Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

Δήμος Θήρας : Παράκτιος καθαρισμός στο Μονολιθο

Συντάκτης: ΔΚ
 Σειρά δράσεων, παράκτιων και υποβρύχιων καθαρισμών και ενημέρωσης σε περιβαλλοντικά ζητήματα, ξεκινά σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας η περιβαλλοντική οργάνωση Dive In Action από την Κυριακή 18 Απριλίου 2021 όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δράση εθελοντικού παράκτιου καθαρισμού στην παραλία στο Μονόλιθο της Σαντορίνης.  

     Όλες οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στοχεύουν στην ελάφρυνση του περιβάλλοντος από την ρύπανση που δημιουργούν τα πλαστικά μιας χρήσης και αποτελεί τον σημαντικότερο ρυπογόνο παράγοντα σε ακτές και θάλασσες, αυξάνουν δραματικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και οφείλονται σε ανθρωπογενείς δραστηριότητες.   

 
Πρόγραμμα δράσης στο Μονόλιθο 
     Η δράση στο Μονόλιθο θα ξεκινήσει στις 10.30 πμ στην παραλία, όπου θα γίνει περιβαλλοντική ενημέρωση και θα χωριστούν οι ομάδες, στις 11.00 και για 45 λεπτά οι ομάδες θα αρχίσουν τη συλλογή των απορριμμάτων στο πεδίο και ο καθαρισμός θα ολοκληρωθεί στις 12.00 με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. 
     Στη δράση καλούνται να συμμετάσχουν οι περιβαλλοντικές ομάδες και εθελοντές που έχουν διάθεση να συμβάλλουν στην περιβαλλοντική συντήρηση και προστασία του νησιού μας και παράλληλα θέλουν να ενημερωθούν για θαλάσσια περιβαλλοντικά ζητήματα και τρόπους περιορισμού των πλαστικών μιας χρήσης.    
     Στη δράση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα πρόληψης για τη νόσο Covid-19, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Οι εθελοντές και οι ομάδες θα πρέπει να έχουν μαζί τους νερό σε μόνιμης χρήσης σκεύος και είναι απαραίτητη η χρήση άνετων υποδημάτων και καπέλο. Τα επαναχρησιμοποιούμενα γάντια και οι σάκοι περισυλλογής παρέχονται από την περιβαλλοντική οργάνωση ενώ θα υπάρχει και ελαφρύ σνακ.   
 
Οι επόμενες δράσεις 
     Θα ακολουθήσουν δράσεις την επόμενη εβδομάδα, ένας υποβρύχιος καθαρισμός του οποίου η ημερομηνία και η περιοχή θα ανακοινωθούν σύντομα και την Κυριακή 25 Απριλίου παράκτιος καθαρισμός του Εξωμύτη Βλυχάδας. Το σύνολο των δράσεων, που αφορούν Σαντορίνη και Θηρασιά στο πλαίσιο της συνέχισης του προγράμματος Vivid Blue 2020 της περιβαλλοντικής οργάνωσης DiveIn Action, θα πραγματοποιηθούν σε 2 φάσεις, Απρίλιος - Ιούνιος και Σεπτέμβρης - Νοέμβρης 2021 σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας.     
 
 
Στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες. 
 
Με εκτίμηση 
Δημήτρης Καμπανός 
Διαχειριστής "Dive In Action" 
 
 
 
Στοιχεία: 
Όνομα οργάνωσης: Προστασία Υποθαλάσσιων Σχηματισμών Ηφαιστείου Σαντορίνης "Δύτες εν Δράση" - "Dive In Action' 
Υπεύθυνος και στοιχεία επικοινωνίας 
Όνομα : Δημήτρης Καμπανός 
Τηλέφωνο: 6946244317 
Τίτλος προγράμματος: Vivid Blue 2021 - Santorini 
Email : [email protected][email protected] 
 
Σύντομη περιγραφή οργάνωσης 
 
     Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Dive In Action" είναι μια Περιβαλλοντική  Οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δραστηριοποιείται επίσημα από το Φεβρουάριο του 2019 με έδρα τη Σαντορίνη με κύριο σκοπό την προστασία και διατήρηση του φυσικού υποθαλάσσιου τοπίου της επαρχίας Θήρας, και ιδιαίτερα των μουσειακών ευαίσθητων σχηματισμών της Ηφαιστειακής Καλντέρας, ως φυσικής πολιτιστικής κληρονομιάς και πολύτιμου φυσικού πόρου της θαλάσσιας περιοχής που διακρίνεται για την μεγάλη βιολογική, οικολογική, αισθητική, επιστημονική, γεωμορφολογική και παιδαγωγική αξία σε παγκόσμιο επίπεδο.  
     Χρησιμοποιώντας ως εργαλεία την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, την έρευνα, καταγραφή κι επεξεργασία στοιχείων από την συστηματική, παρακολούθηση της θαλάσσιας και υποθαλάσσιας περιοχής, το "Dive In Action" στοχεύει στην προστασία και διατήρηση του φυσικού τοπίου, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη βιώσιμη ανάπτυξη για την επίτευξη της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας. Παράλληλα ερευνά προτάσεις λύσεων σε περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής.  
     Στα πλαίσια της δράσης της οργάνωσης βασικοί πυλώνες στόχευσης είναι, τα θαλάσσια και υποθαλάσσια απορρίμματα και η σχέση του ανθρώπου με την προστασία του υποθαλάσσιου περιβάλλοντος, παρατηρήσεις για τη βιοποικιλότητα και καταγραφές με τη προσέγγιση citizen science. 
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Pharmacy
Λιγνός_νέα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Με επιτυχία τα rapid tests στην Έξω Γωνιά
Παρότρυνση της Ένωσης Πολυτέκνων Θήρας για συμμετοχή στην αιμοδοσία
Casapueblo, η Σαντορίνη της Λατινικής Αμερικής
4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας 2021, 10-16 Μάϊου
Μετακομίζει στην Μεσαριά η ΔΕΥΑΘ
Πρόγραμμα δωρεάν rapid test για την 2η εβδομάδα του Μαΐου
Το πρόγραμμα της αιμοδοσίας που πραγματοποιείται 8-16 Μαΐου
Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών (10/5 Μεσαριά)
Έργα ασφαλτόστρωσης σε τμήματα του οδικού δικτύου Οίας.
Διευρύνεται το πρόγραμμα του Europa 2, πέρασμα χωρίς αποβίβαση στη Σαντορίνη
Η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Σαντορίνη
Κατασβέστηκε η φωτιά στην Μέσα Γωνιά
Σε εκλογές καλεί ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας
Το πρόγραμμα της συνταγογράφησης του Μαΐου στα χωριά του νησιού μας
Rai Uno: Αφιέρωμα 50' σε Πάρο και Σαντορίνη
Denaxa
Hondos_210510
Αιμοδοσία 21/05
Φεστιβαλ
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.