Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Νέα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου για τη Σαντορίνη το Σεπτέμβριο απο την tourix.gr

Συντάκτης: ΔΚ
Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ταξιδιωτών που αναζητούν ενεργά για έναν προορισμό καθώς και για τη διαμονή τους, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις χρονολογικά αλλά και ανά χώρα προέλευσης της  τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τη Σαντορίνη.
 
Μελετώντας και αναλύοντας τα δεδομένα της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου από την αρχή του 2020 μέχρι και τον Σεπτέμβριο 2021, εξάγονται χρήσιμα στοιχεία.
 
Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για την Σαντορίνη [Επικαιροποιημένα στοιχεία Σεπτεμβρίου 2021]:
 
  • Το μεγαλύτερο μερίδιο στον όγκο των αναζητήσεων για το 2021 έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο όπως και το 2020, με την Ιταλία και την Γαλλία να μπαίνουν στην τοπ τετράδα. Για τον Σεπτέμβριο του 2021 σημαντικές χώρες παρατηρήθηκε πως ήταν η Ιταλία, η Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο που είχαν αύξηση πάνω από 40% στην ζήτηση σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021. Τον Σεπτέμβριο του 2021 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020 παρατηρείται αύξηση αναζητήσεων από όλες τις εμφανιζόμενες χώρες με εξαίρεση την Γερμανία και την Ελβετία που παρουσίασαν μείωση. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αναζητήσεις τον Σεπτέμβριο του 2021 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 77% από την Ιταλία, 40% από την Πολωνία, 26% από τη Γαλλία, 27% από την Ισπανία, 30% από την Ολλανδία, 31% από τις ΗΠΑ, 48% από το Ηνωμένο Βασίλειο και μείωση κατά 5% από τη Γερμανία και 13% από την Ελβετία.
  • Συγκρίνοντας με τον προηγούμενο μήνα τον Σεπτέμβριο του 2021 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021 παρατηρήθηκε μείωση των αναζητήσεων κατά 33% από τη Γαλλία, 24% από την Ελβετία, 26% από την Ολλανδία, 35% από την Πολωνία, 12% από το Ηνωμένο Βασίλειο, 50% από την Ιταλία, 22% από τη Γερμανία, 35% από την Ισπανία και 13% από τις ΗΠΑ.
    Τον Σεπτέμβριο του 2021 σε σχέση με τον Αύγουστο 2021 παρατηρήθηκε μια μείωση κατά 19,7% στο σύνολο των χωρών.
    Συνολικά, τον Σεπτέμβριο του 2021 παρατηρούμε μια μείωση κατά 20% στις αναζητήσεις σε σχέση με τον Αύγουστο 2021.
  • Συγκεντρωτικά για το 2021 μέχρι στιγμής, οι χώρες με τις περισσότερες αναζητήσεις μέσω διαδικτύου για διαμονή για Σαντορίνη έγιναν από τις Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο, παρουσιάζοντας σχεδόν τα ίδια ποσοστά. Την πρώτη τετράδα, με μικρότερα μερίδια αναζητήσεων, συμπλήρωσαν η Γαλλία και η Ιταλία.
  • Συγκριτικά με το προηγούμενο έτος 2020, το 2021 παρατηρείται συνολική αύξηση των αναζητήσεων για όλες τις χώρες, με μόνη εξαίρεση την μείωση των αναζητήσεων από Ηνωμένο Βασίλειο, που παρόλα αυτά διατηρείται στην πρώτη θέση σε απόλυτα νούμερα. Σημαντικό ενδιαφέρον έχουν οι αγορές της Πολωνίας και της Ιταλίας που παρουσιάζουν πάνω από 45% αύξηση των αναζητήσεων σε σχέση με το 2020.
 
 
Σχετικά με την έρευνα:
 
Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, από την ομάδα της Tourix, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 3871 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στην Σαντορίνη.

Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Σαντορίνης: https://analytics.tourix.gr/santorini/

 
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
DEYATH
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τα «Χριστούγεννα στη Σαντορίνη» από σήμερα έχουν την δική τους ιστοσελίδα
Η ομιλία του Δημάρχου Θήρας στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων
Στο νέο Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Ε. ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας κ. Νομικός
Παράταση δυνατότητας ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής μέχρι και την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021
Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η ηλεκτρική διασύνδεση Νάξου- Σαντορίνης
Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Θήρας στη Σαντορίνη
Αμφιλόχιος Θήρας: Οφείλουμε στη νέα γενιά μία πρόοδο αντάξια της ιστορίας μας
Συγκέντρωση υποστηρικτών του Γ. Παπανδρέου στη Σαντορίνη στις 29/11
To πρόγραμμα τελετής ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού κ Νήσων κ. Αμφιλοχίου
Τριήμερη επίσκεψη του βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση στην Σαντορίνη
Άρθρο του Αντώνη Γάκη : Η δημοσκοπική κατάρρευση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΑ25 ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ
Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΟΓΕ για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Συνεδρίαση του ΔΣ με τηλεδιάσκεψη, Τρίτη 30/11 ώρα 17:00'
ΔΑΠΠΟΣ: Στηρίζουμε όλοι το Πτωχοκομείο Θήρας
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.