Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Επέκταση σε εννέα κρεβάτια και ανάληψη όλων των νεφροπαθών του νησιού απο την Μ.Τ.Ν. του Γ.Ν.Θ.


Αναμφίβολα οι μέρες που ζούμε είναι έντονα φορτισμένες συναισθηματικά, δεδομένων των πολυετών προσπαθειών για την κάλυψη των αναγκών αιμοκάθαρσης των ασθενών του νησιού μας, που οδήγησαν, αρχικά, και για αρκετά χρόνια, στην κάλυψή τους απο ιδιωτική Νεφρολογική Μονάδα, μέχρι να φτάσουμε στην αρχή του 2020 για να ανοίξει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας με 5 κρεββάτια, και λίγο πρίν την εκπνοή της ίδιας χρονιάς η μονάδα να λειτουργεί με εννέα κρεβάτια υποστηρίζοντας το σύνολο των ασθενών του νησιού μας.


 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομάδας Στήριξης Νεφροπαθών Σαντορίνης,

 

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας επεκτάθηκε σε εννέα (9) κρεβάτια ημερήσιας νοσηλείας, ύστερα από τις προσπάθειες του Νεφρολόγου κυρίου Γιάννη Γαβαλά και του Διοικητή του ΓΝ Θήρας κυρίου Βασίλη Μαλαματένιου, ένα ευχαριστώ είναι λίγο για αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους.
 

Μετά την επέκταση της ΜΤΝ καλωσορίσαμε και τους νεφροπαθείς της ιδιωτικής μονάδας που έκλεισε.
 

Η Μονάδα μας τώρα εξυπηρετεί 20 ασθενείς.
 

Μέλημα μας τώρα είναι η ενίσχυση της ΜΤΝ από δεύτερο νεφρολόγο και νοσηλευτικό προσωπικό.
 

Ως προς αυτό θέλουμε να παρακαλέσουμε τον Δήμο Θήρας να μην μείνει μόνο στα λόγια ότι θα ενισχύσει οικονομικά τους γιατρούς και ότι θα τους βρεί σπίτι ώστε να εγκατασταθούν στο νησί χωρίς πρόβλημα, αλλά να το κάνει πράξη, γιατί μέχρι στιγμής αυτό δεν το είδαμε. Ήδη μία νεφρολόγος που ενδιαφέρθηκε να έρθει στο νησί λόγω μη εύρεσης κατοικίας δεν ήρθε.
 

Οφείλουμε για άλλη μια φορά να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Νεφρολόγο μας κ, Γαβαλά και στον Διοικητή του νοσοκομείου κ. Μαλαματένιο για την απεριόριστη στήριξη τους στους νεφροπαθείς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο νοσηλευτικό προσωπικό μας, στην προϊσταμένη Μαρία Μπουζιούρη, στις νοσηλεύτριες Ειρήνη, Μάγδα και Σοφία που δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό αψηφώντας την κούραση.
 

Ευχαριστούμε τους ιατρούς-νεφρολόγους που βοήθησαν από την έναρξη λειτουργίας της μονάδας, κ.κ. Άγγελο Ζερβό, Σωτήριο Μικρό, Κωνσταντίνο Σαλπιγγίδη, Δανάη Σταυριανάκη, Γεώργιο Ντάτση και Μανώλη Παπαμανώλη.
 

Βέβαια οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον πρώην Διοικητή του ΓΝ Θήρας κ. Σαλίβερο και στον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών και φίλων Θήρας κ. Λουκά Λιγνό που είναι πάντα το στήριγμά μας στους αγώνες μας παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του.
 

Οφείλω να πώ και σε ένα μεγάλο, μεγάλο ευχαριστώ στους πρώτους νεφροπαθείς που ξεκίνησαν την λειτουργία της μονάδας παρότι δέχτηκαν μεγάλο πόλεμο, αλλά τελικά όλα πήγαν κατ ευχήν. Ευχαριστούμε λοιπόν τον Αντώνιο Γαλαίο που ήταν ο πρώτος που έκανε αιμοκάθαρση κατά την δοκιμαστική λειτουργία των μηχανημάτων, στους κ.κ. Σώζο Φουστέρη, Μπάμπη Βάλβη, Γεώργιο Αρβανίτη και λίγο αργότερα τον κ. Ιωάννη Μπαλόπητο.
 

Η Ομάδα Στήριξης Νεφροπαθών Σαντορίνης είναι πολύ περήφανη για όλα όσα καταφέραμε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, όλοι αυτοί που πίστεψαν στο όνειρο, γιατί σαν όνειρο φάνταζε να ανοίξει η μονάδα, κι όμως τα καταφέραμε, μέσα σε μια εβδομάδα την λειτουργήσαμε, όλα γίνονται με πίστη και αγώνα και δεν θα επαναπαυτούμε θα συνεχίσουμε όταν και όποτε χρειαστεί νέους αγώνες γιατί αυτή η μονάδα δίνει ζωή στους ανθρώπους μας.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση για το ίδιο γεγονός του Εντεταλμένου Συμβούλου για το Γ.Ν.Θ. Βασίλη Μαλαματένιου,

 

Η μεγαλύτερη αναγνώριση της προσπάθειας και του καθημερινού αγώνα, είναι η χαρά που νιώθεις για την προσφορά στον συνάνθρωπο. Όταν η προσφορά αυτή αναγνωρίζεται από τον ίδιο τον συνάνθρωπο, τότε το αίσθημα ικανοποίησης γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Ταυτόχρονα όμως μεγαλώνει και το αίσθημα ευθύνης. Στόχος μας είναι η καλυτέρευσή των συνθηκών υγείας, κάνοντας καθημερινά μικρά βήματα, ώστε να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από την δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα ανεβάσουν το επίπεδο διαβίωσης μας. Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια που γράφεται για εμάς, μια και το έργο είναι ομαδικό άσχετα αν κάποιες φορές μπαίνουν ονοματεπώνυμα. Στηρίξτε τον καθημερινό αγώνα μας με καλοπιστες παρατηρήσεις ώστε να βελτιωμομαστε διαρκώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
H LIDL Ελλάς και το Ίδρυμα Α. Λασκαρίδη καθάρισαν το βυθό και τις ακτές της Σαντορίνης
Δήλωση Δημάρχου Θήρας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Σεπτεμβρίου
Lost Atlantis Museum : Ανακοίνωση ωραρίου μέχρι 15 Οκτώβρη
Ξεκινούν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Θήρας
Επανέναρξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων για τον Σύλλογο Κρητών Σαντορίνης "Το Αρκάδι"
Επίσκεψη της Κ. Μονογυιού στο Πτωχοκομείο Θήρας
Η εκδήλωση της Lidl Ελλάς και του Ιδρύματος Λασκαρίδη στη Σαντορίνη
Δήμος Θήρας : Μεθοδικά και συντονισμένα προχωρά το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για τη Σαντορίνη
Συνεχίζονται μέχρι 25/10 τα δρομολόγια του Worldchampion Jet
Συνάντηση του Δημάρχου με τον Γενικό Γραμματέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη
Το αναλυτικό πρόγραμμα της 58ης αιμοδοσίας
Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου σε Σαντορίνη
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος είχε ο Δήμαρχος Θήρας για το νέο λιμάνι
Με «fast track» και προυπολογισμό 40 εκ. ξεκινά Μαρίνα για 350 σκάφη στο Μονόλιθο
9 στα 9 βραβεία για τη SantoWines στο Decanter World Wine Awards 2020
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos_200929
Poliiatreio
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.