Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Ντροπή για τη Σαντορίνη και για όλους να μην υπάρχει Μαρίνα το 2022!

Για το «μεγαλεπίβολο» νέο λιμάνι, το έχουμε καταλάβει. Ότι ακόμη και μετά από 100 χρόνια σκέψεων - κι αυτό δεν αποτελεί σχήμα λόγου-  απ’ όταν πρωτοδιαγνώστηκε η ανάγκη το νοτιότερο μικρό νησί των Κυκλάδων να αποκτήσει λιμάνι, θα απαιτηθούν αρκετές ακόμη δεκαετίες σκέψεων, συσκέψεων και μελετών στο ενδεχόμενο το έργο αυτό να πραγματοποιηθεί, διότι, η ζωή, γενικά, κρύβει πολλές ανατροπές, και δεν θα είναι διόλου απίθανο, μετά την «οριστική» απόφαση ως προς τη χωροθέτησή του, να προκύψει μια «οριστική» αναστολή στην εκτέλεσή του, είτε για λόγους οικονομικούς είτε κάθε είδους «ανωτέρας βίας».
Κι εδώ που τα λέμε, συνηθίσαμε πια με τον Αθηνιό. Είμαστε και συναισθηματικά δεμένοι μαζί του και το σοκ μιας ενδεχόμενης αλλαγής, ακόμη κι αν είχαμε να την περιμένουμε σε είκοσι π.χ. χρόνια, μπορεί να διατάρασσε την ισορροπημένη πια σχέση μας μαζί του. Με δυο λόγια, και πριν μας το πει κάποιος άλλος, που δεν πρόκειται δηλαδή, «μην είστε και πλεονέκτες. Λιμάνι να κάνετε τη δουλειά σας έχετε. Μην τα θέλετε και όλα δικά σας. Εδώ ο κόσμος χάνεται και τα κόστη των έργων τουλάχιστο διπλασιάζονται λόγω πολέμου. Πάλι καλά να λέτε που τον επισκευάσατε να μην τον έχετε χιλιομπαλωμένο και σας κοροϊδεύουνε οι τουρίστες και ταλαιπωρείστε βέβαια κι εσείς..». Τη δουλειά μας, την κάνουμε πάντως, καλώς και κακώς συνηθίσαμε, χαιρόμαστε όταν καταφέρνουμε να εξυπηρετηθούμε σύντομα, και γκρινιάζουμε στις χρονοβόρες αναμονές, θαυμάζοντας όμως και παράλληλα την εξαιρετική θέα..

Τι γίνεται όμως όταν δεν εξυπηρετούμαστε; Τι γίνεται όταν δεν υπάρχουν υποδομές  και με τα ψέματα προσπαθούμε καλύψουμε βασικές ανάγκες των επισκεπτών, πόσο μάλλον σε ένα νησί που προβάλει ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες και υποστηρίζει μάλιστα ότι πρωτοπορεί κιόλας σε αυτές! Τι γίνεται, εν προκειμένω, όταν ένα ιδιωτικό σκάφος αναζητά στη Σαντορίνη μαρίνα για να ελλιμενιστεί; Γίνεται ότι εάν πάει «με το σταυρό στο χέρι» δεν θα δέσει ποτέ, αλλά θα αγκυροβολήσει όπου μπορεί για λίγες ωρίτσες, μέχρι να κατευθυνθεί στην κοντινότερη μαρίνα, λαμβάνοντας τις ανάλογες υπηρεσίες. Με δυό λόγια, να ναι καλά η Ίος. Αν δεν πάει «με το σταυρό στο χέρι» αλλά «ψιλλιαστεί» ότι αυτές οι δουλειές γίνονται στο μιλητό, όλο και καμιά θεσούλα μπορεί να «χτυπήσει» στο λιμανάκι της Βλυχάδας, πλην όμως ο ψιλλιασμένος αυτός επισκέπτης θα πρέπει να προσέξει για τι «σόι» θέση πρόκειται,  μην είναι δηλαδή σε καμιά «μπούκα» ή «βρει» ή «βρουν» πουθενά το σκάφος του, διότι τότε θα μπει άλλες δυσάρεστες περιπέτειες. Κι αυτά βέβαια, δεν είναι διόλου καινούργια «πράγματα», αλλά μια επαναλαμβανόμενη ιστορία, που ελπίζαμε, η αλήθεια είναι, ότι με τις αναδουλειές και τα «κεσάτια» «λόγω κορονοιού» θα ανασκούμπωνε τους αρμόδιους να βελτιώσουν την κατάσταση, και, γιατί όχι, να φτιάξουν μια μαρίνα, ικανή να εξυπηρετήσει έστω και στα βασικά.

Επειδή λοιπόν αυτή την κατάσταση ο κόσμος -και ο διεθνής- την έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι, η κατασκευή μιας μαρίνας αποτελούσε για το νησί στοίχημα και για τους πολιτικούς εξαγγελία. Κατά καιρούς λοιπόν το θέμα αναθερμαίνεται και κατά άλλους παγώνει. Η φάση που διανύαμε θεωρούσαμε ότι μετά από χρόνια και καιρούς θα οδηγούσε σε σχετικά σύντομη λύση, όπερ μεθερμηνευόμενον, σε μερικά χρονάκια. Όμως, τελευταίες πληροφορίες, θέλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να απέρριψαν τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων της Μαρίνας στον Μονόλιθο, κι ενώ το έργο εμφανιζόταν ώριμο τόσο ώστε να έχει πάρει όλες σχεδόν τις εγκρίσεις, έχοντας ξεκινήσει να μελετάται σχεδόν δέκα χρόνια, με την προηγούμενη δημοτική αρχή να έχει εξασφαλίσει αρκετές από τις απαιτούμενες μελέτες. Επειδή λοιπόν η κατάσταση εμφανίζεται να είναι εκ νέου οριακή και κρίσιμη, καλούνται οι αρμόδιες τοπικές αρχές να μας ενημερώσουν για το τι τελικά συμβαίνει, αλλά και να πιέσουν, εάν απαιτηθεί, ώστε το έργο να «ξεκολλήσει»  και το ταλαίπωρο νησί μας να καταφέρει να αποκτήσει μια ακόμη υποδομή, από αυτές που έχουν και μάλιστα από χρόνια, και οι πιο «basic» -όπως λέει η νεολαία-  προορισμοί.

 
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ» ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/05/2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 17.00 ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ
Αφιέρωμα της εφημερίδας "Το Βήμα"στην παρακολούθηση του υποθαλάσσιου ηφαιστείου του Κουλούμπου
Βράβευση επιτυχόντων παιδιών πολύτεκνων οικογενειών από την Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης
ΚΚΕ Σαντορίνης : Οι κάτοικοι της Σαντορίνης ταλαιπωρούνται από τη δυσλειτουργία του Νοσοκομείου
Εκδήλωση παρουσία του Δ. Κουτσούμπα στην Ανάφη για την παρουσίαση μνημείου για τους εξόριστους
Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Σαντορίνης : Επιστημονική υποστήριξη του Δήμου από το ΕΜΠ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Εμπορείου λόγω απαραίτητων εργασιών στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Ακύρωση από την ΑΔΑ της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας με θέμα τη χρηματοδότησης του ΙΜΠΗΣ
Ένταξη της Πράξης "Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας" για το Δήμο Θήρας
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις 21/5/2022
Το γήπεδο Καμαρίου στο επίκεντρο της συνάντησης του Α. Σιγάλα με τον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας
Εκδήλωση του Ινστιτούτου Αντικαρκινικής Δράσης στη Σαντορίνη
Έγκυρα ταξιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης γράφουν για τη Σαντορίνη
ΔΑΠΠΟΣ : Ανακοινώθηκε η ένταξη μας στο «Φιλόδημος ΙΙ
Volcano TV
Hondos_KE
δεναξας
DEYATH
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.