Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του διήμερου για τον Οινοτουρισμό στη Σαντορίνη

Συντάκτης: ΔΚ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του διήμερου αφιερωμένου στον ελληνικό οινοτουρισμό που διοργάνωσε το υπουργείο Τουρισμού στη Σαντορίνη σήμερα 5 και αύριο 6 Ιουλίου, με μέριμνα της αρμόδιας υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, το Δήμο Θήρας αλλά και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

Η συγκεκριμένη δράση περιλαμβάνει επίσκεψη σε 3 τοπικά οινοποιεία και ημερίδα, στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη του υπουργείου και του ΕΟΤ προεξάρχοντος του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη.


Κατά τη σημερινή πρώτη μέρα του διημέρου το παρόν τους στις εκδηλώσεις έδωσαν θεσμικοί παράγοντες του οινοτουρισμού σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, πρέσβεις ξένων χωρών, καθώς και Έλληνες παραγωγοί, οι οποίοι παρουσίασαν τις επιλογές που προσφέρει ο ελληνικός οινοτουρισμός πανελλαδικά.

 

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 5 Ιουλίου το καλωσόρισμα των διήμερων εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Petite Palace της οικογένειας Πατηνιώτη, απο την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Ζαχαράκη η οποία ευχαρίστησε τους συνεργάτες της και τους εργαζόμενους του Υπουργείου Τουρισμού για το έργο τους, χαρακτηρίζοντας τη Σαντορίνη ως τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε η ιδέα του οινοτουρισμού και εξελίχθηκε με επιτυχία.


Το παρόν τους στην σημερινή εναρκτήρια εκδήλωση στην οποία προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα και τοπικά κρασιά, έδωσαν οι πρέσβεις στη χώρα μας της Μεγάλης Βρετανίας, της Κύπρου, της Γερμανίας και της Γαλλίας, οι βουλευτές Κυκλάδων Κ. Μονογιού και Φ. Φόρτωμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, ο Έπαρχος Θήρας κ. Δαρζέντας, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Σιγάλας, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Οινοτουρισμού, το στέλεχος της Ευρωπαικής Επιτροπής για τον Οινοτουρισμό καθώς και στελέχη του Ε.Ο.Τ.

 

Αύριο Τρίτη 6 Ιουλίου, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, το παρόν του στη Σαντορίνη αναμένεται να δώσει ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, παρουσία του οποίου θα παρουσιαστεί το νέο ψηφιακό portal του υπουργείου Τουρισμού για τα επισκέψιμα οινοποιεία που έχουν το σήμα του υπουργείου, ενώ θα συζητηθούν τρόποι βελτίωσης του σήματος του επισκέψιμου οινοποιείου.

Μάλιστα μετά από τη συλλογή των απαντήσεων στα ερωτηματολόγια που εστάλησαν στα επισκέψιμα οινοποιεία της χώρας, θα ανακοινωθεί και η πρόταση για σύσταση εθνικού συμβουλίου οινοτουρισμού. Παραμένοντας στις εργασίες των εργασιών του συνεδρίου, θα γίνει αναφορά στις επενδύσεις και σε υποδομές που θα γίνουν μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης.

 

Στόχος της παρούσας δράσης είναι αυτή να μεταφερθεί σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, για να αναδειχθούν όλες οι προσπάθειες που γίνονται τοπικά αλλά και να ενισχυθεί η εικόνα του ελληνικού κρασιού διεθνώς μέσα από συνέργεια με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Greece.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
DEYATH
Denaxa
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Γ. Βρούτσης : Πρότασή μου το Νοσοκομείο της Σαντορίνης να περάσει στο ΕΣΥ
Νέος τηλεφωνικός αριθμός της Υπηρεσίας καθαριότητας - Ενημέρωση πολιτών για κλαδέματα και αποψιλώσεις
Πώς η κλιματική αλλαγή «ξυπνάει» το ηφαίστειο της Σαντορίνης
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Θ. 10/2021 (17/9 17.00)
Αποδεκτή η παραίτηση του Θήρας Επιφανείου - αναμένεται ο διάδοχος
Διήμερο Εκδηλώσεων στο πλαίσιο του έτους «Σαντορίνη 1821-2021»
Προκηρύχθηκε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Σαντορίνης
47o Φεστιβάλ ΚΝΕ στη Σαντορίνη
Ηρεμία, αρχαιότητες και παραλίες : ένας επικαιροποιημένος οδηγός 6 ελληνικών νησιών απο τον theguardian.com
Κινητοποίηση ΕΛΜΕ Επαρχίας Θήρας και ΣΠΕ Θήρας & Νήσων 15/9 στην πλατεία των Φηρών στις 3 μ.μ.
Μουσική βραδιά με "Φθινοπωρινές έντεχνες-ροκ μελωδίες" στην κεντρική πλατεία του Πύργου από την Εστία (15/9)
Ψυχοκοινωνική & ψυχιατρική υποστήριξη σε νοσούντες/ούσες από την covid-19 στη Σαντορίνη και την Ίο
Σημαντικές επαφές του Μανόλη Ορφανού στη ΔΕΘ
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Στεφανάκης για την έναρξη της Σχολικής χρονιάς
Πρόεδρος ΑΔΜΗΕ από 85η ΔΕΘ: Ξεκινά το έργο διασύνδεσης της Σαντορίνης με τη Νάξο
Hondos_210915
Αιμοδοσία Οκτωβρίου
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.