Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

O νέος αεροσταθμός 15.000 τ.μ., (επέκταση κατά 12.900 τ.μ.) αναβαθμίζει πλήρως την ταξιδιωτική εμπειρία στη Σαντορίνη!

Συντάκτης: ΔΚ

Τρεις μήνες νωρίτερα απ’ τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, η Fraport Greece παραδίδει στη χώρα, στους Έλληνες και τους ταξιδιώτες απ’ όλον τον κόσμο 14 καινούργια, αναβαθμισμένα και ασφαλή αεροδρόμια με νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις.
 

Μετά απο λιγότερο από τέσσερα χρόνια εργασιών, παραδίδονται 14 αναβαθμισμένα και καινούργια αεροδρόμια, με νέες υπηρεσίες, μεγαλύτερες ανέσεις και περισσότερες επιλογές.
 

Η επένδυση της Fraport Greece ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017, παράλληλα με την έναρξη της παραχώρησης για τη διαχείριση και ανάπτυξη έντεκα αεροδρομίων σε νησιά και τρία στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι εργασίες στα αεροδρόμια δε σταμάτησαν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών τα τρία πρώτα χρόνια με υψηλή επιβατική κίνηση, ενώ συνεχίστηκαν και εν μέσω της πανδημίας ξεπερνώντας εν τέλει τις δυσκολίες και τα τεράστια εμπόδια που προέκυψαν.
 

Έτσι, τον Ιανουάριο του 2021, η Fraport Greece ολοκλήρωσε τα έργα και στα 14 αεροδρόμια, νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση η οποία είχε τεθεί για τον Απρίλιο του 2021.
 

To πρωτοποριακό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 440 εκατ. ευρώ της Fraport Greece, μεταμόρφωσε τα αεροδρόμια. Η επένδυση περιλάμβανε την κατασκευή πέντε νέων σύγχρονων αεροσταθμών, πέντε επεκτάσεις, τέσσερις αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών, την κατασκευή και ανακαίνιση 12 πυροσβεστικών σταθμών και την ανακαίνιση 12 διαδρόμων αποπροσγείωσης. Ακόμη, όλα τα αεροδρόμια πλέον διαθέτουν μοντέρνα συστήματα διαχείρισης αποσκευών και ανίχνευσης εκρηκτικών.

 

Η ανακατασκευή στο Αεροδρόμιο της Σαντορίνης περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις :

 

Επέκταση κατά 12.900 τ.μ. και ανακαίνιση του υπάρχοντος αεροσταθμού στη Σαντορίνη

Κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού

Aναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών

115% αύξηση των σημείων check-in (από 8 σε 17)

Διπλασιασμός των ιμάντων παραλαβής αποσκευών

20% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών

250% αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου (από 2 σε 7)

Εγκατάσταση μοντέρνου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών

Κατασκευή νέου φυλακίου ελέγχου πρόσβασης στην περιοχή δραστηριοτήτων αεροσκαφών

Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου και χώρου στάθμευσης οχημάτων


 

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε 12 Οκτωβρίου 2017 στη Σαντορίνη, η Fraport Greece παρουσίασε στην τοπική κοινότητα, τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, τους τοπικούς τουριστικούς φορείς καθώς και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα αναλυτικά κατασκευαστικά σχέδια για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Σαντορίνης. Στο πλαίσιο της ανάληψης της διαχείρισης και της λειτουργίας των 14 περιφερειακών αερολιμένων στις 11 Απριλίου 2017, η Fraport Greece πραγματοποίησε μια σειρά εκδηλώσεων δημοσίου διαλόγου με τα ενδιαφερόμενα μέρη, κατά τη διάρκεια των οποίων η εταιρεία παρουσίασε τα σχέδιά της για όλα τα αεροδρόμια.

 

Τα βασικά θέματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σχετικά με τον αερολιμένα της Σαντορίνης ήταν τα εξής:


Δημιουργία χώρου αναμονής επισήμων (VIP/CIP lounge), καθώς επίσης και λωρίδες προτεραιότητας για το νέο αεροσταθμό (terminal)

Προτεινόμενη πολιτική και χρεώσεις για τα ιδιωτικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα

Χώροι στάθμευσης για τα λεωφορεία των ξενοδοχείων.

 

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε το ολοκαίνουργιο Αεροδρόμιο της Σαντορίνης και με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών του δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε σε όλους μας αλλά και στους επισκέπτες του νησιού μας, γρήρορη άρση των περιοριστικών μέτρων και .. καλά ταξίδια!