Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών : Η καταστολή δεν μας τρομοκρατεί! - Απεργία στις 15/10

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Θήρας στην οποία αναφέρονται τα εξής : 


Η καταστολή δεν μας τρομοκρατεί!  
Δυναμώνουμε την πάλη μας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική!

Καταδικάζουμε τη βάναυση επίθεση της Κυβέρνησης στη μεγάλη μαθητική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 9 Οκτώβρη.

Η αστυνομία με εντολή της Κυβέρνησης έπνιξε στα χημικά χιλιάδες μαθητές, τους χτύπησε αδιάκριτα, οδήγησε με τη βία εκατοντάδες να συνωστιστούν σε χώρους άκρως ακατάλληλους. Έβαλαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία ανήλικων παιδιών. Παρά τις εκκλήσεις των εκπαιδευτικών, που προσπαθούσαμε να προστατεύσουμε τους μαθητές μας, η αστυνομία συνέχισε με αμείωτη ένταση την επιθετικότητα και είναι καθαρά θέμα τύχης το γεγονός ότι δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός κάποιου από τους μαθητές.

 

Το σκηνικό επαναλήφθηκε το απόγευμα με την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν αντιπρόσωποι εκπαιδευτικών, εργατικών σωματείων, ενώσεις γονέων στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο δημόσιας τάξης για τα πρωινά γεγονότα.
 

Αυτή η επίθεση δεν είναι ούτε μεμονωμένο ούτε τυχαίο γεγονός. Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας στο σχολείο. Τα αιτήματα τους είναι δίκαια. Ο πολύμορφος αγώνας τους έχει στριμώξει την κυβέρνηση και έχει αναδείξει την πολιτική απόφαση που έχει πάρει να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ για την προστασία της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών τους. Οι χιλιάδες μαθητές απέδειξαν ότι οι εκκλήσεις του υπουργείου για διάλογο είναι ψεύτικες, αφού στο αίτημα να συναντηθεί η Υπουργός με αντιπροσωπεία των αγωνιζόμενων μαθητών, η κυβέρνηση απάντησε με όργιο βίας και τρομοκρατίας.
 

Από την πρώτη στιγμή, υπήρξε οργανωμένο σχέδιο κατασυκοφάντησης του αγώνα των μαθητών. Προσπάθησαν να παρουσιάσουν τους μαθητές ως υποκινούμενους, αρνητές της μάσκας, «ψεκασμένους», να τους ταυτίσουν με ακραίες σκοταδιστικές αντιλήψεις. Όλη αυτή η προπαγάνδα έπεσε στο κενό από τα αιτήματα και την οργάνωση του αγώνα χιλιάδων μαθητών. Είναι μνημείο κακόγουστης προπαγάνδας των ΜΜΕ, η εικόνα των χιλιάδων μαθητών που συγκροτημένα διαδηλώνουν φορώντας τις μάσκες τους, ενώ ταυτόχρονα το ρεπορτάζ τους παρουσιάζει ως αρνητές της μάσκας. Το επόμενο στάδιο του κυβερνητικού σχεδίου ήταν η καταστολή. Αστυνομικές δυνάμεις έξω από τα υπό κατάληψη σχολεία, εισαγγελείς να απειλούν μαθητές, πρόθυμοι δήμαρχοι σε ρόλο κλειδαράδων, δήθεν αγανακτισμένοι γονείς να επιτίθονταν σε 14χρονα.
 

Το αποκορύφωμα όλων ήταν η κατάπτυστη υπουργική απόφαση που προέβλεπε οι καθηγητές μέσω των τηλεαπουσιών να “ρουφιανεύουν”, επί της ουσίας, τους μαθητές τους που κάνουν κατάληψη. Πρόκειται για ακραία στρέβλωση του ίδιου του ρόλου του εκπαιδευτικού, ο οποίος από παράγοντας διαπαιδαγώγησης και ολόπλευρης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του μαθητή, η κυβέρνηση θέλησε να τον μετατρέψει σε δύναμη καταστολής. 

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα που δεν δέχτηκαν να παίξουν αυτό το ρόλο, αντιστάθηκαν και διαφύλαξαν την αξιοπρέπεια όλου του κλάδου. Εκατοντάδες συνάδελφοι με διαδοχικές στάσεις εργασίας για αρκετές μέρες, αψηφώντας το κόστος, κέρδισαν το δικαίωμα να αντικρίζουν, την επόμενη μέρα μέσα στην τάξη, τους μαθητές τους στα μάτια, περήφανοι για τη στάση τόσο τη δική τους όσο και των αγωνιζομένων μαθητών τους.

 

Αναδείχθηκε ότι η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του καθηγητή και των μαθητών του που έχει χτιστεί χρόνια τώρα μέσα στη σχολική αίθουσα, στο προαύλιο, στο δρόμο δεν διαρρηγνύεται εύκολαΔεν μπορεί να την τσαλακώσει οποιαδήποτε κυβέρνηση. Η προσφώνηση "δάσκαλε" έχει πολύ βαρύ φορτίο στη χώρα μας, αποκτήθηκε σε περιόδους πολύ δύσκολες, το κέρδισαν οι εκπαιδευτικοί με τη μαχητική στάση τους πριν πολλές δεκαετίες.
 

Το επόμενο διάστημα θα δυναμώσουμε την κοινή δράση μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών, για ένα σχολείο ασφαλές, δημόσιο και δωρεάν, όπου ο μαθητής, ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση, μπορεί απρόσκοπτα να μορφώνεται ολόπλευρα, να αναπτύσσει την προσωπικότητα του. Απαντάμε στην τρομοκρατία και την καταστολή με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, πιο ώριμοι, πιο έτοιμοι, με μεγαλύτερη ορμή για να διεκδικήσουμε το σχολείο των πραγματικών αναγκών μας.


Όλοι και όλες στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 15 Οκτώβρη!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ευχαριστίες του Πτωχοκομείου προς δωρητές
Την υποστήριξη όλων μας ζητά ο Σύλλογος "Stray Paws Santorini"
Την ίδρυση Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο ΕΠΑ.Λ (ξανα)ζητά ο Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης
Θανατηφόρο τροχαίο στο Εμπορείο
Προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση 24 και 26/10
Σαντορίνη: υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, απαγόρευση κυκλοφορίας 00:30' έως 05:00'
Δικαίωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τον Λ. Γαβρίλη
Δήμος Θήρας, ΔΑΠΠΟΣ και Active Media Group βραβεύτηκαν για το Santorini Experience 2019
Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών Θηρασιά Παρασκευή, 23/10
Σταμάτησε τα δρομολόγιά του το Caldera Vista
Διαδικτυακή Σχολή Γονέων 2020-2021 από την "Γλυκογαλούσα"
Το Blue Star Chios αναλαμβάνει από 4 Νοέμβρη την γραμμή για Σαντορίνη
Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών Θηρασιά Πέμπτη, 22/10
"Φτωχότερο" το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, έφυγε ο Ν. Τσιτλακίδης
Διακοπή ηλεκτροδότησης 21/10 στην Φοινικιά
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos_201019
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.