Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022

Το περιοδικό Nitro για τη Σαντορίνη : Ένα νησί που κάθε χρόνο είναι a whole different story

Το ρεπορτάζ του Νάσου Κουζέλη στο πλαίσιο του αφιερώματος του περιοδικού Nitro στη Σαντορίνη αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα, ενώ, ολόκληρο μπορείτε να το διαβάσετε στην έντυπη μορφή. 


Μέσα σε μία δεκαετία η Σαντορίνη κατάφερε να συναγωνίζεται και να ξεπερνά οποιονδήποτε ινσταγκραμικό προορισμό και τικτοκική περσόνα. Αδιαμφισβήτητα πιο φωτογενής, μιας και κανένας άλλος τόπος δεν προκαλεί τόσο δέος όταν αντικρύζεις τα κατορθώματα φύσης και ανθρώπων χαραγμένα σε ένα βράχο, και με χρώματα όπως το μαύρο, το λευκό και το κόκκινο, η απόλυτη ινφλουένσερ είναι εδώ, έχει σχήμα μισοφέγγαρου και μετά από δύο χρόνια κορωνοϊικής ηρεμίας είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί τους θαυμαστές της. Γιατί, δικαιωματικά, μόνο τέτοιους έχει.

 

Ας ξεκινήσουμε με λίγη ιστορία που δεν έχει να κάνει με την Χαμένη Ατλαντίδα, αν και δεν πρέπει να χάσετε το τρίπτυχο: Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου-Μουσείο Προϊστορικής Θήρας- Lost Atlantis Experience, το Μουσείο με 9D σινεμά που είναι αφιερωμένο σε αυτό το κομμάτι του μύθου ακριβώς, για να καταρρίψουμε τον δικό μας πρώτο μύθο που συνοδεύει τη Σαντορίνη: ότι δηλαδή η Σαντορίνη είναι ένας ακριβός προορισμός.
 

Η Σαντορίνη λοιπόν, δεν είναι ακριβή γιατί πολύ απλά διαθέτει επιλογές για όλους. Για όλους, μα όλους τους επισκέπτες της, όλων των οικονομικών προδιαγραφών, ακριβώς όπως όλοι οι προορισμοί του κόσμου. Διαθέτει πανάκριβη διαμονή, αλλά και οικονομική, διαθέτει ακριβά εστιατόρια και πολλές, μα πολλές οικονομικές επιλογές για φαγητό. Ακόμα και ο γύρος, λόγω της συνεχούς κατανάλωσης, είναι πάντα φρέσκος και λαχταριστός.
 

Αν θέλετε λοιπόν να ζήσετε το όνειρο της καλντέρας θα χρειαστεί να θυσιάσετε μερικά ευρώ παραπάνω. Χωρίστε τη διαμονή σας σε διαφορετικά μέρη (δύο μέρες καλντέρα, δύο μέρες σ’ έναν παραδοσιακό οικισμό). Αν θέλετε σεφ με αστέρια και πρώτο τραπέζι καλντέρα για ένα δείπνο στο ηλιοβασίλεμα με θέα στο ηφαίστειο θα καταλήξετε με λογαριασμό τριψήφιο, αν θέλετε να το ευχαριστηθείτε πραγματικά.
 

Έτσι είναι όταν ένα θέαμα αποτελεί αδιαμφισβήτητη εμπειρία που ζεις ελάχιστες φορές στη ζωή σου. Εδώ βέβαια πρέπει να πούμε ότι κατά μήκος της καλντέρας θα βρείτε άπειρες επιλογές για φαγητό, με όλες τις κουζίνες του κόσμου, όπου θα περάσετε πολύ όμορφα και ηφαιστειακά.

 

Ο δεύτερος μύθος θέλει τα ζευγάρια που την επισκέπτονται «να χωρίζουν». Το τοπίο λοιπόν, εκτός από μοναδικό είναι και σκληρό ή, αν προτιμάτε, δραματικό. Εδώ το living on the edge είναι μια πραγματικότητα, και την ίδια πορεία ακολουθούν και τα συναισθήματα. Αλλά τα νούμερα της εσωτερικής κυρίως, αλλά και της εξωτερικής ερωτικής μετανάστευσης, που εκτινάσσουν τον πληθυσμό του νησιού κάθε χρόνο διαψεύδουν τον μύθο των χωρισμών.

Για να μη μιλήσουμε για το γεγονός ότι ένα candlelit dinner ή ένα honeymoon στη Σαντορίνη αποτελούν από τις κορυφαίες ρομαντικές εκδηλώσεις αγάπης, παγκοσμίως. Ο τρίτος μύθος που συνοδεύει τη Σαντορίνη είναι ότι «δεν έχει παραλίες». Ποιος να το είπε δεν ξέρουμε αλλά το τι είχε στο μυαλό του το καταλαβαίνουμε. Ναι, δεν είναι ξανθιές, είναι μελαχρινές, ναι δεν έχουν το χρώμα του αθάνατου ελληνικού καλοκαιριού, έχουν όμως πολυχρωμία, μοναδικότητα και είναι πεντακάθαρες. Μόλις συνηθίσεις το μαύρο και την βαθιά αναζωογονητική δροσιά τους θα περάσεις μια χαρά.

Τώρα ετοιμάσου να μπεις στα νερά της καλντέρας, να φτάσεις στο ψηλότερο σημείο της, να πας ανατολικά, βόρεια, νότια, κεντρικά, ακόμα και στη Θηρασιά, γιατί ακολουθεί ένα tour de force στη Σαντορίνη του 2022… 
 

Φέτος η Σαντορίνη όχι απλά συγκεντρώνει όλο το αθηναϊκό γαστρονομικό avant garde αλλά και μερικούς διεθνείς αστέρες, όπως την άφιξη του Nobu με ξενοδοχείο και εστιατόριο σε μια υπέροχη τοποθεσία στο Ημεροβίγλι.
 

Εκεί κοντά και ο Λευτέρης Λαζάρου φέρνει το Varoulko Santorini στο Grace (εδώ κάνετε και refill με κοκτέιλ από Baba au Rum στο μπαρ του ξενοδοχείου), οι Jerome Serres και Γιάννης Μπαξεβάνης στο Athenian House, το Vezene βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στο Cavo Tagoo, ο εμπνευσμένος Jean-Charles Metayer στο Mavro του Kivotos Santorini (ένα μπαλκόνι απίστευτο), ο Γιάννης Παρίκος και ο Βασίλης Κουλής στο Rocabella Santorini και λίγα χιλιόμετρα ανατολικά το Magma by Spondi στο Magma Resort Santorini της Hyatt.
 

Όλα αυτά κάνουν το Ημεροβίγλι ένα σποτ για να μετράτε εκτός από τα αστέρια του ουρανού και αυτά του οδηγού Michelin.
 

O Έκτορας Μποτρίνι παραμένει στο πιο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του νησιού τη Σελήνη του Katikies Garden στα Φηρά, αλλά και σε όλα τα εστιατόρια των Katikies, ενώ η παραλία του Καμαρίου αναβαθμίζεται με το Zeffirino Ristorante που είναι πολύ διάσημο στην Ιταλία και βρήκε σαντορινιό πόστο στο Radisson Blu Zaffron Resort.
 

Παρενθεσούλα για να πούμε και για το Nikki Beach Santorini που συνεχίζει στην παραλία του Μονόλιθου, ενώ αναμένεται το Hilton στον Εξωμύτη, και το Nous των Yes Hotels στην Μεσσαριά.

Ας ρίξουμε όμως τους τόνους και τις τιμές και πάμε για σούσια στο Hachiko που έρχεται στα Φηρά, το Tokyo Joe στο Καμάρι, και για all day δημιουργικότητα στο Oh, Boy που βρίσκεται από πέρσι στην καλντέρα των Φηρών. Όλα αυτά στέκονται δίπλα σε πολλές μα πάρα πολλές επιλογές που δημιουργούν τα δικά μας γαστρονομικά παιδιά.
 

Ας ξεκινήσουμε με πρωινό και πάμε στη Γαλήνη στο Φηροστεφάνι, όπου η κυρία Λαμπρινή σερβίρει διαχρονικά ένα από τα πιο ωραία πρωινά του νησιού σ’ ένα υπέροχο μπαλκόνι.
 

Ο Χάρης Βρυς με τον Φάνη Μαϊκαντή (του ξεχωριστού Panigyri Festival Food στα Φηρά) τόλμησαν, και όλα δείχνουν ότι το καταφέρνουν, να κάνουν την Θηρασιά προορισμό για φαγητό με το Qhera, ενώ τον συναντάμε και στο Μαντάμ Σουσού (κρασί και πεντανόστιμα tapas) με την Φραντσέσκα Τσεμπελή, σε μια γειτονιά του Πύργου με εξαιρετικές επιλογές διαμονής (Apikia, Voreina) που καταλήγουν στο εντυπωσιακό North Santorini, όπου ο σεφ Γιώργος Ξυνός ετοιμάζει Nikkei πιάτα σε μια τοποθεσία υπέροχη.
 

Ο Γιώργος Καραγιάννης του Astra Suites στο Ημεροβίγλι σύστησε μέσα στις κάθε άλλο παρά χαμένες για αυτόν σεζόν του κορονοϊού το Five Senses και φυσικά έγινε αμέσως και παραμένει γαστρονομικό hit στην πιο απαιτητική γαστρονομικά τοποθεσία του νησιού.
 

Ο Θάνος και η Βιβή του Wet Stories με το Fino τους στην Οία να παραμένει φίνα επιλογή, άνοιξαν και το εξωτικό Zuzu στο Φηροστεφάνι για το οποίο ακούγονται ωραία λόγια. Ο σεφ Κώστας Αγγελόπουλος στο καινούργιο 7 Steak Lounge ανάβει ξυλόφουρνο και ψήνει κρέατα και άλλα παραδοσιακά εδέσματα στην Ευθεία Φηρών-Πύργου και το ξενοδοχείο De Sol.
 

Ας μείνουμε λίγο σε αυτήν την ευθεία όπου λίγα μέτρα πιο κάτω υπάρχει η Canava Santorini με ωραίο μουσείο και εστιατόριο και λίγο πριν τα Φηρά συναντάμε την καινούργια ζυθοποιία Ftelos με ωραία ταράτσα που είναι και για ξενάγηση και για φαγητό. Ο Κωνσταντίνος Χατζόπουλος του κοσμαγάπητου Argo στην καλντέρα των Φηρών συστήνει το επίσης κρεατολατρικό Meating by Constantin στον Καρτεράδο, ενώ στα Φηρά αναζητήστε και το Ifestioni του Aressana Spa Hotel & Suites καθώς και το Character για caldera view.
 

Και ήρθε η ώρα για τα παραδοσιακά μας. Το Ακταίον στο Φηροστεφάνι κλείνει φέτος 100 χρόνια λειτουργίας και ετοίμασε ειδικά μενού για την περίσταση, ζητήστε τραπεζάκι στην καλντέρα. Κλασσική αξία το Μεταξύ μας, ωραίο φαγητό και μια υπέροχη αυλή σχολείου με ωραία θέα και πάμε πλατείες… στην πλατεία του Μεγαλοχωρίου σας περιμένει το Ρακί και στην πλατεία του Πύργου το «δημιουργικό» Καντούνι και το Brusco, στην πλατεία του Ακρωτηρίου το Akrothiri, ενώ στην πλατεία του Ημεροβιγλίου το Ανώγι.
 

Στον τομέα του μεζεδοπωλείου διαχρονικά παραμένουν τα Ποστάλια του Αιγαίου και το Πεντοζάλη στην Μεσσαριά. Οι ντόπιοι θα παραμένουμε μοιρασμένοι ανάμεσα στο Μαριώ και τη Γαλήνη για ψάρι δίπλα στη θάλασσα στην παραλία του Μονόλιθου, με τις κορυφαίες μάχες να δίνονται Καθαρή Δευτέρα και 25η Μαρτίου, ενώ στις τοπ επιλογές βρίσκουμε και φέτος, τον Σάββα- Ποπάι στον Άγιο Γεώργιο, τον Φραντζέσκο στην Περίσσα και φυσικά τα Δίχτυα στον Περίβολο.
 

Vegan Santorini

Στο MOD Santorini και στο Ethos Vegan Suites θα βρείτε διαμονή που διέπεται από vegan αρχές και αξίες. Φαγητό vegan θα βρείτε σε όλα τα εστιατόρια του νησιού, αλλά το 5 Senses στα Φηρά είναι αφιερωμένο σε αυτόν τον γαστρονομικό σκοπό.  Για την vegetarian ιστορία του νησιού να πούμε ότι, έχουμε φαλαφελ στο Falafeland στα Φηρά, ταϊλανδέζικο ωραίο στο Paradox στην Οία και ψωμάκια ναν και άλλες ινδικές λιχουδιές στο Momo στην κεντρική πλατεία των Φηρών.
 

https://nitro.gr/magazine/tefchos-5-kalokairi-2022/santorini-la-force-volcanique-ena-nisi-pou-kathe-chrono-einai-a-whole-different-story/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τα ψέματα και η αλήθεια των αριθμών για το Santorini Experience απο τη Θηραϊκή Πολιτεία
Ψήφισμα για το Νοσοκομείο εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Θήρας, ζητώντας τη στήριξη του κόσμου
Επίκαιρη ερώτηση ΚΚΕ για τα παιδιά εκτός παιδικών σταθμών στη Σαντορίνη
Το πρόγραμμα της φθινοπωρινής εθελοντικής αιμοδοσίας της τράπεζας αίματος Σαντορίνης (1-9/10)
Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις στις Κυκλάδες απο τον ΔΕΔΔΗΕ
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ 14/2022 ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 04/10/2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 17.00
Η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στα γήπεδα του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ
Η Σαντορίνη ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της Ελλάδας
Παρουσίαση και αρχική διαβούλευση για το πρόγραμμα εκπόνησης του «Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Νήσου Θήρας»
Εδραιώνεται και αναβαθμίζεται η παρουσία της Fraport Greece στην Ελλάδα
Υπόκλιση από την Αντωνία Κορωνιού στους αιμοδότες της Σαντορίνης
Oλοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία για 6η χρονιά η αθλητική διοργάνωση Santorini Experience
Συνεστίαση και δωρεές του Ροταριανου Ομίλου Σαντορίνης
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ «Η μουσική πάει σχολείο»
Μικρή φωτιά που κατασβέστηκε στην καλντέρας – Άμεση η αντιμετώπιση της Πυροσβεστικής
Volcano TV
Hondos_KE
ΔΕΥΑΘ 29/6
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.