Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Το πρόγραμμα της 60ής αιμοδοσίας, 2-10 Οκτωβρίου
 Η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης, ιδρύθηκε το Μάϊο του 1992 με πρωτοβουλία της τότε Κοινότητας Επισκοπής Γωνιάς (Καμαρίου), συνδυάζοντας αιμοδοσία και υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής στους κατοίκους του Καμαρίου, από την Β΄ Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού με επικεφαλής τον αείμνηστο Διευθυντή της Γιάννη Πουλικάκο.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, η Διευθύντρια του Τμήματος της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κα Δήμητρα Αδρακτά, διατηρούσε επιφυλάξεις ως προς το αποτέλεσμα της πρώτης αιμοδοσίας, κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας, τότε. Σε σημείο που προτάθηκε από τον τότε Πρόεδρο της Κοινότητας να μην επιβαρυνθεί το νοσοκομείο τα έξοδα αλλά η Κοινότητα Καμαρίου. Και βέβαια αυτή η πρώτη αιμοδοσία ήταν ο σπόρος για αυτές τις υπόλοιπες αιμοδοσίες που ακολούθησαν, 40 στον αριθμό σε αυτά τα 20 χρόνια ζωής.

΄Εκτοτε με την ουσιαστική συμβολή φορέων του νησιού όπως, η Ιερά Μητρόπολη Θήρας με το τότε Μητροπολίτη Παντελεήμονα, το Επαρχείο με όλους τους Θηραίους επάρχους που υπηρέτησαν το θεσμό, Αρτέμη Μητροπία, Άγγελο Ρούσσο, Μιχάλη Ρούσσο και Χρύσανθο Ρούσσο, τους μέχρι σήμερα διατελέσαντες δημάρχους Αρτέμη Μητροπία, Άγγελο Ρούσσο και το νυν Νικόλαο Ζώρζο, τους τότε Προέδρους των 14 Κοινοτήτων του νησιού Ρένα Γρίβα στο Εμπορείο, Μιχάλη Ζώρζο στο Ακρωτήρι, το νυν δήμαρχο Νικόλαο Ζώρζο στον Πύργο, τον Ιάκωβο Κορωνιό στα Φηρά, τον Ευάγγελο Λυγνό στη Μεσσαριά, τον Μάρκο Δανέζη στην ΄Εξω Γωνιά, τον Ηλία Αναπλιώτη στο Βόθωνα, τη Μαρούση Πλατή και Γιάννη Χαϊδεμένο στην Οία, στο Ημεροβίγλι τη Μίνα Καφούρου, το Νίκο Δαμίγο στο Βουρβούλο, το Χρύσανθο Ρούσσο στον Καρτεράδο, το Μιχάλη Καραμολέγκο και Βαγγέλη Βαμβακούση στο Καμάρι, που όχι μόνο ως Κοινοτάρχες αλλά και ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού - Τελεφερίκ, το οποίο συμπαραστεκόταν, το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την εκπαιδευτική κοινότητα, την 134 Σμηναρχία μάχης, τους μέχρι σήμερα φορείς και τα σωματεία του νησιού μας, η προσπάθεια εξαπλώθηκε και γιγαντώθηκε.

Οι εθελοντικές αιμοληψίες διεξάγονται δύο φορές το χρόνο, Μάϊο και Οκτώβριο, από τα τμήματα των αιμοδοσιών των νοσοκομείων Παίδων Αγία Σοφία και ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι εθελοντές αιμοδότες αυξάνονται κάθε φορά με αρκετά ικανοποιητικό ρυθμό ενώ συγκινητικό θεωρείται το γεγονός της αποχώρησης των μεσήλικων αιμοδοτών και την αναπλήρωσή τους από νέους αιμοδότες. Ο μεγάλος αριθμός μονάδων αίματος που συλλέγεται κάθε φορά, κατατάσσει την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης, σε μία από τις πρώτες Τράπεζες αίματος της χώρας μας ενώ παράλληλα έχει εξυπηρετήσει εκατοντάδες συνανθρώπους μας, γνωστούς και άγνωστους.

Για κάλυψη σε αίμα, μπορεί κανείς να απευθύνεται στα τηλέφωνα του Κέντρου Υγείας Θήρας αλλά και στον εφημέριο της ενορίας του.Νεότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα της Τραπεζας Αίματος Θήρας μπορείτε να δείτε στη σελίδα της εδω : https://www.facebook.com/TrapezaAimatosSantorinis


 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
DEYATH
Denaxa
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Άλμα της Σαντορίνης στην ψηφιακή εποχή
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ευθεία Φηρών Πύργου λόγω εργασιών της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Συγχαρητήρια Μ. Ορφανού προς το νέο προεδρείο των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΘ
Ευχαριστήρια προς ΓΝΘ - ΠΑΓΝΗ της οικογένειας του Γρηγόρη Καρέλη
Ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ δημιουργεί τη δική του χορωδία
Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών (15/10)
Χαιρετισμός για την 60ή εθελοντική αιμοδοσία από την διευθύντρια του Ν/Σ Παίδων "Αγία Σοφία", Σοφία Ιωαννίδου
Τοποθέτηση της Θηραϊκής Πολιτείας για τη δημοπράτηση της νέας εργολαβίας καθαριότητας του Δήμου Θήρας
Ξεκίνησε η τοποθέτηση 10 εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών (AED Plus) , εννέα στη Σαντορίνη κι ενός στη Θηρασιά
Διημερίδα με θέμα «Ψηφιακή πλατφόρμα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας χερσαίου και υποθαλάσσιου χώρου Σαντορίνης»
Ο όμιλος Andronis προχωρά στην κατασκευή κατοικιών προσωπικού για τη στέγαση των εργαζομένων του στην Σαντορίνη
Νέα απάντηση του διευθυντή του Πτωχοκομείου στον Έπαρχο Θήρας
Γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες στο ΙΜΠΗΣ
Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κυκλάδων & Επάρχου Θήρας, Χ. Δαρζέντα, στον δ/ντή του Πτωχοκομείου Θήρας
Ενημέρωση και οδηγίες, για επικείμενα έκτακτα καιρικά φαινόμενα
Hondos_211012
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.