Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Ανακοίνωση της Θηραικής Πολιτείας για την τελευταία συνεδρίση του Δημοτικού Συμβουλίου

Συντάκτης: ΔΚ
Σχετικά με τις απαντήσεις που δόθηκαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου θα επισημάνουμε τα εξής.

Το τοπικό συμβούλιο του Εμπορείου συνεδρίασε πρώτη φορά στις 12 Απριλίου 2021 για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ίσχυαν από 1η Απριλίου 2021.  Αυτές οι αποφάσεις δεν κυρώθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 31 Μάϊου 2021 και επανήλθαν εκ νέου χθες 14 Ιουλίου.  Επισημαίνουμε επίσης ότι στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής το εν λόγω θέμα συζητήθηκε στις 9 Ιουλίου για δεύτερη φορά.

Η διαρκώς επαναλαμβανόμενη διατύπωση «έχουμε σχέδιο» επιβεβαιώνεται καθημερινά, αφού μεσούντος του Ιουλίου οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και του Καμαρίου δεν έχουν ψηφιστεί.

Τα άλλα δυο θέματα στο χθεσινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αφορούσαν την ίδρυση τμημάτων ένταξης σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού. Το αίτημα αυτό ήρθε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Σύρο την 23η Ιουνίου 2021, και προωθήθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την 07/07/21 και 09/07/21 και με καταληκτικές ημερομηνίες έκδοσης απόφασης 20/7/21 και 16/7/21 αντίστοιχα. Υπήρξε ο απαιτούμενος χρόνος για μια σύγκλιση τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από τα παραπάνω συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι το συμβούλιο δια περιφοράς ήταν ή μεθόδευση ή προχειρότητα.

DEYATH
Denaxa
Γ. Βρούτσης : Πρότασή μου το Νοσοκομείο της Σαντορίνης να περάσει στο ΕΣΥ
Νέος τηλεφωνικός αριθμός της Υπηρεσίας καθαριότητας - Ενημέρωση πολιτών για κλαδέματα και αποψιλώσεις
Πώς η κλιματική αλλαγή «ξυπνάει» το ηφαίστειο της Σαντορίνης
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Θ. 10/2021 (17/9 17.00)
Αποδεκτή η παραίτηση του Θήρας Επιφανείου - αναμένεται ο διάδοχος
Διήμερο Εκδηλώσεων στο πλαίσιο του έτους «Σαντορίνη 1821-2021»
Προκηρύχθηκε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Σαντορίνης
47o Φεστιβάλ ΚΝΕ στη Σαντορίνη
Ηρεμία, αρχαιότητες και παραλίες : ένας επικαιροποιημένος οδηγός 6 ελληνικών νησιών απο τον theguardian.com
Κινητοποίηση ΕΛΜΕ Επαρχίας Θήρας και ΣΠΕ Θήρας & Νήσων 15/9 στην πλατεία των Φηρών στις 3 μ.μ.
Μουσική βραδιά με "Φθινοπωρινές έντεχνες-ροκ μελωδίες" στην κεντρική πλατεία του Πύργου από την Εστία (15/9)
Ψυχοκοινωνική & ψυχιατρική υποστήριξη σε νοσούντες/ούσες από την covid-19 στη Σαντορίνη και την Ίο
Σημαντικές επαφές του Μανόλη Ορφανού στη ΔΕΘ
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Στεφανάκης για την έναρξη της Σχολικής χρονιάς
Πρόεδρος ΑΔΜΗΕ από 85η ΔΕΘ: Ξεκινά το έργο διασύνδεσης της Σαντορίνης με τη Νάξο
Hondos_210915
Αιμοδοσία Οκτωβρίου
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.