Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Θηραϊκή Πολιτεία : Το έτοιμο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής και τα αποτελέσματά του.

Συντάκτης: ΔΚ
Σε ανακοίνωση της Θηραικής Πολιτείας με τίτλο "Το έτοιμο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής και τα αποτελέσματά του" αναφέρονται τα ακόλουθα. 
 

Στις 15 Νοεμβρίου 2021 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ψηφίστηκε η αύξηση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το έτος 2022. Τα τέλη αυτά εισπράττονται και τακτοποιούνται λογιστικά σε έναν ξεχωριστό κουμπαρά του Δήμου, είναι ανταποδοτικά και επιστρέφουν στους Δημότες ως υπηρεσία καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των δημόσιων χώρων.
 

Στο παρελθόν οι δύο αναπροσαρμογές των τελών καθαριότητας οδήγησαν στην εξισορρόπηση των ανταποδοτικών τελών. Η Δημοτική Αρχή εισηγείται αύξηση 10% για τις κατοικίες και 25% για τις επιχειρήσεις. Το επιπλέον ποσό που προκύπτει με αυτή την απόφαση αφορά την αύξηση της δαπάνης για την εργολαβία καθαριότητας κατά μισό εκατομμύριο ευρώ (516.667,00€) και την πρόβλεψη δαπάνης για την ενδιάμεση λύση διαχείρισης απορριμμάτων κατά μισό εκατομμύριο ευρώ επίσης (510.000,00€).
 

Η νέα εργολαβία καθαριότητας η οποία ακυρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι ήδη ακριβότερη κατά 816.000,00€ και με τη νέα αύξηση των τελών προϋπολογίζεται από τη Δημοτική Αρχή να ακριβύνει ακόμα περισσότερο κατά 516.667,00€ δηλαδή συνολικά κατά 1.332.667,00€ ακριβότερη σε σχέση με προηγούμενη.
 

Η πρόβλεψη δαπάνης για την ενδιάμεση λύση διαχείρισης των απορριμμάτων θα έπρεπε να γίνει εφόσον υπήρχε ωριμότητα για να υλοποιηθεί εντός του έτους 2022. Σήμερα δεν έχει αποκτηθεί ούτε ο χώρος εγκατάστασης της ενδιάμεσης λύσης. Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί σε συνεντεύξεις του Δημάρχου Θήρας είναι πως η ενδιάμεση λύση θα κατασκευαστεί στον χώρο της τωρινής χωματερής δηλαδή στο «Αλωνάκι» κάτι που δεν επιτρέπει το ΠΔ 144/2012 καθώς η θέση «Αλωνάκι» βρίσκεται στην Α Ζώνη. Η μελέτη που πληρώθηκε από το Ίδρυμα Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού για την ενδιάμεση λύση, ορίζει τη χωροθέτηση της σε ενοικιασμένο και επιδοτημένο αμπελώνα απέναντι από γνωστό σούπερ μάρκετ στην ευθεία Φηρών – Πύργου και όχι στο «Αλωνάκι». Κανένα θεσμικό όργανο του Δήμου δεν έχει εγκρίνει επίσημα τροποποίηση αυτής της μελέτης. Το σημαντικό θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων και ο σχετικός σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής δεν έχουν έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
DEYATH
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τα «Χριστούγεννα στη Σαντορίνη» από σήμερα έχουν την δική τους ιστοσελίδα
Η ομιλία του Δημάρχου Θήρας στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων
Στο νέο Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Ε. ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας κ. Νομικός
Παράταση δυνατότητας ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής μέχρι και την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021
Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η ηλεκτρική διασύνδεση Νάξου- Σαντορίνης
Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Θήρας στη Σαντορίνη
Αμφιλόχιος Θήρας: Οφείλουμε στη νέα γενιά μία πρόοδο αντάξια της ιστορίας μας
Συγκέντρωση υποστηρικτών του Γ. Παπανδρέου στη Σαντορίνη στις 29/11
To πρόγραμμα τελετής ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού κ Νήσων κ. Αμφιλοχίου
Τριήμερη επίσκεψη του βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση στην Σαντορίνη
Άρθρο του Αντώνη Γάκη : Η δημοσκοπική κατάρρευση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΑ25 ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ
Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΟΓΕ για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Συνεδρίαση του ΔΣ με τηλεδιάσκεψη, Τρίτη 30/11 ώρα 17:00'
ΔΑΠΠΟΣ: Στηρίζουμε όλοι το Πτωχοκομείο Θήρας
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.