Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Απο τις 15/1 οι εμβολιασμοί στα Νοσοκομεία των Κυκλάδων

Συντάκτης: ΔΚ
Επισημοποιήθηκαν οι ημερομηνίες προμήθειας των εμβολίων κατά του covid 19 σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, με τις Κυκλάδες να περιλαμβάνονται στo 3o Κύμα, δηλαδή στα 19 Νοσοκομεία των νησιών Αιγαίου και Ιονίου τα οποία, με βάση το σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, θα έχουν εφοδιασθεί με τα εμβόλια έως τις 12 Ιανουαρίου, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.
 

Αρχικά, εμβόλια θα προμηθευτούν τα τρία Νοσοκομεία του νομού, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και τα Νοσοκομεία Νάξου και Θήρας, ενώ σε πρώτη φάση θα γίνει ο εμβολιασμός του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που εργάζεται στις συγκεκριμένες μονάδες υγείας.
 

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η άφιξη του εμβολίου στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, κατά πάσα πιθανότητα μετά τα μέσα Ιανουαρίου.

Στο πλάνο του Υπουργείου Υγείας περιλαμβάνονται όλα τα νησιά, καθώς ο στόχος είναι να στηθούν εμβολιαστικά κέντρα ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

 

Οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού στην την Ελλάδα θα ξεκινήσουν μετά τις 20 Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να ανοίξουν οι πλατφόρμες για τα ραντεβού των εμβολίων, όπως έκανε γνωστό χθες ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Για κάθε πληροφορία σχετικά με τα εμβόλια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα emvolio.gov.gr.

 

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς, η δεύτερη φάση του εμβολιασμού θα ξεκινήσει μετά τις 20 Ιανουαρίου, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, που αφορά τους υγειονομικούς. Oι σχετικές πλατφόρμες θα ανοίξουν μετά τις 15 Ιανουαρίου ενώ και οι ειδοποιήσεις από την άυλη συνταγογράφηση -για όσους είναι εγγεγραμμένοι- θα έρχονται περίπου από τις 15 Ιανουαρίου. Έτσι, «ο γενικός πληθυσμός θα ενημερώνεται για τα ραντεβού των εμβολιασμών μετά τις 15 Ιανουαρίου» είπε ο κ. Γεωργαντάς.

Όταν κάποιος θα έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου θα μπορεί να κατεβάσει μέσα από το emvolio.gov.gr μία πιστοποίηση ότι εμβολιάστηκε. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αυτό θα είναι για ατομική του χρήση. Από εκεί και πέρα, αν αυτή η βεβαίωση θα μπορεί χρησιμοποιηθεί και πού, αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο θα απαντήσουν τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, τόνισε ο κ. Γεωργαντάς. Η συζήτηση στην Ευρώπη είναι σε εξέλιξη και οι αποφάσεις αναμένονται μάλιστα τις επόμενες μέρες, υπογράμμισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Hondos_verynew
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δωρεάν rapid test στους πολίτες από το Δήμο Θήρας
Απάντηση στην επιστολή Μ. Ορφανού απο τον Δήμαρχο Θήρας Α. Σιγάλα
Συνέντευξη του Διοικητή του Γ.Ν.Θ. Βασίλη Μαλαματένιου στο Volcano T.V.
Σε συναγερμό οι αρχές για τη Σαντορίνη
Στις πιο "Instagrammable" σκάλες ξενοδοχείων διεθνώς, ξενοδοχείο της Σαντορίνης
H Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας για τα κρούσματα Covid στο νησί μας
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30/1
Ημερίδα ψυχολογικής ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς και γονείς (25/1)
Διευκρινήσεις του Δήμου Θήρας για την υποκείμενη ανησυχία
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θήρας για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων
Θηραϊκή Πολιτεία : ερωτηματικά για τον αριθμό των κρουσμάτων στη Σαντορίνη
Μ. Ορφανός: άμεση ενημέρωση για την υγειονομική κατάσταση του νησιού
Προς αποκατάσταση πολλά κτήρια του Δήμου Θήρας
Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Πτωχοκομείου
Νότιοι - Νοτιοανατολικοί άνεμοι εως 8 μποφόρ στο Ν. Αιγαίο
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.