Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Σαντορίνης : Επιστημονική υποστήριξη του Δήμου από το ΕΜΠ

Σε ανακοίνωση του Δήμου Θήρας αναφέρονται τα ακόλουθα : 

Συνάντηση εργασίας, μεταξύ του δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα και της ερευνητικής - επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ υπό τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Σερράο, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Σπουδαστηρίου Πολεοδομικών Ερευνών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ.  
 
    Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια του συντονισμού των ενεργειών, της έναρξης υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Θήρας και του ΕΜΠ, με αντικείμενο την "ερευνητική και επιστημονική υποστήριξη του Δήμου Θήρας κατά τη διαδικασία εκπόνησης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Θήρας και τη διαμόρφωση κατευθύνσεων πολιτικής για τον χωρικό σχεδιασμό". 
  
     Σύμφωνα με την πιο πάνω Προγραμματική Σύμβαση ο Δήμος Θήρας, έχοντας την επιστημονική υποστήριξη της ερευνητικής ομάδας του ΕΜΠ θα συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία σύνταξης, έγκρισης και θεσμοθέτησης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Σαντορίνης, του οποίου η εκπόνηση έχει ήδη ανατεθεί, μετά από διαγωνιστική διαδικασία, από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος. 
 
     Ως γνωστό το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) αποτελεί απαραίτητο, ιδιαίτερα σημαντικό θεσμικό "εργαλείο" για το Δήμο, προκειμένου να υλοποιήσει το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης της Σαντορίνης. Είναι αυτό που θα καθορίσει το πρότυπο χωρικής οργάνωσης του νησιού, τις χρήσεις γης, τα τεχνικά και περιβαλλοντικά δίκτυα, αλλά και τη χωροθέτηση των μεγάλων έργων υποδομής που περιλαμβάνονται στο στρατηγικό σχεδιασμό. 
 
     Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε την συνάντηση "ιδιαίτερα παραγωγική" και τόνισε ότι "η επιστημονική επάρκεια των στελεχών της ερευνητικής ομάδας και ιδιαίτερα του επιστημονικού υπεύθυνου καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Σερράου, αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα του αποτελέσματος και διασφαλίζουν την ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή του Δήμου στην εκπόνηση του ΕΠΣ." 
 
     Τα στελέχη της ερευνητικής ομάδας του ΕΜΠ, σε συνεργασία με την αντίστοιχη ομάδα έργου του Δήμου Θήρας, θα εντείνουν τη συνεργασία τους με συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Σαντορίνη το επόμενο διάστημα. 

 
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
"Οι νέοι τραγουδούν για τους νέους" - Συναυλία του Εθνικού Ωδείου Θήρας και του Γραφείου Νεότητας της Ι.Μ. Θήρας
Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας
Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND
Προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση 25-28/6
Οριστική λύση στα προβλήματα του ΓΝΘ με παρέμβαση του Δημάρχου Θήρας
Το ΠΑΣΟΚ Θήρας για την επετειο απο τον θανατο του Ανδρέα Παπανδρέου
Οι φετινές επιδοσεις νησιων των κυκλαδων σε εσοδα καταλυματων και εστιασης
Απολύτως ασφαλής προορισμός η Σαντορίνη
Συγχαρητήρια της Θηραϊκής Πολιτείας στον Πανθηραικό
Αρχοντικά, ρεμπέτικα, βουτιές και το Stoiximan AegeanBall Festival 2022
Οι ΔΡΑΣΕΙΣ της "ΕΣΤΙΑΣ" του ΠΥΡΓΟΥ για ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022
ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ με το συγκρότημα «ΕΜΜΕΛΟΝ» την 1η ιουλίου στο Μεγαλοχώρι
Santorini Film Festival θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου 2022 στον πανέμορφο χώρο του Cine Kamari
Μετασυνεδριακη εκδρομή του Παγκόσμιου Συνέδριου των ηφαιστείων στη Σαντορίνη
Θηραική Πολιτεία : Η δε κακή βουλή τω βουλεύσαντι κάκιστη" Ησίοδος. Δηλαδή : Η κακή απόφαση κάνει περισσότερο κακό σε αυτόν που την πήρε
Volcano TV
Hondos_KE
δεναξας
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.