Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θήρας για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Συντάκτης: ΔΚ

Στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θήρας για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων αναφέρονται τα εξής : 

Το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε: Η αγωνία, οι φόβοι και οι ανησυχίες των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών για τους όρους ανοίγματος των σχολείων είναι απολύτως δικαιολογημένες. Και είναι απολύτως δικαιολογημένες καθώς το υπουργείο και η κυβέρνηση ανακοινώνουν για άλλη μια φορά το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους, χωρίς να έχουν ικανοποιήσει ούτε ένα από τα αιτήματα του εκπαιδευτικού, μαθητικού, γονεϊκού κινήματος για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Είναι προφανές ότι ο τρόπος με τον οποίο ανοίγουν τα σχολεία, αφενός δημιουργεί συνθήκες εξάπλωσης του ιού και αφετέρου, προδιαγράφει το νέο κλείσιμό τους το επόμενο διάστημα. Άλλωστε, η κυβέρνηση συνεχίζει να μη λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για τους χώρους δουλειάς, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τη στήριξη του Δημόσιου συστήματος Υγείας, υπονομεύοντας την υγεία όλων μας.

Οι φόβοι και οι ανησυχίες μας αυξάνονται καθώς βλέπουμε το τελευταίο διάστημα (10-15 ημερών) μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Επαρχία ΘήραςΑυτό σε συνδυασμό με την υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας (ΓΝΘ), της οποίας γίναμε μάρτυρες καθώς συνάδελφοί μας που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που εμφανίστηκε στο ΕΠΑΛ Θήρας δεν μπόρεσαν να εξεταστούν το Σάββατο λόγω έλλειψης προσωπικού και τεστ, μας προβληματίζει για το πώς το ΓΝΘ θα ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της επόμενης περιόδου. Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι εύλογα:

–     Με ποιο τρόπο θα διεξαχθούν τα πολλαπλάσια τεστ (τα οποία προκρίνει και η επιτροπή λοιμωξιολόγων) εν όψει του ανοίγματος των σχολείων αλλά και διάφορων δραστηριοτήτων σταδιακά;

–     Πως θα πραγματοποιηθεί, με το υπάρχον προσωπικό, ο εμβολιασμός του πληθυσμού, ταυτόχρονα με την αύξηση της διενέργειας των τεστ, αλλά και την αύξηση καθώς φαίνεται των κρουσμάτων;

 

Ας πάρει λοιπόν η κυβέρνηση έστω και τώρα ουσιαστικά μέτρα, για να ανοίξουν τα σχολεία άμεσα με ασφάλεια και υγιεινή για όλες και όλους:

–     Προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.

–     Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

–     Κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων στην Α΄ Λυκείου. Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις. Ανάκληση της εγκυκλίου για αξιολόγηση μαθητών. Επανάληψη της διδαχθείσας ύλης με δια ζώσης διδασκαλίας όταν ανοίξουν τα σχολεία.

–     Για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, δεν αρκεί η ανακοίνωση μειωμένης εξεταστέας ύλης. Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να προχωρήσει άμεσα στην απόσυρση των αιφνιδιαστικών αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ.

–     Αντισταθμιστικά παιδαγωγικά μέτρα για τους μαθητές/τριες που κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης ήταν αποκλεισμένοι/ες από την εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Η τοπική διοίκηση (Δήμοι και Περιφέρεια) να ενημερώνουν δημόσια με στοιχεία για την επιδημιολογική κατάσταση της περιοχής (αριθμός και είδος τεστ, αριθμός κρουσμάτων κλπ) και να εξασφαλίσει:

–     Προσλήψεις επαρκούς προσωπικού καθαριότητας. Επάρκεια σε υλικό προφύλαξης και απολύμανσης.

–     Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία όλων των νησιών για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.

–     Ασφαλή μεταφορά των μαθητών/τριών σύμφωνα με τα πρωτόκολλα όσον αφορά στην πληρότητα και την απολύμανση των οχημάτων.

 

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας να διεκδικήσει επάρκεια σε τεστ, στελέχωση από μόνιμο υγειονομικό προσωπικό και για τις καθημερινές ανάγκες, αλλά πολύ περισσότερο και για τις αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας.

 

Σε επικοινωνία που είχαμε με την αντιδήμαρχο Θήρας κ. Σοφία Κίτσου ενημερωθήκαμε ότι θα επαναληφθεί η διαδικασία που έγινε και με τους συναδέλφους της πρωτοβάθμιας και των ειδικών σχολείων να υποβληθούμε πριν από την έναρξη των μαθημάτων, σε rapid test ανίχνευσης του κορωνοϊού και αναμένεται η σχετική ανακοίνωση.

 

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με την υγεία τη δική μας και των μαθητών μας. Όσο δεν ικανοποιούνται τα αιτήματα μας, μαχητικά μπαίνουμε μπροστά να τα διεκδικήσουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Hondos_210223
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Μission in Santorini από την Healthy Seas
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θήρας 1/3 16.00 - θέματα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μονόλιθο- Αγ. Παρασκευή λόγω εργασιών στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Αναβολή των εκλογών του Συλλόγου Λογιστών Θήρας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Καρτεράδο λόγω εργασιών της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Έργα ασφαλτόστρωσης στο κεντρικό δημοτικό οδικό δίκτυο
Δ.Ε.Υ.Α.Θ. : Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στo Μεγαλοχώρι λόγω απαραίτητων εργασιών
Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης: Επιστολή στον Υπ. τουρισμού σχετικά με την αμερικανική αγορά
Ν. Συρμαλένιος: Θα δρομολογηθεί επιτέλους η ανέλκυση του ναυαγίου του SEA DIAMOND;
Καλλωπιστικές παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία Φηρών
880 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 1 στην Π.Ε. Θήρας
Επίσκεψη του Δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα στον νέο Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χαράλαμπο Δαρζέντα
Συνάντηση για τα προβλήματα του Όρμου των Φηρών
48ωρη απεργία της Π.Ν.Ο. την Τρίτη και Τετάρτη 23 και 24/02/2021
Zanteferries - Τροποποίηση δρομολογίου Κυκλάδων 24 & 25/02/2021
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.