Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Ανακοίνωση της Ε.Ξ.Σ. για τα ξενοδοχεία καραντίνας

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ακόμα ξενοδοχείο καραντίνας (COVID hotel), επισημαίνει η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης με επιστολή της στα υπουργεία Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Τουρισμού.

"Παρότι η έναρξη της τουριστικής σεζόν έχει ξεκινήσει από τις 15/6/20 και δεχόμαστε επίσημα πλέον τουρίστες από πολλές χώρες, δεν έχει διασφαλιστεί η διαχείριση πιθανού κρούσματος που θα χρήζει περιορισμό για την αποφυγή διασποράς του ιού στην κοινότητα", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.
Ωστόσο, η Ένωση προτείνει να αναλάβει την πρωτοβουλία να διαχειριστεί ξενοδοχείο καραντίνας που να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφόμενες υγειονομικές διατάξεις, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, σαν εναλλακτική πρόταση στην δωρεάν διαμονή που προβλέπεται στην προκήρυξη ξενοδοχείου καραντίνας. 

Αναλυτικά όλη η επιστολή:

Κύριοι,
Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας γνωρίσουμε, ότι στο νησί μας δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί ξενοδοχείο καραντίνας (Covid Hotel) σύμφωνα με την προκήρυξη του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς δεν έχει εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον από κάποια ξενοδοχειακή μονάδα ή άλλο τουριστικό κατάλυμα. Παρότι η έναρξη της τουριστικής σεζόν έχει ξεκινήσει από τις 15/6/20 και δεχόμαστε επίσημα πλέον τουρίστες από πολλές χώρες, δεν έχει διασφαλιστεί η διαχείριση πιθανού κρούσματος που θα χρήζει περιορισμό για την αποφυγή διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στατιστικά οπωσδήποτε θα προκύψουν κρούσματα ανάμεσα στις 500.000 αφίξεις που αναμένουμε για φέτος στο νησί μας, (από 3.000.000 αφίξεις πέρυσι) και θα βρεθούμε σε αδιέξοδο. Αυτό συμβαίνει επειδή η αποζημίωση των 30 ευρώ που αναφέρεται στην προκήρυξη του Υπουργείου Τουρισμού, εμπεριέχει όχι μόνο το κόστος διαμονής, αλλά και διατροφής (3 γευμάτων), ειδών ατομικής προστασίας καθώς και ΦΠΑ, κάτι που καθιστά ασύμφορη την αποδοχή της από οποιοδήποτε κατάλυμα, αν αναλογιστεί κανείς τα αυξημένα κόστη που απαιτούνται για την λειτουργία του, εφαρμόζοντας τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους λειτουργικούς κανονισμούς. 

Ακόμη όμως και αν στην περίπτωση που πιθανόν θα εκδηλωνόταν ενδιαφέρον από κάποιο κατάλυμα, αυτό θα ήταν δυστυχώς χαμηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών, κάτι τελείως ασύμβατο με το υψηλό επίπεδο των πελατών που διαμένουν στα ξενοδοχεία πολυτελείας του νησιού. Φανταστείτε κάποιον πελάτη που θα αναγκαζόταν να μεταφερθεί από 5 αστέρων ξενοδοχείο σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οποία δεν θα ήταν σε θέση να υποστηρίξουν στοιχειώδεις παροχές και υπηρεσίες που αναζητά και είχε σαν προϋπόθεση για την επίσκεψη του.
Προτείνουμε σαν Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης να αναλάβουμε την πρωτοβουλία να διαχειριστούμε ξενοδοχείο καραντίνας που να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφόμενες υγειονομικές διατάξεις, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, σαν εναλλακτική πρόταση στην δωρεάν διαμονή που προβλέπεται στην προκήρυξη ξενοδοχείου καραντίνας. 

Η Σαντορίνη, με την παγκόσμια δυναμική παρουσία, που αναμφισβήτητα προβάλλει ως η αιχμή του δόρατος του Ελληνικού Τουρισμού, επελέγη από  τον πρωθυπουργό μας για να διακηρύξει σε όλο τον πλανήτη την επανέναρξη του τουρισμού στην χώρα μας. Θα ήταν αδόκιμο λοιπόν, να πληγεί ανεπανόρθωτα από κάποια περιστατικά που πιθανόν θα προσδώσουν ανυπολόγιστες συνέπειες, όχι μόνο για το νησί, αλλά και για το σύνολο του τουριστικού προϊόντος μας και θα υποβαθμίσει τη συνολική προσπάθεια που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα, βάση της οποίας η χώρα μας καθίσταται ο πλέον ελκυστικός τουριστικός προορισμός παγκοσμίως. 

 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Covid Protection
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πρόσκληση για την εορτή του Αγίου Παϊσίου Μεσαριάς
Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Θήρας
Αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της ημερίδας του Σύλλογου Στήριξης Γεν. Νοσοκομείου Θήρας
Ερώτηση ΚΚΕ για την επανασύσταση γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας στην Σαντορίνη
Ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή για το νέο σχολείο του Καμαριού
Γιώργος Χατζημάρκος: “Η φετινή σαιζόν θα κριθεί από την εμπειρία που θα αποκομίσει ο επισκέπτης μας από τις διακοπές του”
Το πρόγραμμα δρομολογίων του H/S/C SANTORINI PALACE
Μέρα μνήμης του σεισμού του 1956
Χορηγία 1,5 τόνου υγραερίου για το υγειονομικό προσωπικό του Γ.Ν. Θήρας
Relax Mind – Ανοιχτές ομάδες ψυχολογικής ενδυνάμωσης ενηλίκων
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια
Νέος κύκλος αξιολόγησης εστιατορίων για την ένταξη/παραμονή στο δίκτυο Aegean Cuisine. Έως τις 20.7 οι αιτήσεις
Αποδίδει καρπούς το έργο της Θηραϊκής Πολιτείας
Το ιταλικό εστιατόριο και Lounge Bar "Character" ξανά μαζί μας από την Τετάρτη 8 Ιουλίου!
Συγκρατημένη αισιοδοξία στις κρατήσεις – μεγάλες οι διαφοροποιήσεις ανά περιοχή
web radio
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos Cender
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.