Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Ο Μάκης Βλάχος αιμοδοτεί στο κέντρο Υγείας

Ο Μάκης Βλάχος αιμοδοτεί στο κέντρο ΥγείαςΘέλω και εγώ να καταθέσω την δική μου εμπειρία για το πώς στήθηκε η Τράπεζα Αίματος
Σαντορίνης που όλοι μας αισθανόμαστε υπερήφανοι γ’ αυτήν.
 Εκείνη την εποχή που ιδρύθηκε το 1992 όλοι οι τότε Κοινοτάρχες που υπηρετούσαμε στις 14 Κοινότητες,  είμασταν μια γροθιά και δρούσαμε ενιαία για πολλά προβλήματα που απασχολούσαν τα δύο νησιά Σαντορίνη και Θηρασιά.
Οι διαφορετικές κομματικές  μας τοποθετήσεις , δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να διεκδικούμε αταλάντευτα λύσεις στα προβλήματα  που απασχολούσαν τότε τα δύο νησιά .
Τι να πρωτοθυμηθώ? Τον αγώνα για το κλείσιμο των ορυχείων με το στήσιμο αντίσκηνου , την κατασκευή και λειτουργία του τελεφερίκ, την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου , την δημιουργία του κλειστού γυμναστηρίου , τη λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών και τη λύση του αποχετευτικού προβλήματος γενικότερα , τη διάνοιξη γεωτρήσεων για την ύδρευση των χωριών, τη  διεκδίκηση για περισσότερα χρήματα στις κοινότητές μας από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων, την κατάληψη του επαρχείου. Να μην παραλείψω και τις διεκδικήσεις μας για το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής , και τις εκδηλώσεις για την επικράτηση της ειρήνης .
iiΣτη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά προς δεξιά Νίκος Αρμάος , πίσω Χρύσανθος Ρούσσος και Γιώργος Χάλαρης Δίπλα Γιάννης Χρυσός, Μακάριος Σκοπελίτης, Στέλλα Δαμασκηνού και Ρένα Γρίβα. Στο κέντρο ο τότε έπαρχος Ξαπλαντέρης, δίπλα Μίνα Καφούρου, Μιχάλης Λυγνός. Πίσω Παναγιώτης Ρούσσος, Ηλίας Αναπλιώτης και Φάνης Αρβανίτης. Καθήμενος ο Μάκης  Βλάχος .-
Και βέβαια   η κορωνίδα των συλλογικών μας αγώνων τότε η ίδρυση της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης , που η ιδέα αγκαλιάστηκε από όλους μας και πολλοί από μας είμασταν και οι πρώτοι  πελάτες της  - αιμοδότες.  To ίδιο θετικά ανταποκριθήκαμε στην προσπάθεια του τότε αγροτικού μας γιατρού Γιώργου Φουντούλη να γίνουμε δωρητές οργάνων , την οποία κάρτα κρατώ επάνω μου μέχρι σήμερα.
 Παρακολουθώ και βλέπω ότι αυτή η προσπάθεια της αιμοδοσίας  συνεχίζεται  με μεγάλη επιτυχία αφού μέχρι σήμερα από το 1992 έχει προσφέρει πάνω από 40.000 μονάδες αίματος στην εθελοντική αιμοδοσία της χώρας μας.
Αυτό μας κάνει όλους υπερήφανους . Η συνέχεια πρέπει να δοθεί από τα νέα παιδιά , που τα καλώ και εγώ , όσα δεν έχουν γίνει, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.
Ο φόβος και το τσίμπημα της βελόνας που διακατέχει πολλούς, δεν πρέπει να οδηγεί κανέναν στο όχι. Πρέπει όλα αυτά να ξεπεραστούν και με αποφασιστικότητα να πει ο καθένας μας , ναι θα γίνω εθελοντής αιμοδότης.
Θέλω και γω να εκφράσω τα εύγε και τα ευχαριστώ στους νεότερους αιμοδότες που ανελλιπώς συμμετέχουν σε αυτές τις προσπάθειες που κάνει η δική μας τράπεζα.
Ο εθελοντής αιμοδότης δίνει απλόχερα ζωή από τη ζωή του σε έναν άγνωστο συνάνθρωπό του η σε κάποιο παιδί χωρίς καμία διάκριση και χωρίς να αναμένει κανένα ευχαριστώ.
Γι αυτό δικαιολογημένα πρέπει να λέμε ότι ο εθελοντής αιμοδότης γράφει τη λέξη Άνθρωπος με Α κεφαλαίο.-

                                                        Mάκης Βλάχος
                                               Πρώην Πρόεδρος Μεσαριάς
                                       Πρώην  Πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου
                             του ιδρύματος Λούλας και Ευαγγέλου  Νομικού (τελεφερίκ).

Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά προς δεξιά Νίκος Αρμάος , πίσω Χρύσανθος Ρούσσος και Γιώργος Χάλαρης Δίπλα Γιάννης Χρυσός, Μακάριος Σκοπελίτης, Στέλλα Δαμασκηνού και Ρένα Γρίβα. Στο κέντρο ο τότε έπαρχος Ξαπλαντέρης, δίπλα Μίνα Καφούρου, Μιχάλης Λυγνός. Πίσω Παναγιώτης Ρούσσος, Ηλίας Αναπλιώτης και Φάνης Αρβανίτης. Καθήμενος ο Μάκης  Βλάχος.
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Hondos_210223
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αναφορά πανδημίας της 26/2 – Κρούσματα στις ΠΕ Θήρας (2), Νάξου (7) και Σύρου (2). Η Σύρος στο "κόκκινο", η Μύκονος σε απλή επιτήρηση
Ο Δήμος Θήρας εντείνει τη μάχη κατά της πανδημίας
Θηραϊκή Πολιτεία : Μελέτη προστασίας της παράκτιας ζώνης Καμαρίου νήσου Θήρας
Μission in Santorini από την Healthy Seas
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θήρας 1/3 16.00 - θέματα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μονόλιθο- Αγ. Παρασκευή λόγω εργασιών στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Αναβολή των εκλογών του Συλλόγου Λογιστών Θήρας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Καρτεράδο λόγω εργασιών της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Έργα ασφαλτόστρωσης στο κεντρικό δημοτικό οδικό δίκτυο
Δ.Ε.Υ.Α.Θ. : Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στo Μεγαλοχώρι λόγω απαραίτητων εργασιών
Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης: Επιστολή στον Υπ. τουρισμού σχετικά με την αμερικανική αγορά
Ν. Συρμαλένιος: Θα δρομολογηθεί επιτέλους η ανέλκυση του ναυαγίου του SEA DIAMOND;
Καλλωπιστικές παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία Φηρών
880 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 1 στην Π.Ε. Θήρας
Επίσκεψη του Δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα στον νέο Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χαράλαμπο Δαρζέντα
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.