Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021

Άριστη η συνεργασία Δήμου Θήρας και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Συντάκτης: ΔΚ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Θήρας καθώς και του Δημάρχου Θήρας κ. Σιγάλα,  


 

 Σε θετικό κλίμα, συναντίληψης και αμοιβαίας κατανόησης πραγματοποιήθηκε σήμερα (16/10/20) στο Δημαρχείο Θήρας, σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Θήρας κ. Αντώνη Σιγάλα και του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη με την παρουσία του Επάρχου Θήρας κ. Χαράλαμπου Δαρζέντα.
 

Ο Δήμαρχος Θήρας αφού καλωσόρισε τον Αντιπεριφερειάρχη επεσήμανε την άψογή θεσμική σχέση μεταξύ α’ και β’ βαθμού αυτοδιοίκησης και τον ευχαρίστησε για την εποικοδομητική και περισσότερο αρμονική από ποτέ, συνεργασία.
 

Από τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση, επισημαίνονται ως σημαντικότερα τα εξής:
 

• Η επισκευή της στροφής του δρόμου προς το λιμάνι του Αθηνιού, η οποία ολοκληρώνεται ως το τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Αντιπεριφερειάρχη.

Για το ίδιο πάντα έργο ο κ. Λεονταρίτης δεσμεύτηκε ότι θα ανατεθεί η εκπόνηση της μελέτης για την επισκευή της 3ης στροφή του δρόμου του Αθηνιού.

• Η ολοκλήρωση του έργου στο Μονόλιθο με πλήρη αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου και την παράδοση του στην κυκλοφορία.

• Η υπογραφή νέας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων του Δήμου, ύψους 150.000,00 ευρώ.

(Παλαιότερη προγραμματική σύμβαση με το ίδιο αντικείμενο δεν ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα να μην απορροφηθεί το 50% του διαθέσιμου ποσού, ύψους περίπου 320.000,00 ευρώ).

• Η από κοινού εξεύρεση λύσης και η κατασκευή των απαιτούμενων έργων υποδομής για την καταλληλότητας του γηπέδου ποδοσφαίρου, προκειμένου να χρησιμοποιείται ως έδρα της ομάδας μας στη Σαντορίνη, η οποία αγωνίζεται σήμερα στην Β’ Εθνική κατηγορία.

• Η επικαιροποίηση της συμφωνίας για την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης παραχώρησης του κτιρίου του Επαρχείου για την ανέγερση νέου Διοικητηρίου – Δημαρχείου στο οποίο θα συστεγάζεται το Γραφείο Επάρχου με την γραμματεία καθώς και η αίθουσα συνεδριάσεων του Επαρχείου.
 

Επιπροσθέτως ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ Λεονταρίτη, για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπο του, τόσο ο ίδιος, όσο και ο περιφερειάρχης κ. Γεώργιος Χατζημάρκος υποστηρίζοντας την εκλογή του ως Γραμματέα στο 5μελές Δ.Σ. του Φο.Δ.Σ.Α. (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).
 

Εξέφρασε επίσης την ευαρέσκεια του για το υποστηρικτικό προς την Σαντορίνη έγγραφο, που απήυθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης κ Λεονταρίτης στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων κ. Νικόλαο Χαρδαλιά και αφορούσε στην άδικη υπαγωγή της Σαντορίνης στις περιοχές αυξημένης υγειονομικής επιτήρησης (κατηγορία 3).
 

Τέλος ο Δήμαρχος επισήμανε την σημασία της πλήρους υποστήριξης της Περιφέρειας στην υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου για την βιώσιμη ανάπτυξη της Σαντορίνης και εξέφρασε την βεβαιότητα του για την ύπαρξη νέων πεδίων συνεργασίας των δύο θεσμών στο μέλλον.
 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Hondosa_210607
Λευτέρης
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών (τελευταία ενημέρωση)
Επίσκεψη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Αιγαίου στον Έπαρχο Θήρας
Το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας σε χώρους στάθμευσης
Τακτική συνεδρίαση Δ.Σ. Δήμου Θήρας 7/2021 με τηλεδιάσκεψη (11/6, 17.00)
Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήρας, εγγύηση σωστής αστυνόμευσης και ασφάλειας
Δήμος Θήρας : Υποκριτικό ενδιαφέρον για το Καμάρι από τον κ. Ζώρζο και την ομάδα του
Ανοικτή επιστολή του Μανώλη Ορφανού για την κρουαζιέρα
Ανακοίνωση του Συνδικάτου τουρισμού Θήρας για τη χθεσινή απεργία
Κατ' εξαίρεση η 2η δόση AstraZeneca.
Συναντήσεις της Θηραϊκής Πολιτείας για τα θέματα του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας
Εργασίες καθαρισμών δρόμων στις Κατοικιές στα Φηρα
Ξεκινούν δρομολόγια τα ταχύπλοα στις Κυκλάδες
ΕΛΜΕ Θήρας : πρόσκληση στην απεργία της 10/6, στις 11.οο στα Φηρά
Εκπαιδευτικές εκδηλώσεις του ΕΠΑ.Λ. Θήρας το διήμερο 8 και 9 Ιουνίου
Συνεχίζει το έργο της η Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Θήρας
Pharmacy
Λιγνός_νέα
web radio
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.