Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

Δήμος Θήρας : Συνεχίζεται η ψηφιακή καταγραφή των αδέσποτων

Συντάκτης: ΔΚ

 Ο Δήμος Θήρας στα πλαίσια του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων σκύλων συνεχίζει την περισυλλογή, εμβολιασμό, στείρωση και ψηφιακή καταγραφή όλων των αδέσποτων ζώων παράλληλα με το καθημερινό πρόγραμμα σίτισης σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. 

Αναγνωρίζοντας ότι η γενεσιουργός αιτία των αδέσποτων ζώων είναι η εγκατάλειψη των δεσποζόμενων και χωρίς ηλεκτρονική σήμανση ,έχουμε ήδη δημιουργήσει το Δημοτικό Μητρώο των δεσποζόμενων σκύλων, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του οποίου ελέγχεται και ενημερώνεται σε καθημερινή βάση. 

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους τους συνεπείς ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων σκύλων που έχουν ήδη τσιπάρει και δηλώσει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τα πλήρη στοιχεία των ζώων, δωρίζοντας τους την κονκάρδα με τα στοιχεία του Αριθμού Δημοτικού Μητρώου του σκύλου τους. 

 Χίλιες κονκάρδες αριθμημένες με τα στοιχεία του Δημοτικού μας μητρώου καθώς και τρεις συσκευές ψηφιακής αναγνώρισης, χορηγήθηκαν δωρεάν στο Δήμο από την οργάνωση ZERO STRAY PAWJECT με την οποία ο Δήμος μας έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας από το 2020. 

Για τους ασυνεπείς ιδιοκτήτες σκύλων οι οποίοι είναι και η γενεσιουργός αιτία της δημιουργίας των αδέσποτων, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι βάση των νόμων 4039/2012 και 4235/2014 η ηλεκτρονική σήμανση των σκύλων είναι υποχρεωτική ενώ το πρόστιμο που θα επιβληθεί από την ΕΛΑΣ και την Δημοτική Αστυνομία είναι τουλάχιστον 300 ευρώ. 

H συμβουλή μας προς όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων είναι να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για αυτά, υπακούοντας στο νομοθετικό πλαίσιο, τσιπάροντας και δηλώνοντάς τα στο Δημοτικό μας Μητρώο, βοηθώντας μας παράλληλα να φτάσουμε τον στόχο για το μηδενικό αποτύπωμα παρουσίας αδέσποτων σκύλων στον Δήμο μας. 

Δημήτριος Σιγάλας 

Γεωπόνος -Ζωοτέχνης Τ.Ε 

Ειδικός συνεργάτης Δήμου Θήρας 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Pharmacy
Λιγνός_νέα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Με επιτυχία τα rapid tests στην Έξω Γωνιά
Casapueblo, η Σαντορίνη της Λατινικής Αμερικής
4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας 2021, 10-16 Μάϊου
Μετακομίζει στην Μεσαριά η ΔΕΥΑΘ
Πρόγραμμα δωρεάν rapid test για την 2η εβδομάδα του Μαΐου
Το πρόγραμμα της αιμοδοσίας που πραγματοποιείται 8-16 Μαΐου
Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών (10/5 Μεσαριά)
Έργα ασφαλτόστρωσης σε τμήματα του οδικού δικτύου Οίας.
Διευρύνεται το πρόγραμμα του Europa 2, πέρασμα χωρίς αποβίβαση στη Σαντορίνη
Η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Σαντορίνη
Κατασβέστηκε η φωτιά στην Μέσα Γωνιά
Σε εκλογές καλεί ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας
Το πρόγραμμα της συνταγογράφησης του Μαΐου στα χωριά του νησιού μας
Rai Uno: Αφιέρωμα 50' σε Πάρο και Σαντορίνη
Denaxa
Hondos_210510
Αιμοδοσία 21/05
Φεστιβαλ
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.