Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Πλατφόρμα ROV για την θαλάσσια προστασία στη Σαντορίνη

Συντάκτης: ΔΚ
 Μια από τις σημαντικές ενέργειες των περιβαλλοντικών δράσεων είναι η επιθεώρηση. Η πρώτη φάση, για την διακρίβωση των ρυπαντικών φορτίων, και των περιβαλλοντικών συνθηκών, για την οργάνωση και τον σχεδιασμό της επιχειρησιακής δράσης που ακολουθεί, είναι η επιθεώρηση της υποθαλάσσιας περιοχής. 
 
     Για την αναβάθμιση και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων της, η Περιβαλλοντική Οργάνωση Dive In Action, προχωρά στην προμήθεια υποβρύχιου τηλεχειριζόμενου οχήματος, remotely operated underwater vehicle (ROUV), συνδυαστικής δυνατότητας επαυξημένης πραγματικότητας, μεγάλης ακτίνας δράσης και βάθους. 
 
     Η εξέλιξη αυτή, βελτιώνει την διαδικασία καταγραφής, με περισσότερα δεδομένα, αυξάνει τις δυνατότητες στο πεδίο, με κάλυψη 100% των επιθεωρούμενων περιοχών, μειώνει δραματικά τους χρόνους στο στοχευόμενο σχεδιασμό των δράσεων, βελτιστοποιεί την επιχειρησιακή ικανότητα και παρέχει δυνατότητες εξέλιξης των δειγματοληψιών και ανάλυσης των παρατηρήσεων.  
 
     Πρόκειται για ένα πολύ-εργαλείο βυθού με πολλά πλεονεκτήματα, που σε πραγματικό χρόνο, προσαρμόζοντας μια ευρεία γκάμα ειδικών εργαλείων, επαγγελματικού επιπέδου, μπορεί να φέρει σε πέρας διαφορετικά σενάρια εργασιών, που είναι δύσκολο έως αδύνατο να εκτελεστούν στους χρόνους που παρέχει η τεχνολογία ενός ROV.   
 
 
 
Με εκτίμηση 
Δημήτρης Καμπανός 
Διαχειριστής "Dive In Action" 

 
 
 
Σύντομη περιγραφή οργάνωσης 
 
     Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Dive In Action" είναι μια Περιβαλλοντική  Οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δραστηριοποιείται επίσημα από το Φεβρουάριο του 2019 με έδρα τη Σαντορίνη με κύριο σκοπό την προστασία και διατήρηση του φυσικού υποθαλάσσιου τοπίου της επαρχίας Θήρας, και ιδιαίτερα των μουσειακών ευαίσθητων σχηματισμών της Ηφαιστειακής Καλντέρας, ως φυσικής πολιτιστικής κληρονομιάς και πολύτιμου φυσικού πόρου της θαλάσσιας περιοχής που διακρίνεται για την μεγάλη βιολογική, οικολογική, αισθητική, επιστημονική, γεωμορφολογική και παιδαγωγική αξία σε παγκόσμιο επίπεδο.  
     Χρησιμοποιώντας ως εργαλεία την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, την έρευνα, καταγραφή κι επεξεργασία στοιχείων από την συστηματική, παρακολούθηση της θαλάσσιας και υποθαλάσσιας περιοχής, το "Dive In Action" στοχεύει στην προστασία και διατήρηση του φυσικού τοπίου, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη βιώσιμη ανάπτυξη για την επίτευξη της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας. Παράλληλα ερευνά προτάσεις λύσεων σε περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής.  
     Στα πλαίσια της δράσης της οργάνωσης βασικοί πυλώνες στόχευσης είναι, τα θαλάσσια και υποθαλάσσια απορρίμματα και η σχέση του ανθρώπου με την προστασία του υποθαλάσσιου περιβάλλοντος, παρατηρήσεις για τη βιοποικιλότητα και καταγραφές με τη προσέγγιση citizen science. 
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
DEYATH
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τα «Χριστούγεννα στη Σαντορίνη» από σήμερα έχουν την δική τους ιστοσελίδα
Η ομιλία του Δημάρχου Θήρας στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων
Στο νέο Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Ε. ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας κ. Νομικός
Παράταση δυνατότητας ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής μέχρι και την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021
Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η ηλεκτρική διασύνδεση Νάξου- Σαντορίνης
Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Θήρας στη Σαντορίνη
Αμφιλόχιος Θήρας: Οφείλουμε στη νέα γενιά μία πρόοδο αντάξια της ιστορίας μας
Συγκέντρωση υποστηρικτών του Γ. Παπανδρέου στη Σαντορίνη στις 29/11
To πρόγραμμα τελετής ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού κ Νήσων κ. Αμφιλοχίου
Τριήμερη επίσκεψη του βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση στην Σαντορίνη
Άρθρο του Αντώνη Γάκη : Η δημοσκοπική κατάρρευση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΑ25 ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ
Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΟΓΕ για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Συνεδρίαση του ΔΣ με τηλεδιάσκεψη, Τρίτη 30/11 ώρα 17:00'
ΔΑΠΠΟΣ: Στηρίζουμε όλοι το Πτωχοκομείο Θήρας
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.