Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου σε Σαντορίνη

Τη Σαντορίνη επισκέφθηκε ο Νίκος Συρμαλένιος την Παρασκευή 25/9.
Καταρχήν έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη στο Volcano tv και στο Δημήτρη Πράσσο, όπου μίλησε για την τριπλή κρίση που περνά η Χώρα (υγειονομική, οικονομική, εθνικά θέματα). Αναφέρθηκε στις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ με το τρόπο που άνοιξε ο τουρισμός, χωρίς υγειονομικό διαβατήριο 72 ωρών προ της εισόδου στη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια. Αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ “Μένουμε Όρθιοι” Ι και ΙΙ, με τα οποία προτείνουμε μια γενναία στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μκρομεσαίων, για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη οικονομική κρίση λόγω της κατακόρυφης πτώσης του τουρισμού. Υπολογίζεται στη Σαντορίνη ότι η κίνηση ήταν μειωμένη περίπου στο 80% έως 85% σε σχέση με το 2019. Αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση με το σταγονόμετρο του εθνικού συστήματος υγείας και βεβαίως όχι με μόνιμες προσλήψεις. Ακόμα καταδίκασε την εξαίρεση των μικρών νησιών των Κυκλάδων από την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, όπως η Ανάφη, η Σίκινος, η Θηρασιά κλπ.
Στη συνέχεια μαζί με τα στελέχη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργο Παπαϊωάννου και Κύρο Παγκαλίδη, πρώην μέλος της διοίκησης της ΑΕΜΥ, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου συνομίλησε με το Διευθυντή Διοίκησης Λουκά Κατσούλη και την παιδίατρο και μέλος της διοίκησης της ΑΕΜΥ Πόπη Καραμολέγκου. Στη μακρά συζήτηση που επακολούθησε έγινε μια αλληλοενημέρωση για την πορεία της πανδημίας γενικότερα στις Κυκλάδες και ενημερωθήκαμε ότι υπήρξαν μεν κρούσματα και στη Σαντορίνη, αλλά δεν νοσηλεύτηκε κανείς στο νοσοκομείο. Βεβαίως το νοσοκομείο διαθέτει την υποδομή και από άποψη μοριακών αναλυτών και από άποψη χώρων νοσηλείας με τέσσερεις θαλάμους αρνητικής πίεσης, αλλά σύμφωνα με τις εντολές του ΕΟΔΥ, δεν γίνονται πολλά διαγνωστικά τεστ χωρίς παρατεταμένα συμπτώματα, με αποτέλεσμα πληθώρα τεστ να διενεργούνται επί πληρωμή στο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Σε σχέση με τα άλλα ζητήματα του νοσοκομείου, ενημερωθήκαμε ότι από την προκήρυξη του Οκτωβρίου 2018 των 150 θέσεων αορίστου χρόνου γιατρών και λοιπού προσωπικού, έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις κατά 85 %, ενώ διενεργούνται σε τακτά διαστήματα προσκλήσεις πρόσληψης γιατρών με ΑΠΥ (παροχή υπηρεσιών) για ένα χρόνο. Σε ότι αφορά το μισθολόγιο των γιατρών της ΑΕΜΥ που εξομοιώθηκε με νομοθετική ρύθμιση με το ΕΣΥ, επίκειται δημοσίευση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή του. Επίσης σε ότι αφορά τους επικουρικούς γιατρούς, η διοίκηση μας ενημέρωσε ότι απαιτείται και εδώ εξομοίωση με το ΕΣΥ, γιατί η πρόσληψη τους είναι μόνο ετήσια και πρέπει να μετατραπεί σε τριετή. Τέλος σχετικά με προσλήψεις μονίμων, απαιτείται πρώτα αναθεώρηση του ΚΕΟΛ (Οργανισμού) και κατόπιν να προκηρυχθούν οι θέσεις. Σχετικά με το λοιπό προσωπικό, άμεσα προσλαμβάνονται 11 επικουρικοί νοσηλευτές και τον Ιανουάριο άλλοι 10. Επίσης σε ότι αφορά τη λειτουργία της Μονάδας Νεφρού, βρίσκονται σε άμεση αναμονή νεφρολόγου, ενώ σχετικά με τον εξοπλισμό του οφθαλμολογικού τμήματος και του οδοντιατρείου είναι πλήρως εξοπλισμένα. Σε αυτό το σημείο η διοίκηση του νοσοκομείου μας εκθείασε και τις προσπάθειες της προηγούμενης διοίκησης υπό τον κ. Πανοτόπουλο, που εξόπλισε σημαντικά όλα τα τμήματα και τις υπηρεσίες. Τέλος αναλυτική συζήτηση έγινε για το ζήτημα της εξεύρεσης στέγης για τους γιατρούς και το προσωπικό. Από την πλευρά μας εξιστορήσαμε τα γεγονότα και τις αρχικές δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν και τους ενημερώσαμε για το ειδικό νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίσαμε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η διοίκηση μας παρακάλεσε και πάλι να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση, απευθυνόμενοι εκ νέου και στη σημερινή δημοτική αρχή.
Τέλος ο Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε σε συνάντηση μελών του κόμματος, όπου συζητήθηκαν διάφορα τοπικά ζητήματα, καθώς και η διαδικασία πρωτοβουλιών και  της οργάνωσης ενόψει και της πορείας προς το Συνέδριο.
     28/9/2020
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διακοπή της υδροδότησης σε Φηρά και Καρτεράδο λόγο σοβαρής βλάβης
Μήνυμα του Δημάρχου Θήρας για τον εορτασμό της 28η Οκτωβρίου
Ενημερωτικές επαφές της Θηραϊκής Πολιτείας για τον Covid19
ΤΩΡΑ: Το δικό μας «ΟΧΙ» που οφείλουμε
Προγραμματισμένη διακοπή στην ηλεκτροδότηση 29/10
Προειδοποίηση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης προς τα μέλη της για απόπειρες phishing
Κλειστό το Α1 της Α τάξης στο Δημοτικό Σχολείο Καμαρίου
Διακοπή υδροδότησης στο Ακρωτήρι λόγω αποκατάστασης βλάβης
Ανακοίνωση του Δήμου Θήρας για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940
Προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση 27/10
Ευχαριστίες του Πτωχοκομείου προς δωρητές
Την υποστήριξη όλων μας ζητά ο Σύλλογος "Stray Paws Santorini"
Την ίδρυση Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο ΕΠΑ.Λ (ξανα)ζητά ο Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης
Θανατηφόρο τροχαίο στο Εμπορείο
Προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση 24 και 26/10
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos_201027
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.