Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022

Το πρόγραμμα της 60ής αιμοδοσίας, 2-10 Οκτωβρίου
 Η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης, ιδρύθηκε το Μάϊο του 1992 με πρωτοβουλία της τότε Κοινότητας Επισκοπής Γωνιάς (Καμαρίου), συνδυάζοντας αιμοδοσία και υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής στους κατοίκους του Καμαρίου, από την Β΄ Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού με επικεφαλής τον αείμνηστο Διευθυντή της Γιάννη Πουλικάκο.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, η Διευθύντρια του Τμήματος της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κα Δήμητρα Αδρακτά, διατηρούσε επιφυλάξεις ως προς το αποτέλεσμα της πρώτης αιμοδοσίας, κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας, τότε. Σε σημείο που προτάθηκε από τον τότε Πρόεδρο της Κοινότητας να μην επιβαρυνθεί το νοσοκομείο τα έξοδα αλλά η Κοινότητα Καμαρίου. Και βέβαια αυτή η πρώτη αιμοδοσία ήταν ο σπόρος για αυτές τις υπόλοιπες αιμοδοσίες που ακολούθησαν, 40 στον αριθμό σε αυτά τα 20 χρόνια ζωής.

΄Εκτοτε με την ουσιαστική συμβολή φορέων του νησιού όπως, η Ιερά Μητρόπολη Θήρας με το τότε Μητροπολίτη Παντελεήμονα, το Επαρχείο με όλους τους Θηραίους επάρχους που υπηρέτησαν το θεσμό, Αρτέμη Μητροπία, Άγγελο Ρούσσο, Μιχάλη Ρούσσο και Χρύσανθο Ρούσσο, τους μέχρι σήμερα διατελέσαντες δημάρχους Αρτέμη Μητροπία, Άγγελο Ρούσσο και το νυν Νικόλαο Ζώρζο, τους τότε Προέδρους των 14 Κοινοτήτων του νησιού Ρένα Γρίβα στο Εμπορείο, Μιχάλη Ζώρζο στο Ακρωτήρι, το νυν δήμαρχο Νικόλαο Ζώρζο στον Πύργο, τον Ιάκωβο Κορωνιό στα Φηρά, τον Ευάγγελο Λυγνό στη Μεσσαριά, τον Μάρκο Δανέζη στην ΄Εξω Γωνιά, τον Ηλία Αναπλιώτη στο Βόθωνα, τη Μαρούση Πλατή και Γιάννη Χαϊδεμένο στην Οία, στο Ημεροβίγλι τη Μίνα Καφούρου, το Νίκο Δαμίγο στο Βουρβούλο, το Χρύσανθο Ρούσσο στον Καρτεράδο, το Μιχάλη Καραμολέγκο και Βαγγέλη Βαμβακούση στο Καμάρι, που όχι μόνο ως Κοινοτάρχες αλλά και ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού - Τελεφερίκ, το οποίο συμπαραστεκόταν, το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την εκπαιδευτική κοινότητα, την 134 Σμηναρχία μάχης, τους μέχρι σήμερα φορείς και τα σωματεία του νησιού μας, η προσπάθεια εξαπλώθηκε και γιγαντώθηκε.

Οι εθελοντικές αιμοληψίες διεξάγονται δύο φορές το χρόνο, Μάϊο και Οκτώβριο, από τα τμήματα των αιμοδοσιών των νοσοκομείων Παίδων Αγία Σοφία και ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι εθελοντές αιμοδότες αυξάνονται κάθε φορά με αρκετά ικανοποιητικό ρυθμό ενώ συγκινητικό θεωρείται το γεγονός της αποχώρησης των μεσήλικων αιμοδοτών και την αναπλήρωσή τους από νέους αιμοδότες. Ο μεγάλος αριθμός μονάδων αίματος που συλλέγεται κάθε φορά, κατατάσσει την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης, σε μία από τις πρώτες Τράπεζες αίματος της χώρας μας ενώ παράλληλα έχει εξυπηρετήσει εκατοντάδες συνανθρώπους μας, γνωστούς και άγνωστους.

Για κάλυψη σε αίμα, μπορεί κανείς να απευθύνεται στα τηλέφωνα του Κέντρου Υγείας Θήρας αλλά και στον εφημέριο της ενορίας του.Νεότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα της Τραπεζας Αίματος Θήρας μπορείτε να δείτε στη σελίδα της εδω : https://www.facebook.com/TrapezaAimatosSantorinis


 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δωρεάν παραχώρηση ασθενοφόρου από την Υ.Π.Α. Θήρας στο Ε.Κ.Α.Β. Θήρας
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ 18/2022 ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29/11/2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 17:00 ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ.
Ερώτηση του ΚΚΕ για τις σοβαρές ελλείψεις στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης
Αναζήτηση εργασίας φροντίδας ηλικιωμένων και παιδιών
2η συνάντηση της Σχολής Γονέων 2022-2023 του Παιδικού Σταθμού "Η Γλυκογαλούσα"
Προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση 25-29 Νοεμβρίου
Νέες διαδικτυακές δράσεις από το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος 24/11
Δαπάνες για το site του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας 83.675,20€ Αλλαγές στο site του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας 0
Νέα εποχή, νέος χώρος, νέα μέρα και ώρα για τις προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Θήρας
Μουσική βραδιά διοργανώνει ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας την Κυριακή 27/11
Προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση στις 23/11
«Ημέρες Καριέρας» σε Κρήτη και Σαντορίνη απο τα ξενοδοχεία του Metaxa Hospitality Group
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος 20-22 Νοεμβρίου 2022
Οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας για τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το 2023
Volcano TV
Hondos_KE
ΔΕΥΑΘ 29/6
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.