Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Συνέντευξη του Δημάρχου Θήρας στα "Νέα της Σαντορίνης"

Συντάκτης: ΔΚ

Συνέντευξη στα "Νέα της Σαντορίνης" παραχώρησε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, στο μεγαλύτερο μέρος της οποίας, όπως άλλωστε ήταν προσδιορισμένο, αναφέρθηκε στην εμπλοκή και διαχείριση απο πλευράς του Δήμου Θήρας του ζητήματος του κορονοιού, απο το ξεκίνημά του μέχρι σήμερα στη Σαντορίνη.


 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Σιγάλας πραγματοποίησε έναν κατατοπιστικό απολογισμό της φετινής τουριστικής περιόδου τόσο σε οτι αφορά την επισκεψιμότητα όσο και τα έσοδα του τουρισμού, όπως αυτά επηρεάστηκαν και διαμορφώθηκαν απο τον κορονοιό.


 

Στο θέμα του τουρισμού ο Δήμαρχος Θήρας, αναφερόμενος στις απώλειες της -ανύπαρκτης για φέτος- κρουαζιέρας, μίλησε για τη σημαντικότητά της για τον τόπο μας, προαναγγέλοντας παράλληλα, οτι απο πλευράς Δήμου Θήρας θα πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες προσπάθειες επαναπροσέλκυσης κρουαζιεροπλοίων.


 

Στο ίδιο θέμα, αυτό των επιπτώσεων της μηδενικής κίνησης της κρουαζιέρας φέτος, ο Δήμαρχος Θήρας αναφέρθηκε στα ως εκ τούτου εξαιρετικά μειωμένα έσοδα του "Ιδύματος Λ. και Ε. Νομικού" που διαχειρίζεται το Τελεφερίκ, γεγονός το οποίο οδηγεί σε ανάλογη μείωση των χρημάτων που αποδίδονται στο Δήμο Θήρας, με τον Δήμαρχο να δηλώνει πως λόγο καλής διαχείρισης του Δήμου υπάρχει ακόμη υπόλοιπο των χρημάτων του 2019, συμπληρώνοντας επίσης πως "όπως μας στήριζε το Τελεφερίκ τόσα χρόνια, έτσι οφείλουμε να το στηρίξουμε κι εμείς σήμερα".


 

Στη συνέντευξή του, ο Δήμαρχος Θήρας αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέχρι στιγμής κρούσματα του κορονοιού στο νησί μας, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στον μικρό αριθμό των "εισερχόμενων" κρουσμάτων καθώς και στα καλά δεδομένα που υπήρχαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, για να αναδείξει τη μικρή επίδρασή τους και την ορθότητα της επιλογής της επανεκκίνησης του τουρισμού με συγκεκριμένους και αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες.


 

Τέλος, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Σιγάλας ευχαρίστησε όσους βοήθησαν, καθένας με τον τρόπο του, το Δήμο Θήρας και τη Σαντορίνη να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη φετινή τουριστική περίοδο, προαναγγέλοντας παράλληλα οικονομική και οχι μονο υποστήριξη του Δήμου Θήρας σε δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται στη Σαντορίνη λόγο της υπηρεσίας τους.


 

Τη συνέντευξη μπορείτε να δείτε εδω : https://www.youtube.com/watch?v=mVQvM6IMezw&fbclid=IwAR06IBO_OhO2DwSOeA5oaykwuRUIcVSbANnCl_rGiA6ODXCJCDmhdrLfhuw


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Επιδοτούμενα τα δρομολόγια πλοίων έως τα τέλη του έτους
20ή συνεδρίαση Δ.Σ. Θήρας Τετάρτη 02/12/2020 ώρα 16:00'
ΣΥΡΙΖΑ Θήρας : Ερωτηματικά για την έφεση της ΑΕΜΥ στην επαναπρόσληψη των τεσσάρων απολυμένων του Γ.Ν.Θ.
Ικανοποίηση της Θηραϊκής Πολιτείας για την πρόοδο των εργασιών του αναψυκτηρίου στην Έξω Γωνιάς
Ευχαριστίες και προτροπή ενίσχυσής του, από το Πτωχοκομείο Θήρας
Blue Star Chios: ανεκτέλεστο δρομολόγιο 26/11
Η ΕΛΜΕ Θήρας συμμετέχει στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου
Βόρειοι - Βορειοανατολικοί άνεμοι εως 8 μποφόρ τοπικά, για σήμερα 25/11
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΕΞΩ ΓΩΝΙΑ λόγω εργασιών της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Βόρειοι - Βορειοανατολικοί άνεμοι 5-7 μποφόρ στις 25/11 στις Κυκλάδες
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Εμπορείου λόγω έργων της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το θέμα των σχολικών μονάδων, και την δια περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ.
Τα κρασιά ηφαιστειακών περιοχών αυξάνουν διεθνώς τη δημοφιλία τους
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δρόμο Φηρών– Φηροστεφανίου λόγω εργασιών της Δ.Ε.Υ.Α.Θ
Aegean: 33 νέες πτήσεις συνολικά και 8 προς Σαντορίνη για το 2021
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos_201117
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.