Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Νέα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου για τη Σαντορίνη

Συντάκτης: ΔΚ

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ταξιδιωτών που αναζητούν ενεργά για έναν προορισμό καθώς και για τη διαμονή τους, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις χρονολογικά αλλά και ανά χώρα προέλευσης της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τη Σαντορίνη.

 

Μελετώντας και αναλύοντας τα δεδομένα της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου από την αρχή του 2020 μέχρι και τον Οκτώβριο 2021, εξάγονται χρήσιμα στοιχεία.

 

Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για την Σαντορίνη [Επικαιροποιημένα στοιχεία Οκτωβρίου 2021]:

 

  • Για τον Οκτώβριο του 2021, οι περισσότερες αναζητήσεις σε σχέση με διαμονή για τη Σαντορίνη προήλθαν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 2η θέση, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

  • Τον Οκτώβριο του 2021 παρατηρούμε μια μείωση της τάξεως του 19% στις αναζητήσεις σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2021. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σχεδόν σε όλες τις χώρες υπήρξε μείωση των αναζητήσεων σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021. Πιο αναλυτικά, τον Οκτώβριο του 2021 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021 παρατηρήθηκε μείωση των αναζητήσεων 54% από την Πολωνία, 44% από τη Γαλλία, 36% από την Ολλανδία, 32% από την Ελβετία, 21% από τη Γερμανία, 50% από την Ιταλία, 27% από το Ηνωμένο Βασίλειο, 15% από τις ΗΠΑ και 33% από την Ισπανία.

  • Σε ετήσια βάση, όσον αφορά τις αναζητήσεις τον Οκτώβριο του 2021 σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση 53% από την Πολωνία, 59% από την Ιταλία, 26% από τη Γαλλία, 66% από τις ΗΠΑ, 39% από τη Γερμανία, 26% από την Ισπανία, 54% από την Ολλανδία, 6% από την Ελβετία και 24% από το Ηνωμένο Βασίλειο.

  • Συνολικά για το 2021, οις 3 τοπ χώρες στις διαδικτυακές αναζητήσεις για διαμονή στην Σαντορίνη είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ στην δεύτερη και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ιταλία (που το 2020 ήταν στην τέταρτη θέση). Σημαντική είναι και η Γαλλία που το 2020 ήταν στην τρίτη θέση.

 

Σχετικά με την έρευνα:

 

Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, της εταιρείας Tourix, που εξειδικεύεται στο Digital Tourism Marketing, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 3871 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στην Σαντορίνη.

Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Σαντορίνης: https://analytics.tourix.gr/santorini/

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
DEYATH
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τα «Χριστούγεννα στη Σαντορίνη» από σήμερα έχουν την δική τους ιστοσελίδα
Η ομιλία του Δημάρχου Θήρας στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων
Στο νέο Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Ε. ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας κ. Νομικός
Παράταση δυνατότητας ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής μέχρι και την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021
Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η ηλεκτρική διασύνδεση Νάξου- Σαντορίνης
Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Θήρας στη Σαντορίνη
Αμφιλόχιος Θήρας: Οφείλουμε στη νέα γενιά μία πρόοδο αντάξια της ιστορίας μας
Συγκέντρωση υποστηρικτών του Γ. Παπανδρέου στη Σαντορίνη στις 29/11
To πρόγραμμα τελετής ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού κ Νήσων κ. Αμφιλοχίου
Τριήμερη επίσκεψη του βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση στην Σαντορίνη
Άρθρο του Αντώνη Γάκη : Η δημοσκοπική κατάρρευση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΑ25 ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ
Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΟΓΕ για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Συνεδρίαση του ΔΣ με τηλεδιάσκεψη, Τρίτη 30/11 ώρα 17:00'
ΔΑΠΠΟΣ: Στηρίζουμε όλοι το Πτωχοκομείο Θήρας
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.