Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Τα αποτελέσματα του 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Διηγήματος για μαθητές, της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών

Σε ανακοίνωσή της για την βράβευση των τριών καλύτερων έργων του λογοτεχνικού διαγωνισμού που διοργάνωσε, η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, αναφέρει τα ακόλουθα, ενώ σας καλεί, κι εμείς μαζί της, να διαβάσετε τα βραβευθέντα έργα που μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της Θηραϊκής Εταιρείας στη διεύθυνση :   www.thiret.org 

Η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών διοργάνωσε τον 1ο λογοτεχνικό διαγωνισμό διηγήματος για μαθητές που φοιτούσαν στα Λύκεια Θήρας και Θηρασίας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2020-2021. Αντικείμενο του διαγωνισμού αποτέλεσε η συγγραφή πρωτότυπου διηγήματος έκτασης έως 2000 λέξεων, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα «Αναζητώντας τη Θήρα στη Σελήνη». Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε προς τιμήν του ιδρυτή της Θηραϊκής Εταιρείας, καθηγητή Αντώνιου Νικ. Κονταράτου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του στη NASA τις δεκαετίες 1960-1970, ονόμασε μία λοφοσειρά στη Σελήνη με το όνομα Θήρα, για να τιμήσει την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού αποτελούνταν από τις κυρίες:

Βαζαίου Χαριτίνη – Συγγραφέας-Ποιήτρια-Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας

Γεωργιάδου Ιφιγένεια – Φιλόλογος-Συγγραφέας

Κολύμβα Καδιώ – Συγγραφέας

Λειβαδίτου Αλεξάνδρα – Ιατρός-Συγγραφέας

Μαυρικάκη Μαρία – Συγγραφέας

Η Κριτική Επιτροπή, αφού εξέτασε  τα υποβληθέντα διηγήματα ως προς την περιεκτικότητα και αρτιότητα της αφήγησης, την πρωτοτυπία τους και την επιτυχή σύνδεσή τους με το θέμα, ομόφωνα αποφάσισε να απονείμει:

1ο Βραβείο (έπαινος και λάπτοπ) στο διήγημα: Η πτώση, της Θεώνης Μωραΐτου, μαθήτριας της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου Θήρας, το οποίο διακρίθηκε για την ιδιαίτερα πρωτότυπη σύλληψη, την πλούσια φαντασία, τον εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό και το πλήθος των ευρημάτων στην αφήγηση.

2ο  Βραβείο (έπαινος και τάμπλετ) στο διήγημα: Η στιγμή της Θήρας, της Μαριλένας Σαββίδου, μαθήτριας του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Θήρας, το οποίο διακρίθηκε για την αφηγηματική έντασή του, τις εύστοχες περιγραφές του  και την ξεχωριστή δομή της ιστορίας, ως την κορύφωσή της και την ανατροπή.

3ο   Βραβείο (έπαινος και τάμπλετ) στο διήγημα: Ο Θήρας στη Σελήνη, του Eυάγγελου Λοξόπουλουμαθητή της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Θήρας, το οποίο διακρίθηκε για το σφιχτά δομημένο πλαίσιό του, τις προσεγμένες ιστορικές αναφορές και τους ζωντανούς διαλόγους του.

Η απονομή των βραβείων και των δώρων στους τρεις νικητές πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 στην ΑΚ Gallery των κ.κ. Ασιμή-Κολαΐτου, τους οποίους η Θηραϊκή Εταιρεία ευχαριστεί θερμά για τη φιλοξενία. Τα βραβευμένα διηγήματα θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονική μορφή στο σάιτ www.thiret.org  και θα αναδημοσιευθούν σε λογοτεχνικούς ιστότοπους και τοπικά ΜΜΕ. Έπαινος συμμετοχής  θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες στο περιθώριο ειδικής εκδήλωσης προς τιμήν του αείμνηστου ιδρυτή της Θηραϊκής Εταιρείας, Αντώνη Κονταράτου, που θα πραγματοποιηθεί εντός του 2022.

Η Θηραϊκή Εταιρεία συγχαίρει τους νικητές του διαγωνισμού για τον ευρηματικό τρόπο που προσέγγισαν το θέμα του διαγωνισμού, αλλά και όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν για την προσπάθειά τους. Επίσης  ευχαριστεί θερμά τα μέλη της κριτικής επιτροπής για την πρόθυμη ανταπόκρισή τους και πολύτιμη συμβολή τους σε αυτή την πρώτη προσπάθεια ανάδειξης του λογοτεχνικού ταλέντου των μαθητών Θήρας και Θηρασίας.

Εκ μέρους του ΔΣ της Θηραϊκής Εταιρείας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ» ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/05/2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 17.00 ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ
Αφιέρωμα της εφημερίδας "Το Βήμα"στην παρακολούθηση του υποθαλάσσιου ηφαιστείου του Κουλούμπου
Βράβευση επιτυχόντων παιδιών πολύτεκνων οικογενειών από την Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης
ΚΚΕ Σαντορίνης : Οι κάτοικοι της Σαντορίνης ταλαιπωρούνται από τη δυσλειτουργία του Νοσοκομείου
Εκδήλωση παρουσία του Δ. Κουτσούμπα στην Ανάφη για την παρουσίαση μνημείου για τους εξόριστους
Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Σαντορίνης : Επιστημονική υποστήριξη του Δήμου από το ΕΜΠ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Εμπορείου λόγω απαραίτητων εργασιών στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Ακύρωση από την ΑΔΑ της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας με θέμα τη χρηματοδότησης του ΙΜΠΗΣ
Ένταξη της Πράξης "Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας" για το Δήμο Θήρας
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις 21/5/2022
Το γήπεδο Καμαρίου στο επίκεντρο της συνάντησης του Α. Σιγάλα με τον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας
Εκδήλωση του Ινστιτούτου Αντικαρκινικής Δράσης στη Σαντορίνη
Έγκυρα ταξιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης γράφουν για τη Σαντορίνη
ΔΑΠΠΟΣ : Ανακοινώθηκε η ένταξη μας στο «Φιλόδημος ΙΙ
Volcano TV
Hondos_KE
δεναξας
DEYATH
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.