Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου για τη Σαντορίνη - Οι Τοπ Χώρες Προέλευσης για το 2021

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ταξιδιωτών που αναζητούν ενεργά για έναν προορισμό καθώς και για τη διαμονή τους, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις χρονολογικά αλλά και ανά χώρα προέλευσης της  τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τη Σαντορίνη.
 
Μελετώντας και αναλύοντας τα δεδομένα της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου από την αρχή του 2020 και για όλο το 2021, εξάγονται χρήσιμα στοιχεία.
 
Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για την Σαντορίνη [Επικαιροποιημένα στοιχεία Δεκεμβρίου 2021]:
 
 • To 2021, η κατάταξη των χωρών που αναζήτησαν στην πλατφόρμα της Google για διαμονή στο νησί της Σαντορίνης ήταν η εξής:
  • Ηνωμένο Βασίλειο
  • ΗΠΑ
  • Γαλλία
  • Ιταλία
  • Γερμανία
  • Ισπανία
  • Πολωνία
  • Ελβετία
  • Ολλανδία
  • Βέλγιο
 
 • Το ενδιαφέρον 10 επιλεγμένων χωρών βάσει αναζητήσεων σχετικά με διαμονή στη Σαντορίνη από το 2019 μέχρι το 2021 κινήθηκε ως εξής:
  • Για τα τρία έτη 2019, 2020, 2021 το ενδιαφέρον της πρώτης τριάδας παραμένει υψηλό και έχουμε σταθερά το Ηνωμένο Βασίλειο πρώτο, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στην δεύτερη θέση και την Γαλλία στην τρίτη θέση.
  • Η Ιταλία είναι σημαντική αγορά από την πέμπτη θέση το 2019 και το 2020, ενώ ανέβηκε στην τέταρτη το 2021.
  • Επίσης, η Πολωνία και η Αυστρία φαίνονται να έχουν αυξανόμενο ενδιαφέρον.
 
 • Συγκριτικά με το 2020, για τους πρώτους μήνες του 2021 (Ιανουάριο - Φεβρουάριο) η ταξιδιωτική ζήτηση ήταν μειωμένη. Από τον Μάρτιο του 2021 υπήρξε σταδιακή αύξηση στις περισσότερες χώρες παρακολούθησης με εντονότερη μεταβολή τον Μάιο του 2021 όπου παρατηρήθηκε αύξηση πάνω από 100% στις χώρες Πολωνία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ελβετία σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2020. Από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι και το τέλος του έτους ο όγκος αναζητήσεων αν και μειώνεται ανά μήνα παραμένει για τις περισσότερες χώρες σε υψηλότερα επίπεδα από το 2020. Γενικά, για το 2021 όλες οι χώρες είχαν αύξηση του όγκου αναζήτησης σε σχέση με το 2020, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο που παρατηρήθηκε μείωση λόγω επιβολής μέτρων.
 
 • Χρονολογικά, στις αρχές του 2021 παρατηρήθηκε μειωμένο ενδιαφέρον (Ιανουάριος - Φεβρουάριος) και οι περισσότερες αναζητήσεις προήλθαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, με τις ΗΠΑ στην δεύτερη θέση και την Γαλλία στην τρίτη. Από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2021 βλέπουμε τις ΗΠΑ στην πρώτη θέση με το Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθεί και για το διάστημα Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου το Ηνωμένο Βασίλειο να βρίσκεται πάλι πρώτο. Σημαντική χώρα φαίνεται να είναι και η Ιταλία που για τους καλοκαιρινούς μήνες του 2021 πέρασε στην τρίτη θέση.
 
 
 
Σχετικά με την έρευνα:
 
Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, της εταιρείας Tourix, που εξειδικεύεται στο Digital Tourism Marketing, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 3944 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στην Σαντορίνη.

Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Σαντορίνης: https://analytics.tourix.gr/santorini/
 
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ» ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/05/2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 17.00 ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ
Αφιέρωμα της εφημερίδας "Το Βήμα"στην παρακολούθηση του υποθαλάσσιου ηφαιστείου του Κουλούμπου
Βράβευση επιτυχόντων παιδιών πολύτεκνων οικογενειών από την Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης
ΚΚΕ Σαντορίνης : Οι κάτοικοι της Σαντορίνης ταλαιπωρούνται από τη δυσλειτουργία του Νοσοκομείου
Εκδήλωση παρουσία του Δ. Κουτσούμπα στην Ανάφη για την παρουσίαση μνημείου για τους εξόριστους
Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Σαντορίνης : Επιστημονική υποστήριξη του Δήμου από το ΕΜΠ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Εμπορείου λόγω απαραίτητων εργασιών στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Ακύρωση από την ΑΔΑ της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας με θέμα τη χρηματοδότησης του ΙΜΠΗΣ
Ένταξη της Πράξης "Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας" για το Δήμο Θήρας
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις 21/5/2022
Το γήπεδο Καμαρίου στο επίκεντρο της συνάντησης του Α. Σιγάλα με τον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας
Εκδήλωση του Ινστιτούτου Αντικαρκινικής Δράσης στη Σαντορίνη
Έγκυρα ταξιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης γράφουν για τη Σαντορίνη
ΔΑΠΠΟΣ : Ανακοινώθηκε η ένταξη μας στο «Φιλόδημος ΙΙ
Volcano TV
Hondos_KE
δεναξας
DEYATH
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.