Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020

Οικογενειακές επιχειρήσεις που ενισχύουν την υγειονομική ασφάλεια και ενισχυμένη αστυνόμευση για την αποφυγή συνωστισμού στα δημοφιλή αξιοθέατα του νησιού, οι αναφορές του Δημάρχου Θήρας

Οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που ενισχύουν την υγειονομική ασφάλεια και η ενισχυμένη αστυνόμευση με την άφιξη 40 αστυνομικών από τις 8 Ιουνίου με σκοπό την αποφυγή του συνωστισμού των επισκεπτών στα δημοφιλή αξιοθέατα του νησιού, αποτέλεσαν τις κύριες αναφορές του Δημάρχου Θήρας στις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, με αφορμή την έναρξη της φετινής, ιδιαίτερης, τουριστικής χρονιάς.
 
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θήρας κ. Σιγάλα, μετά και τα εξειδικευμένα μέτρα που πάρθηκαν λόγο των τοπικών ιδιαιτεροτήτων που αφορούσαν στη διακοπή της οικοδομικής δραστηριότητας έχουμε προσαρμοστεί και δουλέψει πάνω στην επόμενη μέρα, με πλεονέκτημα το ότι το 85% των επιχειρήσεων του νησιού αποτελείται από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, γεγονός που ευνοεί την αποφυγή του συνωστισμού.
 
Επιπλέον, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι σε συμφωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδη, αποφασίστηκε να εργαστούν στο νησί 40 επιπλέον αστυνομικοί από τις 8 Ιουνίου, οι οποίοι θα διασφαλίσουν την ομαλή ροή και διάχυση των επισκεπτών σε όλα τα σημεία του νησιού, αποτρέποντας τον συνωστισμό στα τουριστικά δημοφιλή σημεία του νησιού μας.
 
Ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας, ο κ. Σιγάλας ανέφερε ότι το Νοσοκομείο του νησιού είναι άρτια οργανωμένο, αποτελώντας πρότυπο αλλά και «πιλότο» στο χώρο του, συμπληρώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα αφιχθεί ειδικό κλιμάκιο του ΕΚΑΒ που συνεργασία με το Νοσοκομείο θα προετοιμάσουν τον τρόπο διαχείρισης περιστατικών από το ξενοδοχείο αναφοράς έως την ενδεχόμενη διακομιδή.
 
Σχετικά με την επισκεψιμότητα ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η Σαντορίνη πέρσι είχε 3 εκατομμύρια αφίξεις, από ένα, περίπου, από την κρουαζιέρα, την ακτοπλοΐα και το αεροδρόμιο,  με τις φετινές προβλέψεις να κυμαίνονται στους 500 χιλιάδες επισκέπτες.
 
Τέλος, ο κ. Σιγάλας υποστήριξε ότι δεν είχαμε ποτέ υπερτουρισμό, αλλά τοπικό συνωστισμό εξ αιτίας των αδύναμων και ελλιπών υποδομών του νησιού.
 
 
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΜΕ Θήρας: Πέμπτη 1η Οκτώβρη συγκέντρωση στις 12 στην πλατεία των Φηρών και τρίωρη στάση εργασίας 11-2
Θηραϊκή Πολιτεία: Επιτέλους η Δημοτική Αρχή αντέδρασε, έστω και κατ’ αυτόν τον τρόπο
Υποβρύχιος καθαρισμός Αμμουδίου και Περίσσας: απολογισμός
Εργασίες στον Μονόλιθο για το δίκτυο Ύδρευσης και Αποχέτευσης του οικισμού Αγ. Παρασκευή
H LIDL Ελλάς και το Ίδρυμα Α. Λασκαρίδη καθάρισαν το βυθό και τις ακτές της Σαντορίνης
Δήλωση Δημάρχου Θήρας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Σεπτεμβρίου
Lost Atlantis Museum : Ανακοίνωση ωραρίου μέχρι 15 Οκτώβρη
Ξεκινούν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Θήρας
Επανέναρξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων για τον Σύλλογο Κρητών Σαντορίνης "Το Αρκάδι"
Επίσκεψη της Κ. Μονογυιού στο Πτωχοκομείο Θήρας
Η εκδήλωση της Lidl Ελλάς και του Ιδρύματος Λασκαρίδη στη Σαντορίνη
Δήμος Θήρας : Μεθοδικά και συντονισμένα προχωρά το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για τη Σαντορίνη
Συνεχίζονται μέχρι 25/10 τα δρομολόγια του Worldchampion Jet
Συνάντηση του Δημάρχου με τον Γενικό Γραμματέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη
Το αναλυτικό πρόγραμμα της 58ης αιμοδοσίας
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos_200929
Poliiatreio
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.