Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

Κοινή δήλωση 7 Θηραϊκών σωματείων για την ακρίβεια

Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε τη ζωή να ακριβαίνει και όλες οι οικογένειες προβληματιζόμαστε . Και έχουμε απόλυτο δίκιο. Όλοι εμείς που πληρώσαμε την συνεχόμενη κρίση του 2008-2015, είδαμε μεγάλες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις μας. Οι εργασιακές μας σχέσεις διαλύθηκαν, ο εργάσιμος χρόνος ξεχαρβαλώθηκε, οι φόροι εκτινάχθηκαν στα ύψη.

 

 Τώρα πληρώνουμε και την περιβόητη «ανάπτυξη για όλους», με μια ραγδαία μείωση του εισοδήματός μας, μέσα από τον πληθωρισμό.

Με ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία βγαίνει πλέον ο μήνας για την πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών, εξαιτίας των ανατιμήσεων σε βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης (γάλα, ψωμί, λαχανικά, κρέας, χαρτικά, καθαριστικά, ρούχα κλπ)

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, που δεν έχουν σταματημό τους τελευταίους μήνες, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις της κυβέρνησης, διαλύουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Ιδιαίτερα στο νησί μας, με τις αυξημένες τιμές των ενοικίων, με την τιμή της βενζίνης να έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ, με τους αυξημένους συντελεστές ΦΠΑ, τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, την ακριβοπληρωμένη υγεία και παιδεία, βιώνουμε την ακρίβεια στο πετσί μας, με τον πιο επώδυνο τρόπο.

Και μέσα σε αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή προϋπολογισμό που φέρνει νέες μειώσεις σε κοινωνικές δαπάνες για την Υγεία, τα επιδόματα πρόνοιας και ανεργίας, για την Παιδεία. Αυξάνει τη φορολογία για τους εργαζόμενους και τη μειώνει για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Και την ίδια στιγμή αγοράζει στρατιωτικό εξοπλισμό που κοστίζει δισεκατομμύρια.

Σε τοπικό επίπεδο, η δημοτική αρχή, αντί να πάρει μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, αντί να μειώσει ή και να καταργήσει σε κάποιες περιπτώσεις τα δημοτικά τέλη, αποφασίζει την αύξηση των τελών καθαριότητας!

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι και στην κρίση και στην «ανάπτυξη», είτε με μνημόνια, είτε με γενναία κρατικά πακέτα στήριξης των μεγάλων επιχειρήσεων, χαμένος βγαίνει πάντα ο λαός. Αποδεικνύεται επίσης ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε καμιά λύση «από τα πάνω». Η μόνη λύση και διέξοδος είναι η οργάνωσή μας, η αλληλεγγύη των εργαζομένων, η κοινή μας δράση για τη προστασία του λαϊκού εισοδήματος.

Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού. Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος με τον οποίο ο κατώτατος μισθός ρυθμίζεται με Υπουργική Απόφαση.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης, αλλά και όλων των απωλειών της τελευταίας δεκαετίας στις συντάξεις.
  • Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό σε όλο τον λαό. Για να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.
  • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Την άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.
  • Αξιόπιστη εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου (ΜΙ) με μηνιαία καταβολή στους πολίτες για τα εισιτήρια και τετράμηνη στις επιχειρήσεις. Άμεση επέκταση του ΜΙ στα καύσιμα σε όλα τα νησιά.

 

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας Κυκλάδων

Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Θήρας

ΕΛΜΕ Θήρας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήρας και Νήσων

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ

Σωματείο Εργαζομένων Τελεφερίκ

Ομάδα Γυναικών Σαντορίνης ΟΓΕ 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
106,4
Volcano TV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Η ανακοίνωση του προέδρου του Ι.Μ.Π.Η.Σ. Γ. Βουγιουκαλάκη ως προς τις αναφορές του Δημάρχου Θήρας
Απογραφή στο Εμπορείο, το Σαββατοκύριακο και Δευτέρα.
Παράταση Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Μονόλιθο, στα πλαίσια εργασιών της ΔΕΥΑΘ
Ευχαριστήρια Επιστολή του ΔΑΠΠΟΣ στο Μπελλώνειο
Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου για τη Σαντορίνη - Οι Τοπ Χώρες Προέλευσης για το 2021
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ημεροβίγλι λόγω εργασιών της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Λειτουργούν κανονικά τα σχολεία την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου
Για 3η συνεχόμενη μέρα με πάνω από 70 κρούσματα Covid η Σαντορίνη. 17.960 τα κρούσματα στην Ελλάδα
Απογραφή στο Πολιτιστικό Κέντρο του Εμπορείου για τους κατοίκους του Εμπορείου 27-31/1
Η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Γλυκογαλούσας στις 27/1 θα πραγματοποιηθεί μέσω zoom
"Βαρύ το αποτύπωμα της πανδημίας στα οικονομικά μεγέθη των ξενοδοχείων" τονίζει το ΞΕΕ
Κλειστά τα σχολεία και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου στο Δήμο Θήρας
1o Εργαστήριo Ενηλίκων με τίτλο: "Τελικά. Ο ΉΡΩΑΣ της ζωής μου είμαι ΕΓΩ."
Κλειστά τα σχολεία και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στο Δήμο Θήρας
Με νέο όνομα ανοίγει το Μάιο το νέο 5άστερο της YES Hotels στη Σαντορίνη
Hondos_KE
Denaxa
Γρηγόρης
DEYATH
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.