Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Η εκδήλωση της Lidl Ελλάς και του Ιδρύματος Λασκαρίδη στη Σαντορίνη


Κοινή εκδήλωση πραγματοποίησαν η Lidl Ελλάς και το Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Νομικού στα Φηρά της Σαντορίνης, όπου παρουσιάστηκε η συνένωση δύο περιβαλλοντικών προγραμμάτων, του προγράμματος «Plastic Free Santorini» της Lidl Ελλάς με το «Ελλάδα χωρίς πλαστικά μιας χρήσης» του Ιδρύματος Λασκαρίδη.

 

Κοινό συμπέρασμα όλων των ομιλητών υπήρξε το οτι οι συνέργειες είναι απαραίτητες και πρέπει να επιδιώκονται στην εποχή μας μιας και είναι αποτελεσματικότερες κι επωφελέστερες για όλους τους εμπλεκόμενους.

 

H Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Lidl κ. Αδαμίδου ανέφερε μεταξύ άλλων οτι είναι η 2η φορά φέτος που παρουσιάζεται στη Σαντορίνη η εναλλακτική καμπάνια "Plastic Free Santorini" που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά τον Ιούνιο με την παρουσία του Υπουργού Τουρισμού, η οποία με τη συνεργασία του Ιδρύματος Λασκαρίδη θα ενσωματωθεί σε δράσεις Ιδρύματος, κι απο κοινού σε προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης.


 

Απο την πλευρά της η αντιδήμαρχος του Δήμου Θήρας Σοφία Κίτσου, εκπροσωπώντας, όπως ανέφερε το Δήμαρχο και το Δήμο Θήρας, καλωσόρισε εκ νέου τους παρευρισκόμενους που για δεύτερη φορά σε τρείς μόλις μήνες βρέθηκαν στο νησί για το ίδιο περιβαλλοντικό πρόγραμμα, ευχαριστώντας τους για την επιλογή Σαντορίνης ως τόπου εφαρμογής του.

 

Η κυρία Κίτσου ανέφερε οτι πυρήνας της πολιτικής του Δήμου Θήρας είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον, γι αυτο το λόγο ο Δήμος Θήρας προχωρά στη σύνταξη "Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού" για τη Σαντορίνη στο οποίο προβλέπεται η επίλυση όλων των μεγάλων ζητημάτων που απασχολούν το νησί, ζητήματα τα οποία ταυτόχρονα αποτελούν και περιβαλλοντικά στοιχήματα.

 

Η κυρία Κίτσου ανέφερε οτι ιδιαίτερη βαρύτητα ήδη δίνεται στη νέα γενιά, στους αυριανούς ενεργούς πολίτες, αλλά και στους σημερινούς, με την υποστήριξη και δημιουργία απο το Δήμο Θήρας νέων εθελοντικών ομάδων με σκοπό τη βελτίωση και προσαρμογή σε νέα δεδομένα της συμπεριφοράς των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος.


 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Αγγελική Κοσμοπούλου, εκτελεστική Διευθύντρια του Ιδρύματος Λασκαρίδη, η οποία ανέφερε οτι δουλειά του Ιδρύματος είναι ο καθαρισμός των ακτών και του βυθού της θάλασσας, με τη δράση "Plastic Free Santorini" που πλέον ενσωματώνεται σε αυτές του Ιδρύματος, να αποτελεί σημαντικό στοίχημα, το οποίο μπορεί να ενισχυθεί με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στόχος της δράσης όπως δήλωσε η κυρία Κοσμοπουλου αποτελεί το να πείσουμε τους ανθρώπους να ζήσουμε σεβόμενοι περισσότερο και συνειδητότερα το περιβάλλον.

 

Η κυρία Κοσμοπουλου εξήρε τον σεβασμό και τις καινοτομίες της Lidl υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, συμπληρώνοντας πως πλέον οι συνεργασίες είναι απαραίτητες διότι δημιουργούν δυναμική και καλύτερα αποτελέσματα, συμπέρασμα στο οποίο έχει καταλήξει και ως αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Τ. κατα τη διάρκεια των προσπαθειών για την δημιουργία μιας νέας και ανανεωμένης εικόνας και συνειρμών, ενός νέου branding, για την Ελλάδα.


 

Απο πλευράς του ο Γενικός Διευθυντής της Lidl Ελλάς κ. Ανδρεανίδης είπε οτι πριν απο 3 μήνες εγκαινιάστηκε στον ίδιο χώρο η καινοτόμα καμπάνια "Santorini Plastic Free" παρουσία του Υπουργού Τουρισμού στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την επανεκκίνηση του ελληνικού Τουρισμού παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού.

 

Ο κ. Ανδρεανίδης ανέφερε οτι η Lidl εδώ και 20 χρόνια αναπτύσσεται με συνοδοιπόρο την περιβαλλοντική προστασία, στέλνοντας το μήνυμα της βιοανάπτυξης σε κάθε πολίτη, φορέα, θεσμό, με στόχο την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας.

 

Ο Γενικός Διευθυντής της Lidl Ελλάς δήλωσε οτι με το κοινωφελές Ίδρυμα Λασκαρίδη υπάρχει πολυεπίπεδη συνεργασία με στόχο τη δημιουργία νέων αντιλήψεων για συνειδητότερο και μεγαλύτερο σεβασμό στο περιβάλλον απο τους καταναλωτές της χώρας μας, στο πρίσμα της φιλοσοφίας του reset plastic..


 

Με το τέλος των σύντομων ομιλιών και της παρουσίασης του πλαισίου και των κοινών δράσεων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, στην οθόνη του Συνεδριακού Κέντρου Νομικού προβλήθηκε το ντοκυμαντέρ του Σωτήρη Δανέζη "Plastic Free Archipelago" που δημιουργήθηκε για το Ίδρυμα Αθανάσιου Λασκαρίδη, με σκοπό να προβάλει τις περιβαλλοντικές δράσεις του Ιδρύματος και να κινητοποιήσει τους πολίτες να προστατεύουν συνειδητότερα το περιβάλλον.


 

Στο ντοκυμαντέρ εμφανίστηκε η πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Λασκαρίδη κυρία Λαζού, η οποία αναφέρθηκε στα δύο κυριότερα αυτόνομα περιβαλλοντικά προγράμματα του Ιδρύματος, το "Sea Change Greek islands" το οποίο εδώ και δύο χρόνια προσπαθεί να κινητοποιήσει τους κατοίκους μικρών νησιών του Αιγαίου στην προστασία του περιβάλλοντος, και το πρόγραμμα "Typhoon" απο το ομώνυμο πλοίο του Ιδρύματος που όντας εξοπλισμένο με εξειδικευμένα μηχανήματα και στελεχωμένο με κατάλληλους επιστήμονες, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα Ιδρύματος στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.


 

Μέρος της συνέργειας της Lidl Ελλάς και του Ιδρύματος Λασκαρίδη αποτέλεσε ο υποθαλάσσιος και παράκτιος καθαρισμός που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 25.09 μέχρι και την Κυριακή 27.09 στο Αμμούδι, το Καμάρι, τον Μονόλιθο και την Περίσσα απο τον επικεφαλής Δημήτρη Καμπανό και συνεργάτες της δραστήριας ομάδας Dive in Action.


 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διακοπή της υδροδότησης σε Φηρά και Καρτεράδο λόγο σοβαρής βλάβης
Μήνυμα του Δημάρχου Θήρας για τον εορτασμό της 28η Οκτωβρίου
Ενημερωτικές επαφές της Θηραϊκής Πολιτείας για τον Covid19
ΤΩΡΑ: Το δικό μας «ΟΧΙ» που οφείλουμε
Προγραμματισμένη διακοπή στην ηλεκτροδότηση 29/10
Προειδοποίηση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης προς τα μέλη της για απόπειρες phishing
Κλειστό το Α1 της Α τάξης στο Δημοτικό Σχολείο Καμαρίου
Διακοπή υδροδότησης στο Ακρωτήρι λόγω αποκατάστασης βλάβης
Ανακοίνωση του Δήμου Θήρας για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940
Προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση 27/10
Ευχαριστίες του Πτωχοκομείου προς δωρητές
Την υποστήριξη όλων μας ζητά ο Σύλλογος "Stray Paws Santorini"
Την ίδρυση Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο ΕΠΑ.Λ (ξανα)ζητά ο Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης
Θανατηφόρο τροχαίο στο Εμπορείο
Προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση 24 και 26/10
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos_201027
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.