Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Απάντηση στην επιστολή Μ. Ορφανού απο τον Δήμαρχο Θήρας Α. Σιγάλα

Συντάκτης: ΔΚ
Η απαντητική επιστολή έχει ως εξής : 

«Απάντηση της από 24-01-2021 επιστολής σας»
 
 Αγαπητέ κύριε Ορφανέ,

Οφείλω καταρχάς να σας επαινέσω  για την άμεση αντίδρασή σας σε μια άστοχη και ελεγχόμενης σκοπιμότητας δημόσια παρέμβαση που έγινε πρόσφατα από δημοτική παράταξη για το ευαίσθητο θέμα της πορείας της πανδημίας του κορωνοϊού στο νησί μας. Όπως εύστοχα παρατηρείτε το ζήτημα αυτό δεν προσφέρεται για κανενός είδους παιχνίδια και για μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Έχει αναγνωριστεί από όλους ότι ως Δήμος έχουμε διαχειριστεί το θέμα της πανδημίας, από την πρώτη στιγμή, με απόλυτη υπευθυνότητα και σοβαρότητα.
Όχι μόνο διατηρούμε τον έλεγχο της κατάστασης αλλά κυρίως αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την προληπτική αντιμετώπιση δυσμενών εξελίξεων.
Αλλά και η ενημέρωση που τακτικά παρέχω ως Δήμαρχος βασίζεται απόλυτα σε αληθή και έγκυρα στοιχεία που λαμβάνω από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.
Στην τελευταία πρόσφατη δημόσια παρέμβασή μου και με βάση πάντα τα επίσημα στοιχεία τόνισα ότι «δεν νοείται χαλαρότητα και εφησυχασμός αλλά αντίθετα επιβάλλεται αυστηρή επιτήρηση στην εφαρμογή των μέτρων». Τόνισα δε ότι «προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας, η υγειονομική θωράκιση του νησιού μας και η προετοιμασία μας εν όψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου».
Έχουμε άλλωστε αποδείξει κατά την αρχική φάση της πανδημίας ότι δεν διστάζουμε, αν χρειαστεί, να πάρουμε μόνοι μας μέτρα προστασίας, αγνοώντας το πολιτικό κόστος. Σας ενημερώνω δε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο νησί μας και θα διενεργήσει τεστ διάγνωσης του covid-19.
Επομένως κάθε περαιτέρω αναμόχλευση του θέματος, τη στιγμή μάλιστα που το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, το μόνο που προσφέρει είναι την πρόκληση ανησυχίας στην τοπική μας κοινωνία και την ενίσχυση κλίματος κινδυνολογίας, το οποίο ορισμένοι αρέσκονται να καλλιεργούν.
Παρά ταύτα δεν έχω αντίρρηση να συζητήσουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με τρόπο θεσμικό και συντεταγμένο όπως επιβάλει η σοβαρότητα του θέματος και το κύρος του Οργάνου.
Θεωρώ όμως ότι η σύγκλιση  έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου μάλλον θα μεγενθύνει και θα τραγικοποιήσει το πρόβλημα παρά θα το τοποθετήσει στις πραγματικές του διαστάσεις.
Για το λόγο αυτό στο επόμενο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο που πρόκειται να συγκλιθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα υπάρξει στην ημερήσια διάταξη ως θέμα «η ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία της πανδημίας του covid-19 στη Σαντορίνη».
Με βάση και τα πρόσφατα στοιχεία από τους ελέγχους που θα πραγματοποιήσει ο ΕΟΔΥ θα μπορούμε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα της κατάστασης.

Φιλικά,
 
Ο Δημαρχος Θηρας
Αντωνιος Σιγαλας

 
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Hondos_210223
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Μission in Santorini από την Healthy Seas
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θήρας 1/3 16.00 - θέματα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μονόλιθο- Αγ. Παρασκευή λόγω εργασιών στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Αναβολή των εκλογών του Συλλόγου Λογιστών Θήρας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Καρτεράδο λόγω εργασιών της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Έργα ασφαλτόστρωσης στο κεντρικό δημοτικό οδικό δίκτυο
Δ.Ε.Υ.Α.Θ. : Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στo Μεγαλοχώρι λόγω απαραίτητων εργασιών
Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης: Επιστολή στον Υπ. τουρισμού σχετικά με την αμερικανική αγορά
Ν. Συρμαλένιος: Θα δρομολογηθεί επιτέλους η ανέλκυση του ναυαγίου του SEA DIAMOND;
Καλλωπιστικές παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία Φηρών
880 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 1 στην Π.Ε. Θήρας
Επίσκεψη του Δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα στον νέο Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χαράλαμπο Δαρζέντα
Συνάντηση για τα προβλήματα του Όρμου των Φηρών
48ωρη απεργία της Π.Ν.Ο. την Τρίτη και Τετάρτη 23 και 24/02/2021
Zanteferries - Τροποποίηση δρομολογίου Κυκλάδων 24 & 25/02/2021
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.