Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021

Περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου Θήρας στα Σχολεία

Συντάκτης: ΔΚ

Ο Δήμος Θήρας, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων διοργάνωσε, την Τρίτη 25 Μαΐου 2021, την προβολή του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ του Όμηρου Ευαγγελινού "Φύλακες του Αιγαίου".   

 

     Η δράση υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Αντιδημάρχου Θήρας κας Σοφίας, Κίτσου, του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Γιώργο Στεφανάκη, της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Εκπαιδευτικών των σχολείων μας.  

 

     Το ντοκιμαντέρ, παρουσιάζοντας εικόνες από τους βυθούς και τις θάλασσες των Κυκλάδων, αποτελεί την πιο πρόσφατη κι ολοκληρωμένη αναφορά στα θαλάσσια περιβαλλοντικά ζητήματα, εξαιτίας της υπεραλίευσης και των επιπτώσεων στο θαλάσσιο οικοσύστημα του Αιγαίου.  

     Την  προβολή του ντοκιμαντέρ  προλόγισαν η Αντιδήμαρχος κα Σ. Κίτσου, ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ κ. Όμηρος Ευαγγελινός και ο πρόεδρος του Συλλόγου "Θηραϊκή Θάλασσα" που ενεργοποιείται για τη δημιουργία της Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής Σαντορίνης κ. Βαγγέλης Παράβας. 

     Στην διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν παρά πολλά τμήματα των Σχολείων του Δήμου μας, που παρακολούθησαν την εισαγωγική ενημέρωση, και την προβολή του ντοκιμαντέρ. 

     Οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν την ικανοποίηση τόσο των μαθητών όσο και την δική τους για την πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας. 

 

Λίγα λόγια για τους "Φύλακες του Αιγαίου" 

     Πρόκειται για την πενταετή οδύσσεια του κινηματογραφιστή Όμηρου Ευαγγελινού καθώς ταξιδεύει με ένα παλιό ψαροκάικο στα νησιά των Κυκλάδων για να ερευνήσει το θέμα της υπεραλίευσης και τον αγώνα επιβίωσης των μικρών ψαράδων στις ακτές του Αιγαίου. Πραγματεύεται με εμπεριστατωμένη έρευνα, τις επιπτώσεις από την ανεξέλεγκτη Μεγάλη αλιεία, παρουσιάζοντας εκτενώς την άποψη των Ελλήνων ψαράδων που συμφωνούν σε συγκεκριμένες λύσεις για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, δίνοντας την ευκαιρία διατήρησης του θαλάσσιου ισοζυγίου για την βιωσιμότητα της θαλάσσιας βιοποικιλότητας τόσο του Αιγαίου όσο και της Μεσογείου. Με στοιχεία που κλονίζουν τον απλό θεατή, ξεδιπλώνουν το μεγάλο αυτό ζήτημα, αναδεικνύοντας το σε θέμα άμεσης επίλυσης για την διασφάλιση της αειφορίας των θαλασσών. 

 

     Η προβολή του ντοκιμαντέρ, σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς περιβαλλοντικών δράσεων, που προγραμματίζει ο Δήμος Θήρας με την συνεργασία των Αντιδημάρχων κας Σοφία Κίτσου, κ. Γιώργου Στεφανάκη, της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Εκπαιδευτικούς και άλλων Φορέων, προκειμένου να υπάρξει ευαισθητοποίηση των μαθητών στα περιβαλλοντικά προβλήματα των θαλασσών μας. 

  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Hondosa_210607
Λευτέρης
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών (τελευταία ενημέρωση)
Επίσκεψη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Αιγαίου στον Έπαρχο Θήρας
Το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας σε χώρους στάθμευσης
Τακτική συνεδρίαση Δ.Σ. Δήμου Θήρας 7/2021 με τηλεδιάσκεψη (11/6, 17.00)
Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήρας, εγγύηση σωστής αστυνόμευσης και ασφάλειας
Δήμος Θήρας : Υποκριτικό ενδιαφέρον για το Καμάρι από τον κ. Ζώρζο και την ομάδα του
Ανοικτή επιστολή του Μανώλη Ορφανού για την κρουαζιέρα
Ανακοίνωση του Συνδικάτου τουρισμού Θήρας για τη χθεσινή απεργία
Κατ' εξαίρεση η 2η δόση AstraZeneca.
Συναντήσεις της Θηραϊκής Πολιτείας για τα θέματα του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας
Εργασίες καθαρισμών δρόμων στις Κατοικιές στα Φηρα
Ξεκινούν δρομολόγια τα ταχύπλοα στις Κυκλάδες
ΕΛΜΕ Θήρας : πρόσκληση στην απεργία της 10/6, στις 11.οο στα Φηρά
Εκπαιδευτικές εκδηλώσεις του ΕΠΑ.Λ. Θήρας το διήμερο 8 και 9 Ιουνίου
Συνεχίζει το έργο της η Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Θήρας
Pharmacy
Λιγνός_νέα
web radio
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.