσική πάει σχολείο»
Μικρή φωτιά που κατασβέστηκε στην καλντέρας – Άμεση η αντιμετώπιση της Πυροσβεστικής
Volcano TV
Hondos_KE
ΔΕΥΑΘ 29/6
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.