Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Αδύναμος ο Ιούνιος, μειώσεις έως και 25% τον Ιούλιο

Σε τρία στάδια αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σταδιακή επαναφορά του εγχώριου ξενοδοχειακού κλάδου και ενώ οι πληρότητες για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου εμφανίζονται εξαιρετικά μειωμένες. Ενδεικτικό είναι ότι στη Σαντορίνη, την ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, το ποσοστό κρατήσεων του δεύτερου 15νθήμερου του Ιουνίου αγγίζει το 5-10%, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του νησιού, Αντώνη Ηλιόπουλο. Στις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν τα μικρά ξενοδοχειακά καταλύματα, τα οποία είναι και περισσότερο ευέλικτα στις νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός.

Από την 1η Ιουλίου αναμένεται να επανεκκινήσουν και οι μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς αναμένεται να αυξηθούν και οι πτήσεις από περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Από τις 15 Ιουλίου αναμένεται να προστεθεί και το τρίτο και τελευταίο κύμα των ξενοδοχείων, οπότε και θα ανοίξουν και πτήσεις από Αμερική. Την ίδια ώρα αναμένεται αναπροσαρμογή τιμών προς τα κάτω με τις μειώσεις και τις προσφορές να αγγίζουν προς το παρόν στα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων το 20 με 25% σε σχέση με τις περσινές τιμές.

Δυσκολίες προκύπτουν πάντως και από τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας, τα οποία θα πρέπει να εφαρμόσουν τα ξενοδοχεία και ανεβάζουν το κόστος λειτουργίας τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις πολύ μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, πολλές από τις οποίες προσανατολίζονται να μην ανοίξουν καθόλου, καθώς ακυρώθηκαν ήδη πολλά συμβόλαια με ξένους tour operators.

Πλήγμα για τη Σαντορίνη αποτελεί η απουσία προορισμών από το πρώτο κύμα πτήσεων που θα προσγειωθούν στην Ελλάδα από χώρες όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία κα οι ΗΠΑ που παραδοσιακά επιλέγουν το κυκλαδίτικο νησί για διακοπές.

«Εκτιμώ ότι κατα 15-25% θα γίνουν κάποιες εκπτώσεις για να γίνουν πιο ελκυστικά τα καταλύματα αλλά δεν μπορούμε να κατέβουμε πολύ χαμηλά γιατί προσφέρουμε υπηρεσίες πολύ υψηλών προδιαγραφών και τώρα με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων το κόστος μας ανεβαίνει. Δεν θέλουμε να κατεβάσουμε τις τιμές και να ευτελίσουμε το προϊόν της Σαντορίνης. Αν κατεβάσεις τις τιμές δύσκολα ξανανεβαίνουν. Εξάλλου, η ασφάλεια και όχι οι τιμές είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να νιώσει ο τουρίστας», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Ηλιόπουλος.
 
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Covid Protection
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Νεο Συντονιστικό στην Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Θήρας
Συνεχίζονται οι σφαλτοστρώσεις στα Φηρά από το Δήμο Θήρας
Santorini s' agapo: Ταξιδιωτικός οδηγός - "ερωτική εξομολόγηση" για τη Σαντορίνη
Συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης αλλοδαπών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
Η Μάρθα Σιγάλα των 18.800 μορίων απο το Εμπορείο, συνιστά για τις Πανελλήνιες ψυχραιμία και κριτική σκέψη
Πρόσκληση για την εορτή του Αγίου Παϊσίου Μεσαριάς
Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Θήρας
Αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της ημερίδας του Σύλλογου Στήριξης Γεν. Νοσοκομείου Θήρας
Ερώτηση ΚΚΕ για την επανασύσταση γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας στην Σαντορίνη
Ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή για το νέο σχολείο του Καμαριού
Γιώργος Χατζημάρκος: “Η φετινή σαιζόν θα κριθεί από την εμπειρία που θα αποκομίσει ο επισκέπτης μας από τις διακοπές του”
Το πρόγραμμα δρομολογίων του H/S/C SANTORINI PALACE
Μέρα μνήμης του σεισμού του 1956
Χορηγία 1,5 τόνου υγραερίου για το υγειονομικό προσωπικό του Γ.Ν. Θήρας
Relax Mind – Ανοιχτές ομάδες ψυχολογικής ενδυνάμωσης ενηλίκων
web radio
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos Cender
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.