Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ Θήρας: Όχι στην αποψίλωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας

Συντάκτης: ΔΚ
Σε ανακοίνωση του Συριζα Θήρας αναφέρονται τα ακόλουθα. 

Τις τελευταίες μέρες είχαμε ακόμα μια πράξη απαξίωσης του νοσοκομείου της Σαντορίνης, με την επί της ουσίας απόλυση δύο (2) επικουρικών διοικητικών υπαλλήλων, με το πρόσχημα της λήξης της σύμβασης τους και παρά τη σχετική ρύθμιση που επιτρέπει την παράταση των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού ως το τέλος Οκτωβρίου λόγω πανδημίας.

Παράλληλα η διοίκηση με εσωτερικές μετακινήσεις διοικητικού προσωπικού προσπαθεί να καλύψει πάγια κενά αντί να κάνει μόνιμες προσλήψεις των επιτυχόντων του διαγωνισμού του 2018. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι να υπάρχουν τεράστια κενά και στη διοικητική λειτουργία.

Οι απολύσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια μιας σειράς ενεργειών της διοίκησης του Γ.Ν. Θήρας και του διοικητικού συμβουλίου της ΑΕΜΥ που αποδυναμώνουν το στελεχικό δυναμικό του νοσοκομείου σε όλα τα επίπεδα. Μέχρι στιγμής, μέσα στο 2021 αποχωρούν χωρίς να αντικατασταθούν άλλοι 6 γιατροί και οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι πάνω από 10. Ενδεικτικά, αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας υπηρετούν ένας μόνο παθολόγος και ένας μόνο γενικός γιατρός οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τον εμβολιασμό και την παρακολούθηση ασθενών covid. Άρα δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εξωτερικά ιατρεία, ούτε καν οι κανονικές βάρδιες. Πώς λοιπόν θα ανταποκριθούμε στο 3ο κύμα της πανδημίας και στις αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου;
Λογικές εξυπηρέτησης «ημετέρων» και επιλογή ασθενών στα πλαίσια δημοσίων σχέσεων δεν θα έπρεπε να έχουν καμία θέση σε μια σύγχρονη νοσηλευτική μονάδα.
Απαιτούμε από τη διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας και το διοικητικό συμβούλιο της ΑΕΜΥ να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν προχώρησε στην παράταση των 2 συμβάσεων επικουρικού προσωπικού και ποιο είναι το σχέδιό της συνολικά για τη στελέχωση, τη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους νησιώτες της περιφερειακής μας ενότητας (Σαντορίνη, Θηρασιά, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Ανάφη) και τους επισκέπτες μας.
Στηρίζουμε τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μας από όλες τις θέσεις για ποιοτική δωρεάν δημόσια υγεία και καλούμε τους πολίτες της Επαρχίας Θήρας να συμπαρασταθούν σε αυτόν.

 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Hondos_210405
Pharmacy
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δήμος Θήρας : Συνεχίζεται η ψηφιακή καταγραφή των αδέσποτων
Δήμος Θήρας : Δωρεάν rapid test στον Καρτεράδο
4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας 2021 - Παράταση υποβολών συμμετοχών - έργων
Αίρεται η καραντίνα για ταξιδιώτες από ΕΕ και πέντε άλλες χώρες με εμβόλιο ή αρνητικό PCR
7η Διαδικτυακή Συνάντηση της Σχολής Γονέων της "Γλυκογαλούσας"
Νέα διαδικτυακά εργαστήρια του Κέντρου Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» που απευθύνονται σε όλους
Όγδοη εβδομάδα δωρεάν rapid test από το Δήμο Θήρας.
Οι φιλόζωοι στο ΥΠΑΑΤ για τα ιπποειδή που χρησιμοποιούνται ως ταξί στη Σαντορίνη
Δήμος Θήρας : Παράκτιος καθαρισμός στο Μονολιθο
ΔΕΔΔΗΕ : Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών (18/4 Εμπορείο, Μύλοι)
Τροποποίηση ΚΥΑ για επιδότηση Δημοσίας Χρήσεως Τουριστικών Λεωφορείων
διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών (ΝΕΟ - ΣΗΜΕΡΑ16/4)
Δημοτικό Συμβούλιο Πέμπτη, 15/4 ώρα 17:00'
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για απόπειρα ληστείας στη Θήρα
"Η συμβολή της τέχνης στην ψυχική ανθεκτικότητα" online εκδήλωση (σήμερα στις 19.00)
Λιγνός_νέα
Denaxa
Αιμοδοσία 21/05
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.