Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

Κορονοϊός: Πάρος και Σαντορίνη παίρνουν τα μέτρα τους για να μη γίνουν Μύκονος

Συντάκτης: ΔΚ

Δημοσίευμα σχετικά με την υγειονομική κατάσταση σε Σαντορίνη και Πάρο αλλά και τα μέτρα που λαμβάνονται ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα στην εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, πραγματοποίησε η εφημερίδα "Έθνος". 

Το ρεπορτάζ
αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής : 

Mεγάλη ανησυχία στους επιχειρηματίες και τις τοπικές αρχές των νησιών με μεγάλη τουριστική κίνηση προκάλεσε η επιβολή τοπικών μέτρων - τύπου μίνι lockdown- στη Μύκονο. Η Πάρος και η Σαντορίνη είναι δύο από τα νησιά στα οποία επιχειρηματίες, εργαζόμενοι αλλά και τοπικοί φορείς αγωνιούν καθώς το μοντέλο Μυκόνου είναι κάτι που δε θέλουν σε καμία να βιώσουν.

 

Εξάλλου ένα lockdown ακόμη και υπό τη μορφή ολιγοήμερου περιορισμού δραστηριοτήτων θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφικό για τον τουρισμό και κατ’ επέκταση για την οικονομία των νησιών. Για το λόγο αυτόν παίρνουν τα δικά τους μέτρα για να περιορίσουν την αύξηση των κρουσμάτων.

 

Ένα από τα νησιά των Κυκλάδων που βασίζει πολλά στον τουρισμό είναι χωρίς αμφιβολία η Σαντορίνη και ένα lockdown στα πρότυπα της Μυκόνου θα ήταν καταστροφικό. Το ethnos.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο του νησιού Αντώνη Σιγάλα, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο να επιβληθούν μέτρα Μυκόνου στη Σαντορίνη καθώς «δεν συντρέχουν λόγοι» να γίνει κάτι τέτοιο.
 

Μάλιστα, ο ίδιος αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση που δημοσιεύει καθημερινά ο ΕΟΔΥ σημειώνει πως στην ΠΕ Θύρας ανήκουν και η Ίος, η Σαντορίνη, η Φολέγανδρος, η Σίκινος και η Ανάφη (στην Ίο και την Φολέγανδρο καταγράφονται κρούσματα), ενώ κατά τον ίδιο, μόνο στο νησί της Σαντορίνης αυτή τη στιγμή από κοινού οι μόνιμοι κάτοικοι, οι τουρίστες και οι εργαζόμενοι «είναι κοντά στις 100.000. Χαρακτηριστικά ανέφερε στο ethnos.gr, ότι στα καταλύματα του νησιού οι πληρότητες φτάνουν το 80 - 85%.
 

Ωστόσο, και στη Σαντορίνη επιχειρηματίες και τοπική Αρχή παίρνουν τα μέτρα τους για να μην παρουσιαστεί ραγδαία διασπορά των κρουσμάτων. Ο δήμαρχος εξέδωσε τη Δευτέρα ανακοίνωση με την οποία έκανε έκκληση σε όλους να συμμορφωθούν με τα μέτρα και κάλεσε την Πολιτεία να αξιολογεί σωστά τα επιδημιολογικά στοιχεί που αφορούν στη Σαντορίνη και να αποφύγει η λήψη οποιουδήποτε αιφνιδιαστικού μέτρου. Όπως ο ίδιος σημείωσε στο ethnos.gr, «επιχειρηματίες και Αρχές στη Σαντορίνη  βρίσκονται πάντα σε επαγρύπνηση» και για τον λόγο αυτό ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με εκπροσώπους των νυχτερινών μαγαζιών και φορείς του τουρισμού
 

Ο ίδιος σημειώνει ότι τα ποσοστά των εμβολιασμένων μόνιμων κατοίκων της Σαντορίνης είναι ιδιαίτερα υψηλά και το πρόβλημα των ανεμβολίαστων εντοπίζεται στους εποχικούς εργαζόμενους. «Όπως και στη Μύκονο έτσι και εδώ ορισμένοι επιχειρηματίες δίνουν  μπόνους 150 ευρώ στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους για να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους, ενώ υπάρχει προσπάθεια από τις επιχειρήσεις σε άμεση επαφή με τον κόσμο να έρχονται όσοι έχουν εμβολιαστεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Hondos_210719
Lefteris
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Απαιτείται προσοχή των οδηγών λόγω έργων διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο της Σαντορίνης
Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θήρας (28/7 17.00)
Συνελήφθη στη Θήρα ένας αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθη μη νόμιμος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών και κλοπή στη Θήρα
33 Covid (+) στη Σαντορίνη, 45 στη Μύκονο, 17 στην Πάρο και 3 στη Νάξο
Επίσκεψη του συμβούλου του Π/Θ Γιώργου Κρεμλή στην Σαντορίνη
First time Santorini? Οι αναθεωρημένες κορυφαίες συμβουλές του Lonelyplanet για την "πρώτη φορά Σαντορίνη"!
Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Σαντορίνης από το Σ.Ε.Ο.Ο.Κυκλάδων και το ΣΩ.Τ.ΛΕ.Σ
Κινητή μονάδα εμβολιασμού πολιτών κατ' οίκον από το Δήμο Θήρας
Νέες προπληρωμένες κάρτες για τους επαγγελματίες Υδροπωλητές
Συνάντηση Δημάρχου Θήρας με τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. κ. Ι. Βρούτση
Κορονοϊός: Πάρος και Σαντορίνη παίρνουν τα μέτρα τους για να μη γίνουν Μύκονος
Ευχές για καλή θητεία στο νέο ΔΣ του ΑΟ Θήρας από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού
58 Covid (+) στην Π.Ε. Θήρας, 37 στη Μύκονο, 34 στην Πάρο, 7 στη Νάξο
Μήνυμα αποφασιστικότητας και αισιοδοξίας από την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Θήρας
Denaxa
Λιγνός_νέα
ΔΕΥΑΘ
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.