Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Πάρος και Σαντορίνη παίρνουν τα μέτρα τους για να μη γίνουν Μύκονος

Συντάκτης: ΔΚ

Δημοσίευμα σχετικά με την υγειονομική κατάσταση σε Σαντορίνη και Πάρο αλλά και τα μέτρα που λαμβάνονται ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα στην εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, πραγματοποίησε η εφημερίδα "Έθνος". 

Το ρεπορτάζ
αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής : 

Mεγάλη ανησυχία στους επιχειρηματίες και τις τοπικές αρχές των νησιών με μεγάλη τουριστική κίνηση προκάλεσε η επιβολή τοπικών μέτρων - τύπου μίνι lockdown- στη Μύκονο. Η Πάρος και η Σαντορίνη είναι δύο από τα νησιά στα οποία επιχειρηματίες, εργαζόμενοι αλλά και τοπικοί φορείς αγωνιούν καθώς το μοντέλο Μυκόνου είναι κάτι που δε θέλουν σε καμία να βιώσουν.

 

Εξάλλου ένα lockdown ακόμη και υπό τη μορφή ολιγοήμερου περιορισμού δραστηριοτήτων θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφικό για τον τουρισμό και κατ’ επέκταση για την οικονομία των νησιών. Για το λόγο αυτόν παίρνουν τα δικά τους μέτρα για να περιορίσουν την αύξηση των κρουσμάτων.

 

Ένα από τα νησιά των Κυκλάδων που βασίζει πολλά στον τουρισμό είναι χωρίς αμφιβολία η Σαντορίνη και ένα lockdown στα πρότυπα της Μυκόνου θα ήταν καταστροφικό. Το ethnos.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο του νησιού Αντώνη Σιγάλα, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο να επιβληθούν μέτρα Μυκόνου στη Σαντορίνη καθώς «δεν συντρέχουν λόγοι» να γίνει κάτι τέτοιο.
 

Μάλιστα, ο ίδιος αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση που δημοσιεύει καθημερινά ο ΕΟΔΥ σημειώνει πως στην ΠΕ Θύρας ανήκουν και η Ίος, η Σαντορίνη, η Φολέγανδρος, η Σίκινος και η Ανάφη (στην Ίο και την Φολέγανδρο καταγράφονται κρούσματα), ενώ κατά τον ίδιο, μόνο στο νησί της Σαντορίνης αυτή τη στιγμή από κοινού οι μόνιμοι κάτοικοι, οι τουρίστες και οι εργαζόμενοι «είναι κοντά στις 100.000. Χαρακτηριστικά ανέφερε στο ethnos.gr, ότι στα καταλύματα του νησιού οι πληρότητες φτάνουν το 80 - 85%.
 

Ωστόσο, και στη Σαντορίνη επιχειρηματίες και τοπική Αρχή παίρνουν τα μέτρα τους για να μην παρουσιαστεί ραγδαία διασπορά των κρουσμάτων. Ο δήμαρχος εξέδωσε τη Δευτέρα ανακοίνωση με την οποία έκανε έκκληση σε όλους να συμμορφωθούν με τα μέτρα και κάλεσε την Πολιτεία να αξιολογεί σωστά τα επιδημιολογικά στοιχεί που αφορούν στη Σαντορίνη και να αποφύγει η λήψη οποιουδήποτε αιφνιδιαστικού μέτρου. Όπως ο ίδιος σημείωσε στο ethnos.gr, «επιχειρηματίες και Αρχές στη Σαντορίνη  βρίσκονται πάντα σε επαγρύπνηση» και για τον λόγο αυτό ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με εκπροσώπους των νυχτερινών μαγαζιών και φορείς του τουρισμού
 

Ο ίδιος σημειώνει ότι τα ποσοστά των εμβολιασμένων μόνιμων κατοίκων της Σαντορίνης είναι ιδιαίτερα υψηλά και το πρόβλημα των ανεμβολίαστων εντοπίζεται στους εποχικούς εργαζόμενους. «Όπως και στη Μύκονο έτσι και εδώ ορισμένοι επιχειρηματίες δίνουν  μπόνους 150 ευρώ στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους για να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους, ενώ υπάρχει προσπάθεια από τις επιχειρήσεις σε άμεση επαφή με τον κόσμο να έρχονται όσοι έχουν εμβολιαστεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Denaxa
DEYATH
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Έφτασε ο καιρός για τα "Χριστούγεννα στη Σαντορίνη"
T.O. Σαντορίνης : EKΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Η Ομάδα Γυναικών Σαντορίνης για τη σημερινή ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Επίσκεψη του Μητροπολίτη κ. Αμφιλοχίου στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΗΡΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ & ΝΗΣΩΝ κ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟ
Κατ' οίκον εμβολιασμοί για άτομα με κινητικά ή άλλα προβλήματα
3 Δεκέμβρη - 3 Γενάρη Χριστούγεννα στην Σαντορίνη με τον ΔΑΠΠΟΣ
Xριστουγεννιάτικο Bazaar απο τους μαθητές του Γυμνασίου της Μεσαριάς 3-10/12!
Εγκρίθηκε υπό όρους η δημιουργία υδατοδρόμιου στην Σαντορίνη από το Λιμενικό Ταμείο
Ολοκληρώνεται η αναμνηστική δόση για τους κάτοικους της Θηρασιάς
Νέα συνάντηση του Συλλόγου Στήριξης ΓΝΘ με τον διοικητή του Νοσοκομείου
Λαχειοφόρος αγορά για την ενίσχυση του Πτωχοκομείου Θήρας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Καμάρι λόγω νέας σύνδεσης ύδρευσης στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Θ
Θηραϊκή Πολιτεία: αδικαιολόγητη η αύξηση των τελών καθαριότητας
Επιτυχημένη η εκδήλωση της ΚΟ ΚΚΕ Σαντορίνης για την υγεία
Hondos_211202
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.