Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Στη Σαντορίνη συνεδρίασε το Δ.Σ. του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ με την παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, 

Στην Σαντορίνη συνεδρίασε,  προχθές, πρώτη ημέρα του Αυγούστου, το Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) Νοτίου Αιγαίου, με θέμα την υλοποίηση του νέου μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων για το Νότιο Αιγαίο.

Η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. ΦΟ.Δ.Σ.Α. Ν. Αιγαίου πραγματοποιήθηκε με την υψηλού συμβολισμού
 παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και ΕνέργειαςΚωστή Χατζηδάκη και του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκου, σε πλήρη απαρτία των μελών του:

Παρόντες ήταν ο 
Πρόεδρος του Δ.Σ. ΦΟ.Δ.Σ.Α. και Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΦΟ.Δ.Σ.Α., Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ν. Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ο Γραμματέας του Δ.Σ. ΦΟ.Δ.Σ.Α. και Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας και τα μέλη του Δ.Σ. ΦΟ.Δ.Σ.Α. Χρήστος Ευστρατίου, Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, ο Γιώργος Λεονταρίτης Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός και ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς.


Της συνεδρίασης του Δ.Σ., προηγήθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Μανώλης Γραφάκος.
 

«Είναι μεγάλη χαρά να υποδεχόμαστε τον Υπουργό Περιβάλλοντος, τον Γενικό Γραμματέα και τους συνεργάτες τους στη Σαντορίνη, όπου βρισκόμαστε, μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα για δεύτερη φορά και από όπου ξεκινάει ένας πολύ μεγάλος αγώνας για κάτι που χρωστάμε στις επόμενες γενιές» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κατά την συνέντευξη Τύπου, εξαγγέλλοντας από κοινού με τον Υπουργό Περιβάλλοντος τα ακόλουθα:

«
Το φθινόπωρο αναλαμβάνει ο φορέας διαχείρισης αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου
Ναι, θα κλείσει ο ΧΑΔΑ στην Καλντέρα της Σαντορίνης, που προσβάλλει τον Πολιτισμό και την ταυτότητά μας, όπως θα κλείσουν όλοι οι ΧΑΔΑ στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Θα το κάνουμε δουλεύοντας με αποφασιστικότητα, με αφοσίωση στο στόχο, με καθαρό μυαλό, με σχέδιο που ήδη ξεκίνησε και πατώντας όλοι πάνω στην ίδια γη». 

Ο Περιφερειάρχης επισήμανε ακόμα ότι Υπουργείο και κυβέρνηση, πρώτος και δεύτερος βαθμός τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν επιτύχει το υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας στην Ελλάδα, πάνω σε μια κοινή πορεία, με κοινούς στόχους.

«
Δεν θα λογαριάσουμε πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με το πολιτικό σύστημα του παρελθόντος, που έχοντας για δεκαετίας ολόκληρες στο μυαλό του την παράμετρο αυτή, δεν μπόρεσε να κάνει τα βήματα που έπρεπε» τόνισε ο Περιφερειάρχης, συμπληρώνοντας: «Καμία άλλη χαμένη ευκαιρία.

Σήμερα είμαστε μπροστά σας για να πούμε ότι μια ομάδα με αποφασιστικότητα θα παραδώσει μια βιώσιμη λύση, θα δώσει πίσω στα νησιά μας αυτό το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο χάθηκε στον χρόνο που προηγήθηκε Αυτή η ομάδα θα φέρει τα αποτελέσματα, για τα οποία έχει δεσμευτεί.
Η Σαντορίνη είναι ένας τόπος που μας δίνει τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, το μήνυμα από ό,τι υλοποιούμε εδώ να ταξιδέψει γρήγορα σε όλο τον κόσμο, από τον οποίο εμείς προσδοκούμε να μας επιλέξει για τις διακοπές του.
Ζούμε από τον Τουρισμό και όλα μας τα μηνύματα πρέπει να εμπεριέχουν και αυτή την παράμετρο.
Από την Σαντορίνη, στέλνουμε και σήμερα σε όλο τον πλανήτη το μήνυμα ότι αυτή είναι μια χώρα ώριμη.
Μια χώρα σοβαρή, που όλα αυτά που πέτυχε το πρώτο διάστημα της υγειονομικής κρίσης δεν ήρθαν συγκυριακά. Ήρθαν βάσει σχεδίου και γιατί κάποιοι κινήθηκαν με μεγάλη αποφασιστικότητα».

 

Στην συνεδρίαση της Σαντορίνης, συζητήθηκε το πλαίσιο του σχεδίου που πρέπει να εκπονηθεί εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών, σε αρμονία με τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό, που θα οριστικοποιηθεί με την επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού του Νοτίου Αιγαίου, η οποία θα αποτελέσει και την πρώτη μεγάλη παρέμβαση του νεοσύστατου ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου. 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Denaxa
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
H LIDL Ελλάς και το Ίδρυμα Α. Λασκαρίδη καθάρισαν το βυθό και τις ακτές της Σαντορίνης
Δήλωση Δημάρχου Θήρας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Σεπτεμβρίου
Lost Atlantis Museum : Ανακοίνωση ωραρίου μέχρι 15 Οκτώβρη
Ξεκινούν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Θήρας
Επανέναρξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων για τον Σύλλογο Κρητών Σαντορίνης "Το Αρκάδι"
Επίσκεψη της Κ. Μονογυιού στο Πτωχοκομείο Θήρας
Η εκδήλωση της Lidl Ελλάς και του Ιδρύματος Λασκαρίδη στη Σαντορίνη
Δήμος Θήρας : Μεθοδικά και συντονισμένα προχωρά το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για τη Σαντορίνη
Συνεχίζονται μέχρι 25/10 τα δρομολόγια του Worldchampion Jet
Συνάντηση του Δημάρχου με τον Γενικό Γραμματέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη
Το αναλυτικό πρόγραμμα της 58ης αιμοδοσίας
Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου σε Σαντορίνη
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος είχε ο Δήμαρχος Θήρας για το νέο λιμάνι
Με «fast track» και προυπολογισμό 40 εκ. ξεκινά Μαρίνα για 350 σκάφη στο Μονόλιθο
9 στα 9 βραβεία για τη SantoWines στο Decanter World Wine Awards 2020
web radio
Λιγνός_νέα
Hondos_200929
Poliiatreio
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.