Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Ανακοίνωση Συνδικάτου Τουρισμού Θήρας για την πανδημία

Συντάκτης: ΔΚ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

       Η πανδημία εξελίσσεται επικίνδυνα και συνεχίζει να σκοτώνει συνανθρώπους μας. Δεν είναι φυσικό φαινόμενο, είναι απόρροια της πολιτικής που υποτάσσει την υγεία του λαού στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση που εδώ και δύο χρόνια δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που έχει για να αντιμετωπιστεί η πανδημία και από την αρχή τις μεταφέρει στην κοινωνία, είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάσταση που βρίσκεται το υγειονομικό σύστημα της χώρας, καθώς και για την καθυστέρηση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Τα μπρος, πίσω, οι αντιφάσεις, τα πρωτόκολλα-λάστιχο για να υπηρετηθούν συμφέροντα στον τουρισμό, κλπ., καθώς και το δήθεν άριστο κυβερνητικό σχέδιο των εμβολιασμών με «ανταποδοτικότητα» ή με την υποχρεωτικότητα και τους εκβιασμούς για απολύσεις, δυνάμωσαν την αμφιβολία και έδωσαν έδαφος στον ανορθολογισμό και στο εργοδοτικό ξεσάλωμα αφού ξεκίνησαν ήδη να απειλούν με μηνύσεις και με απολύσεις όσους δεν εμβολιάζονται και δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ, τα οποία μάλιστα καλούν τους εργαζόμενους να τα πληρώσουν από την τσέπη τους!
 Οι τουριστικές περιοχές με τα πρωτόκολλα που ισχύουν, έχουν είδη μετατραπεί σε κέντρα υπερμετάδοσης του ιού και η κυβέρνηση στοχοποιεί τους εργαζόμενους. Μόνο μια ματιά στις περιοχές που “κοκκινίζουν”, Χανιά, Ρέθυμνο, Πάρο, Ίο, Μύκονο, Σαντορίνη, αρκεί για να γίνει κατανοητό, ότι η κυβέρνηση άνοιξε τον τουρισμό με τα πρωτόκολλα του κεφαλαίου για ακόμα μια χρονιά, τσαλαπατώντας τα υγειονομικά μέτρα, βαφτίζοντας τις πολιτικές της αποφάσεις ως οδηγίες των ειδικών.
       Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας θα δώσει τη μάχη για ολοκληρωμένη πληροφόρηση των συνάδελφων στους χώρους δουλειάς για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, για να ξεπεραστεί ο καλλιεργούμενος φόβος, για να δοθούν όπου απαιτείται επιστημονικές απαντήσεις σε στρεβλές επιστημονικοφανείς θεωρίες, για να πάει η κουβέντα σ’ αυτό που αποφεύγουν: στην αιτία και στο που πραγματικά βρίσκεται η λύση.  Εμείς είμαστε με την επιστήμη και συνεχίζουμε τον αγώνα ο άνθρωπος να πάει μπροστά και όχι πίσω. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη διεκδίκηση των απαιτούμενων μέτρων προστασίας από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, του νοσοκομείου και των Περιφερειακών Ιατρείων, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα επιτεύγματα της τεχνολογίας και της επιστήμης. Εκεί πρέπει να στοχεύει ο αγώνας και όχι στους βολικούς διαχωρισμούς.
Διεκδικούμε:
  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα, ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία).
  • Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.
  • Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
DEYATH
Denaxa
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Γ. Βρούτσης : Πρότασή μου το Νοσοκομείο της Σαντορίνης να περάσει στο ΕΣΥ
Νέος τηλεφωνικός αριθμός της Υπηρεσίας καθαριότητας - Ενημέρωση πολιτών για κλαδέματα και αποψιλώσεις
Πώς η κλιματική αλλαγή «ξυπνάει» το ηφαίστειο της Σαντορίνης
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Θ. 10/2021 (17/9 17.00)
Αποδεκτή η παραίτηση του Θήρας Επιφανείου - αναμένεται ο διάδοχος
Διήμερο Εκδηλώσεων στο πλαίσιο του έτους «Σαντορίνη 1821-2021»
Προκηρύχθηκε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Σαντορίνης
47o Φεστιβάλ ΚΝΕ στη Σαντορίνη
Ηρεμία, αρχαιότητες και παραλίες : ένας επικαιροποιημένος οδηγός 6 ελληνικών νησιών απο τον theguardian.com
Κινητοποίηση ΕΛΜΕ Επαρχίας Θήρας και ΣΠΕ Θήρας & Νήσων 15/9 στην πλατεία των Φηρών στις 3 μ.μ.
Μουσική βραδιά με "Φθινοπωρινές έντεχνες-ροκ μελωδίες" στην κεντρική πλατεία του Πύργου από την Εστία (15/9)
Ψυχοκοινωνική & ψυχιατρική υποστήριξη σε νοσούντες/ούσες από την covid-19 στη Σαντορίνη και την Ίο
Σημαντικές επαφές του Μανόλη Ορφανού στη ΔΕΘ
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Στεφανάκης για την έναρξη της Σχολικής χρονιάς
Πρόεδρος ΑΔΜΗΕ από 85η ΔΕΘ: Ξεκινά το έργο διασύνδεσης της Σαντορίνης με τη Νάξο
Hondos_210915
Αιμοδοσία Οκτωβρίου
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.