Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

Συνέντευξη του Δημάρχου Θήρας στα "Νέα της Σαντορίνης"

Συντάκτης: ΔΚ

Συνέντευξη στα "Νέα της Σαντορίνης" παραχώρησε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, στο μεγαλύτερο μέρος της οποίας, όπως άλλωστε ήταν προσδιορισμένο, αναφέρθηκε στην εμπλοκή και διαχείριση απο πλευράς του Δήμου Θήρας του ζητήματος του κορονοιού, απο το ξεκίνημά του μέχρι σήμερα στη Σαντορίνη.


 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Σιγάλας πραγματοποίησε έναν κατατοπιστικό απολογισμό της φετινής τουριστικής περιόδου τόσο σε οτι αφορά την επισκεψιμότητα όσο και τα έσοδα του τουρισμού, όπως αυτά επηρεάστηκαν και διαμορφώθηκαν απο τον κορονοιό.


 

Στο θέμα του τουρισμού ο Δήμαρχος Θήρας, αναφερόμενος στις απώλειες της -ανύπαρκτης για φέτος- κρουαζιέρας, μίλησε για τη σημαντικότητά της για τον τόπο μας, προαναγγέλοντας παράλληλα, οτι απο πλευράς Δήμου Θήρας θα πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες προσπάθειες επαναπροσέλκυσης κρουαζιεροπλοίων.


 

Στο ίδιο θέμα, αυτό των επιπτώσεων της μηδενικής κίνησης της κρουαζιέρας φέτος, ο Δήμαρχος Θήρας αναφέρθηκε στα ως εκ τούτου εξαιρετικά μειωμένα έσοδα του "Ιδύματος Λ. και Ε. Νομικού" που διαχειρίζεται το Τελεφερίκ, γεγονός το οποίο οδηγεί σε ανάλογη μείωση των χρημάτων που αποδίδονται στο Δήμο Θήρας, με τον Δήμαρχο να δηλώνει πως λόγο καλής διαχείρισης του Δήμου υπάρχει ακόμη υπόλοιπο των χρημάτων του 2019, συμπληρώνοντας επίσης πως "όπως μας στήριζε το Τελεφερίκ τόσα χρόνια, έτσι οφείλουμε να το στηρίξουμε κι εμείς σήμερα".


 

Στη συνέντευξή του, ο Δήμαρχος Θήρας αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέχρι στιγμής κρούσματα του κορονοιού στο νησί μας, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στον μικρό αριθμό των "εισερχόμενων" κρουσμάτων καθώς και στα καλά δεδομένα που υπήρχαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, για να αναδείξει τη μικρή επίδρασή τους και την ορθότητα της επιλογής της επανεκκίνησης του τουρισμού με συγκεκριμένους και αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες.


 

Τέλος, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Σιγάλας ευχαρίστησε όσους βοήθησαν, καθένας με τον τρόπο του, το Δήμο Θήρας και τη Σαντορίνη να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη φετινή τουριστική περίοδο, προαναγγέλοντας παράλληλα οικονομική και οχι μονο υποστήριξη του Δήμου Θήρας σε δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται στη Σαντορίνη λόγο της υπηρεσίας τους.


 

Τη συνέντευξη μπορείτε να δείτε εδω : https://www.youtube.com/watch?v=mVQvM6IMezw&fbclid=IwAR06IBO_OhO2DwSOeA5oaykwuRUIcVSbANnCl_rGiA6ODXCJCDmhdrLfhuw


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Hondos_210419
Pharmacy
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Με επιτυχία τα rapid tests στην Έξω Γωνιά
Casapueblo, η Σαντορίνη της Λατινικής Αμερικής
4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας 2021, 10-16 Μάϊου
Μετακομίζει στην Μεσαριά η ΔΕΥΑΘ
Πρόγραμμα δωρεάν rapid test για την 2η εβδομάδα του Μαΐου
Το πρόγραμμα της αιμοδοσίας που πραγματοποιείται 8-16 Μαΐου
Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών (10/5 Μεσαριά)
Έργα ασφαλτόστρωσης σε τμήματα του οδικού δικτύου Οίας.
Διευρύνεται το πρόγραμμα του Europa 2, πέρασμα χωρίς αποβίβαση στη Σαντορίνη
Η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Σαντορίνη
Κατασβέστηκε η φωτιά στην Μέσα Γωνιά
Σε εκλογές καλεί ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας
Το πρόγραμμα της συνταγογράφησης του Μαΐου στα χωριά του νησιού μας
Rai Uno: Αφιέρωμα 50' σε Πάρο και Σαντορίνη
Αναμόρφωση του Δημοτικού Σχολείου της Οίας από το Δήμο Θήρας
Λιγνός_νέα
Denaxa
Αιμοδοσία 21/05
Φεστιβαλ
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.