Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

ΚΚΕ Σαντορίνης : Οι κάτοικοι της Σαντορίνης ταλαιπωρούνται από τη δυσλειτουργία του Νοσοκομείου

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία όσων επισκέπτονται το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας  για να νοσηλευτούν ή να εξεταστούν στα εξωτερικά ιατρεία. Η καθημερινότητα των ασθενών και του υγειονομικού προσωπικού επιβεβαιώνει καθημερινά τη θέση του ΚΚΕ : Ένα σύστημα υγείας που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα με νοσοκομεία που λειτουργούν ως επιχειρήσεις με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δεν μπορεί να ικανοποιήσει τη βασική ανάγκη και το δικαίωμα του λαού για υγεία.
Η έλλειψη γιατρών ειδικοτήτων , κυρίως  παθολόγου και πνευμονολόγου,  δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα  που δεν καλύπτεται με την συνεργασία με ιδιώτες γιατρούς (με ΑΠΥ). Οι γιατροί που εξήγγελλε από τοπικό κανάλι ο νέος Διοικητής αμέσως μετά το διορισμό του, που θα ήταν στη θέση τους στις 25 Φλεβάρη, δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη.

Στους κατοίκους της Σαντορίνης που ταλαιπωρούνται από τη δυσλειτουργία του Νοσοκομείου , προστίθενται και οι κάτοικοι των γύρω νησιών της επαρχίας Θήρας με πρόσφατο παράδειγμα ασθενή που διακομίσθηκε με ειδικό πλοίο από το Κέντρο Υγείας Ίου στο Νοσοκομείο  Σαντορίνης με πνευμονολογικά προβλήματα. Δεν τον εξέτασε ούτε πνευμονολόγος, ούτε παθολόγος αφού δεν υπάρχουν. Οι εξετάσεις , η φαρμακευτική αγωγή, το ΕΚΑΒ  και το εξιτήριο ήταν μια ταλαιπωρία για τον ίδιο και την οικογένειά του για το τριήμερο που διήρκεσε η νοσηλεία του εξ αιτίας της έλλειψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού με αρμοδιότητες αποκλειστικά στο νοσοκομείο.

Είναι παράλογο και εν τέλει ανώφελο, να μεταφέρονται ασθενείς από τα διπλανά νησιά στη Σαντορίνη όταν η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο είναι χειρότερη από αυτή ενός Κέντρου Υγείας στο νησί τους. Προτιμότερο  να μεταφέρονται όπως προβλέπει το ΕΣΥ στο πλησιέστερο δημόσιο Νοσοκομείο της  Σύρου, που διαθέτει και κάποιο ξενώνα για τους συγγενείς συνοδούς.
Η αντιμετώπιση της Υγείας ως εμπόρευμα και το τέλος της ταλαιπωρίας εργαζομένων και ασθενών, θα φέρει μόνο ένα σύγχρονο και πραγματικά δημόσιο Σύστημα Υγείας, στο οποίο απαιτείται να ενταχθεί και το Νοσοκομείο της Σαντορίνης.

Είναι δικαίωμα και διαχρονική απαίτηση όλων των Σαντορινιών και των κατοίκων των γύρω νησιών για την προστασία  της Υγείας των ίδιων και των χιλιάδων επισκεπτών.


Σαντορίνη 21.05.2022

 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
"Οι νέοι τραγουδούν για τους νέους" - Συναυλία του Εθνικού Ωδείου Θήρας και του Γραφείου Νεότητας της Ι.Μ. Θήρας
Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας
Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND
Προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση 25-28/6
Οριστική λύση στα προβλήματα του ΓΝΘ με παρέμβαση του Δημάρχου Θήρας
Το ΠΑΣΟΚ Θήρας για την επετειο απο τον θανατο του Ανδρέα Παπανδρέου
Οι φετινές επιδοσεις νησιων των κυκλαδων σε εσοδα καταλυματων και εστιασης
Απολύτως ασφαλής προορισμός η Σαντορίνη
Συγχαρητήρια της Θηραϊκής Πολιτείας στον Πανθηραικό
Αρχοντικά, ρεμπέτικα, βουτιές και το Stoiximan AegeanBall Festival 2022
Οι ΔΡΑΣΕΙΣ της "ΕΣΤΙΑΣ" του ΠΥΡΓΟΥ για ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022
ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ με το συγκρότημα «ΕΜΜΕΛΟΝ» την 1η ιουλίου στο Μεγαλοχώρι
Santorini Film Festival θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου 2022 στον πανέμορφο χώρο του Cine Kamari
Μετασυνεδριακη εκδρομή του Παγκόσμιου Συνέδριου των ηφαιστείων στη Σαντορίνη
Θηραική Πολιτεία : Η δε κακή βουλή τω βουλεύσαντι κάκιστη" Ησίοδος. Δηλαδή : Η κακή απόφαση κάνει περισσότερο κακό σε αυτόν που την πήρε
Volcano TV
Hondos_KE
δεναξας
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.