Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Το ΚΚΕ Σαντορίνης για την επίσκεψη του προέδρου του ΚΚΕ σε Σαντορίνη και Ανάφη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμής και μνήμης στο ηρωικό νησί της Ανάφης, επισκέφθηκε τη Σαντορίνη όπου πραγματοποίησε συνάντηση με το δήμαρχο του νησιού Σιγάλα Αντώνιο στη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού, ενώ τονίστηκε με έμφαση η συνεχής μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τον δήμο.

Ακολούθησε συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την Ανέλκυση του «Sea Diamond». Ο επικεφαλής της Επιτροπής Λιγνός Λουκάς, μετέφερε την κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Σαντορίνης, για το γεγονός ότι το κρουαζιερόπλοιο συνεχίζει εδώ και 15 χρόνια, να ρυπαίνει τη θάλασσα της Σαντορίνης με απροσδιόριστες συνέπειες, παρά τις δεσμεύσεις από όλες τις κυβερνήσεις για την ανέλκυση του ναυαγίου. Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βαγγέλης Γιδαράκης, ανέφερε ότι οι μετρήσεις που έχουν γίνει από το Πολυτεχνείο δείχνουν μεγάλη ρύπανση, ενώ αν δεν ανελκυστεί η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Αμέσως μετά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με αντιπροσωπείες του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Θήρας, του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Σαντορίνης οι οποίες μετέφεραν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνολικά οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στο νησί, όπως το πρόβλημα της στέγασης, η ακριβή διαμονή, η υποστελέχωση του νοσοκομείου και των υπηρεσιών του δήμου, η έλλειψη σχολικών κτηρίων κι εκπαιδευτικών, η άγρια εκμετάλλευση με τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και διαμονής των εργαζομένων στη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, τον τουρισμό.

Το Σάββατο 4/6 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια μνημείου τιμής για τους πολιτικούς εξόριστους στην Ανάφη, στην κεντρική πλατεία της Χώρας. Έγινε μια μεγάλη συγκέντρωση, από τους χιλιάδες επισκέπτες που ήρθαν στο νησί, στην πλειοψηφία τους νέοι και νέες και με τη συμμετοχή 150 περίπου επισκεπτών από τη Σαντορίνη, Νάξο και Ίο. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το καλωσόρισμα στην εκδήλωση έγινε από την Ρούλα Φραγκάκου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Νότιων Κυκλάδων του ΚΚΕ, η οποία ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωσή της, ενώ σύντομο χαιρετισμό έκανε ο δήμαρχος Ανάφης, Ιάκωβος Ρούσσος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πώς οι κάτοικοι του νησιού αγκάλιασαν τους πολιτικούς εξόριστους, αλλά και στην ανεξίτηλη προσφορά των εξόριστων που με όλες τους τις δυνάμεις και γνώσεις μόχθησαν για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των υποδομών στο νησί.

Ανάμεικτα συναισθήματα συγκίνησης και μαχητικής αισιοδοξίας σκόρπισε το καλλιτεχνικό αφιέρωμα, με τραγούδια και αφηγήσεις, αποσπάσματα από τον «Ριζοσπάστη» και επιστολές ζωντάνεψαν εικόνες από τη ζωή και τις κακουχίες των εξόριστων, την παλικαρίσια και αλύγιστη στάση τους.

Εν μέσω χειροκροτημάτων και συνθημάτων πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου που όρθωσε η ΚΕ του ΚΚΕ για τους πολιτικούς εξόριστους στην Ανάφη, από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπα και τον δημιουργό του, τον γλύπτη Αντώνη Μυρωδιά Στη συνέχεια, κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής ο Δημήτρης Κουτσούμπας και εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ ο Γραμματέας του Νίκος Αμπατιέλος

Με το Μνημείο που τοποθέτησε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στην Ανάφη, εκπληρώθηκε ένα χρέος προς τους αλύγιστους συντρόφους μας. Τηρήθηκε η υπόσχεση πως οι θυσίες των εξόριστων δεν θα ξεχαστούν, «γιατί οι θυσίες και τα έργα των συντρόφων μας είναι η δική μας κληρονομιά, η διαθήκη τους προς όλους μας, που ποτέ δεν ανοίχτηκε… γιατί αυτοί δεν πέθαναν ποτέ», όπως τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με λαϊκό γλέντι στην πλατεία της Χώρας, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο η ξεχωριστή παρουσία του ΚΚΕ στην Ανάφη.

Ευχαριστούμε το Γεράσιμο και Νίκο Κανακάρη/ Ένωση Λεμβούχων Θήρας, το Μανώλη Σιγάλα/ ΚΤΕΛ Θήρας, για τη δωρεάν μετακίνηση των συμμετεχόντων από τη Σαντορίνη στην Ανάφη, καθώς και τον Ευάγγελο Νομικό για την πολύτιμη βοήθεια του στην προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης.

Επίσης ευχαριστούμε τα ΜΜΕ της Σαντορίνης που παραβρέθηκαν και κάλυψαν την εκδήλωση στην Ανάφη.
 
Σαντορίνη, 4/6/2022
Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Σαντορίνη

 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
"Οι νέοι τραγουδούν για τους νέους" - Συναυλία του Εθνικού Ωδείου Θήρας και του Γραφείου Νεότητας της Ι.Μ. Θήρας
Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας
Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND
Προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση 25-28/6
Οριστική λύση στα προβλήματα του ΓΝΘ με παρέμβαση του Δημάρχου Θήρας
Το ΠΑΣΟΚ Θήρας για την επετειο απο τον θανατο του Ανδρέα Παπανδρέου
Οι φετινές επιδοσεις νησιων των κυκλαδων σε εσοδα καταλυματων και εστιασης
Απολύτως ασφαλής προορισμός η Σαντορίνη
Συγχαρητήρια της Θηραϊκής Πολιτείας στον Πανθηραικό
Αρχοντικά, ρεμπέτικα, βουτιές και το Stoiximan AegeanBall Festival 2022
Οι ΔΡΑΣΕΙΣ της "ΕΣΤΙΑΣ" του ΠΥΡΓΟΥ για ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022
ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ με το συγκρότημα «ΕΜΜΕΛΟΝ» την 1η ιουλίου στο Μεγαλοχώρι
Santorini Film Festival θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου 2022 στον πανέμορφο χώρο του Cine Kamari
Μετασυνεδριακη εκδρομή του Παγκόσμιου Συνέδριου των ηφαιστείων στη Σαντορίνη
Θηραική Πολιτεία : Η δε κακή βουλή τω βουλεύσαντι κάκιστη" Ησίοδος. Δηλαδή : Η κακή απόφαση κάνει περισσότερο κακό σε αυτόν που την πήρε
Volcano TV
Hondos_KE
δεναξας
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.