Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Δήμος Θήρας : «Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΑΣΦΑΛΗΣ»

Συντάκτης: ΔΚ

Σε ανακοίνωσή και απαντώντας σε αβάσιμο δημοσίευμα, ο Δήμος Θήρας αναφέρει τα εξής: 

Σε δημοσίευμα ηλεκτρονικής έκδοσης ημερήσιας εφημερίδας το οποίο αναδημοσίευσαν τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης εμφανίζεται η Σαντορίνη ως ιδιαίτερα επιβαρυμένη επιδημιολογικά περιοχή και δημιουργείται η εντύπωση επικείμενης επιβολής lock down!

 

Προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων και για την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, εντός και εκτός Σαντορίνης, θεωρούμε επιβεβλημένο να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:
 

Το προαναφερόμενο δημοσίευμα προκειμένου να καταλήξει στο συμπέρασμα περί «υψηλού ιικού φορτίου» στη Σαντορίνη έλαβε υπόψη έναν μόνο δείκτη απ’ όσους περιλαμβάνονται στην έκθεση της επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό που δημοσιεύει καθημερινά ο ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα αφορά την 11η Ιανουαρίου.
 

Την 11η Ιανουαρίου 2021 η Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (στην οποία ανήκουν η Σαντορίνη, η Θηρασιά, η Ίος, η Σίκινος, η Φολέγανδρος και η Ανάφη) κατέγραψε δύο (2) κρούσματα με αποτέλεσμα να εμφανίζει, την ημέρα αυτή, αυξημένο ποσοστό (10,59) υπολογιζόμενο με αναγωγή σε πληθυσμό 100.000 κατοίκων.
 

Το στοιχείο αυτό από μόνο του δεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού παρουσιάζει την επιδημιολογική εικόνα μίας μόνο ημέρας. Έτσι στις 10 Ιανουαρίου που δεν υπήρχε κρούσμα το ποσοστό αυτό ήταν μηδέν (0). Στις 13 Ιανουαρίου, χωρίς κρούσμα ήταν και πάλι μηδέν (0). Στις 12 Ιανουαρίου όπου στη Σαντορίνη καταγράφηκε ένα (1) κρούσμα, το ποσοστό ήταν 5,3.
 

Ο δείκτης της έκθεσης του ΕΟΔΥ που έχει σημασία και απεικονίζει την πραγματικότητα είναι ο μέσος όρος των κρουσμάτων σε εβδομαδιαία και μηνιαία βάση.
 

Στο δείκτη αυτό η Σαντορίνη εμφανίζεται με 0,30 κρούσματα ημερησίως, ποσοστό από τα χαμηλότερα πανελληνίως.
 

Με βάση τα παραπάνω ο Δήμος Θήρας θέλει για μία ακόμη φορά, με τρόπο κατηγορηματικό και απόλυτο να διαβεβαιώσει ότι η Σαντορίνη παραμένει και κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας ένας απόλυτα ασφαλής υγειονομικά προορισμός.
 

Ως Δήμος συνεχίζουμε την εφαρμογή προληπτικών μέτρων υγειονομικής προστασίας και σε συνεργασία με τις κρατικές αρχές και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, τηρούμε με υπευθυνότητα τους υγειονομικούς κανόνες, εμποδίζουμε την διασπορά του ιού στην κοινότητα και προστατεύουμε την υγεία και τη ζωή των κατοίκων.
 

Έχοντας θωρακίσει υγειονομικά το νησί μας και εν αναμονή των θετικών επιπτώσεων των εμβολιασμών, προετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τους πολυάριθμους φίλους μας απ’ όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας και πάλι τη Σαντορίνη κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Hondos_verynew
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δωρεάν rapid test στους πολίτες από το Δήμο Θήρας
Απάντηση στην επιστολή Μ. Ορφανού απο τον Δήμαρχο Θήρας Α. Σιγάλα
Συνέντευξη του Διοικητή του Γ.Ν.Θ. Βασίλη Μαλαματένιου στο Volcano T.V.
Σε συναγερμό οι αρχές για τη Σαντορίνη
Στις πιο "Instagrammable" σκάλες ξενοδοχείων διεθνώς, ξενοδοχείο της Σαντορίνης
H Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας για τα κρούσματα Covid στο νησί μας
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30/1
Ημερίδα ψυχολογικής ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς και γονείς (25/1)
Διευκρινήσεις του Δήμου Θήρας για την υποκείμενη ανησυχία
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θήρας για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων
Θηραϊκή Πολιτεία : ερωτηματικά για τον αριθμό των κρουσμάτων στη Σαντορίνη
Μ. Ορφανός: άμεση ενημέρωση για την υγειονομική κατάσταση του νησιού
Προς αποκατάσταση πολλά κτήρια του Δήμου Θήρας
Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Πτωχοκομείου
Νότιοι - Νοτιοανατολικοί άνεμοι εως 8 μποφόρ στο Ν. Αιγαίο
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.