Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Συζήτηση για τη δημιουργία Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και αποκατάστασης στη Σαντορίνη

Συντάκτης: ΔΚ
Θετική ανταπόκριση είχε η επίσκεψη της Προέδρου του Περιφερειακού Παραρτήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Μαρίας Αργυρού και της Αντιπροέδρου κ. Μαρίας Μελιχούρτη στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης κ. Βασίλη Μαλαματένιο.

Ο σκοπός της επίσκεψης  ήταν η συζήτηση για την δημιουργία στο νησί μας ενός κέντρου Φυσικής Ιατρικής και αποκατάστασης , η έλλειψη του οποίου δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε συμπολίτες μας αφού αναγκάζονται να μετακομίσουν σε άλλη πόλη Αθήνα , Λάρισα , Τρίπολη κ.λ.π με ότι αυτό συνεπάγεται για όλη την οικογένεια ( κόστος νοσηλείας , έξοδα διαμονής συγγενούς προσώπου, διάσπαση οικογένειας κ.λ.π)

Η παροχή υπηρεσιών σε ΑμεΑ και όχι μόνο από ένα τέτοιο κέντρο θα πρόσφερε πολύ μεγάλη ανακούφιση όχι μόνο στους κατοίκους Σαντορίνης και Θηρασιάς αλλά και στους κατοίκους των γειτονικών μας νησιών της επαρχίας ( Ίο-Σίκινο- Φολέγανδρο- Ανάφη).

Στη συζήτηση κλήθηκε από τον Διοικητή και το προσωπικό του Νοσοκομείου που υπηρετεί στο τμήμα Φυσιοθεραπείας , το οποίο όχι μόνο επικρότησε την πρόταση αυτή αλλά δηλώθηκε από εργαζόμενη του τμήματος ότι όταν προσλήφθηκε το 2016 στο Νοσοκομείο μας και είδε και το Κέντρο Υγείας έκανε τη σκέψη ότι θα μπορούσε να  λειτουργήσει ως ένα τέτοιο Κέντρο, το Κέντρο Υγείας.

Τα δύο μέλη του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού , κατέθεσαν στον Διοικητή κ. Μαλαματένιο σχετική επιστολή με την παράκληση να απασχολήσει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΜΥ ζητώντας και τη συνδρομή του Υπουργείου Υγείας.

Ευελπιστούμε η πρόταση αυτή, με τη συνδρομή των φορέων του νησιού μας ( Επαρχείο, Δήμος, Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Ίδρυμα Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού) να πάρει σάρκα και οστά και σύντομα  να λειτουργήσει υπό την εποπτεία του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης , για το καλό των συμπολιτών μας.Πηγή : www.koinignomi.gr/news/koinonia/koinonika/2021/01/15/syzitisi-gia-ti-dimioyrgia-enos-kentroy-fysikis-iatrikis-kai-apokatastasis-sti-thira.html
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Hondos_210223
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αναφορά πανδημίας της 26/2 – Κρούσματα στις ΠΕ Θήρας (2), Νάξου (7) και Σύρου (2). Η Σύρος στο "κόκκινο", η Μύκονος σε απλή επιτήρηση
Ο Δήμος Θήρας εντείνει τη μάχη κατά της πανδημίας
Θηραϊκή Πολιτεία : Μελέτη προστασίας της παράκτιας ζώνης Καμαρίου νήσου Θήρας
Μission in Santorini από την Healthy Seas
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θήρας 1/3 16.00 - θέματα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μονόλιθο- Αγ. Παρασκευή λόγω εργασιών στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Αναβολή των εκλογών του Συλλόγου Λογιστών Θήρας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Καρτεράδο λόγω εργασιών της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Έργα ασφαλτόστρωσης στο κεντρικό δημοτικό οδικό δίκτυο
Δ.Ε.Υ.Α.Θ. : Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στo Μεγαλοχώρι λόγω απαραίτητων εργασιών
Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης: Επιστολή στον Υπ. τουρισμού σχετικά με την αμερικανική αγορά
Ν. Συρμαλένιος: Θα δρομολογηθεί επιτέλους η ανέλκυση του ναυαγίου του SEA DIAMOND;
Καλλωπιστικές παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία Φηρών
880 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 1 στην Π.Ε. Θήρας
Επίσκεψη του Δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα στον νέο Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χαράλαμπο Δαρζέντα
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.