Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022

Ανακοίνωση 13ου Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων στη Φολέγανδρο

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων και ο Σύλλογος Γυναικών Φολεγάνδρου «Οι Πολυκάνδριες» ανακοινώνουν το 13ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Φολεγάνδρου. Το συνέδριο έχει προγραμματιστεί τις 7 έως 9 Οκτώβριου 2022 και έχει τίτλο: "Γυναικοκτονίες: Οι Κυκλαδίτισσες προβληματίζονται για ένα «αόρατο» έγκλημα".
Χωρίς αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία» στο σύστημα δικαίου της χώρα μας, με δεκάδες γυναίκες να μη βρίσκονται πια ανάμεσα μας, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της Γαρυφαλιάς στη Φολέγανδρο από το σύντροφο της, οι γυναίκες των Κυκλάδων συζητούν για διάφορες όψεις του φαινομένου:

τη νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας. Γυναικοκτονία ή ανθρωποκτονία: νομικές διαστάσεις και σημασία των όρων
το ψυχοκοινωνικά προφίλ θυτών και θυμάτων: μύθος ή πραγματικότητα
τις γυναικοκτονίες σε Ελλάδα, Ευρώπη και στον κόσμο: στατιστικά στοιχεία και τάσεις
την πατριαρχία: επίκαιρη όσο ποτέ
τη σχέση των συνθηκών καραντίνας με την αύξηση της έμφυλης βίας
Αιτήματα αιγίδας και συνδιοργάνωσης, όπως κάθε χρόνο, έχουν σταλεί σε θεσμικούς φορείς όπως η Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Φολεγάνδρου.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» με έδρα τη Νάουσα Πάρου, αριθμεί πλέον 16 Συλλόγους Γυναικών από 13 νησιά : Αμοργός, Άνδρος, Αντίπαρος, Κέα, Κύθνος, Μήλος, Μύκονος, Πάρος, Σέριφος, Σίφνος, Τήνος, Φολέγανδρος και Σύρος με σκοπό τον συντονισμό της δραστηριότητας των Συλλόγων Γυναικών των Κυκλάδων και την κοινή εκπροσώπηση τους. Τα Πανκυκλαδικά Συνέδρια Συλλόγων Γυναικών αποτελούν ένα θεσμό για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, με πολυδιάστατες δράσεις, καθώς πέρα από ζητήματα που αφορούν στο γυναικείο φύλο και την καθημερινότητα των γυναικών στις Κυκλάδες.

Στο επικείμενο συνέδριο θα λάβουν μέρος ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων. Το πρόγραμμα βρίσκεται υπό κατάρτιση και θα ανακοινωθεί μόλις οριστικοποιηθούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του Οκτωβρίου.

Το περιοδικό Nitro για τη Σαντορίνη : Ένα νησί που κάθε χρόνο είναι a whole different story
Υπουργείο Πολιτισμού: Αποφάσεις για 3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στη Θηρασιά
Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου απόψε17/8 απο το Σύλλογο Κρητών Σαντορίνης
Συναυλία με τη Στέλλα Χατζηδάκη και τη Βίκη Σταθοπούλου στις 18/8 απο την "Εστία"
22 αλλοδαποί συνελήφθησαν στη Σαντορίνη για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων
Άννα Βίσση: Ξανά(μανα!) στη Σαντορίνη για καλοκαιρινές διακοπές με την κόρη και τα εγγόνια της
Επισκοπή Σικίνου - 03 Σεπτεμβρίου 2022 : Τελετή απόδοσης στο κοινό και εορτή βράβευσης Europa Nostra 2022
CineDoc Island στις Κυκλάδες- Προβολές, Βραβευμένες Περιβαλλοντικές Δράσεις και Πρεμιέρα για την «Πολιορκημένη Θάλασσα»
23-25 Σεπτεμβρίου για 6η χρονιά το Santorini Experience 2022 - Αθλητισμός & Πολιτισμός στη Σαντορίνη
Η Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης πρωταγωνιστεί σε μίνι ντοκυμαντέρ για τα επιβατικά σκάφη
Ολοκληρώθηκε το «Dappos Summer Class 2022
Τό ἄφθαρτο χέρι τοῦ Ἁγίου ἐνδόξου ἱερομάρτυρος Χαραλάμπους θα υποδεχθεί στις 22/8 η ενορία του Εμπορείου
Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση ληστείας και βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αλλοδαπού στη Θήρα
Στο Steak Lounge "7" Seven γευμάτισε η Άννα Βίσση
«Χτένισμα» στους χλοοτάπητες και καλλωπισμός στα γήπεδα μας από τον ΔΑΠΠΟΣ
δεναξας
Santorini Experience 2022
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.