Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Οικογενειακές επιχειρήσεις που ενισχύουν την υγειονομική ασφάλεια και ενισχυμένη αστυνόμευση για την αποφυγή συνωστισμού στα δημοφιλή αξιοθέατα του νησιού, οι αναφορές του Δημάρχου Θήρας

Οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που ενισχύουν την υγειονομική ασφάλεια και η ενισχυμένη αστυνόμευση με την άφιξη 40 αστυνομικών από τις 8 Ιουνίου με σκοπό την αποφυγή του συνωστισμού των επισκεπτών στα δημοφιλή αξιοθέατα του νησιού, αποτέλεσαν τις κύριες αναφορές του Δημάρχου Θήρας στις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, με αφορμή την έναρξη της φετινής, ιδιαίτερης, τουριστικής χρονιάς.
 
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θήρας κ. Σιγάλα, μετά και τα εξειδικευμένα μέτρα που πάρθηκαν λόγο των τοπικών ιδιαιτεροτήτων που αφορούσαν στη διακοπή της οικοδομικής δραστηριότητας έχουμε προσαρμοστεί και δουλέψει πάνω στην επόμενη μέρα, με πλεονέκτημα το ότι το 85% των επιχειρήσεων του νησιού αποτελείται από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, γεγονός που ευνοεί την αποφυγή του συνωστισμού.
 
Επιπλέον, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι σε συμφωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδη, αποφασίστηκε να εργαστούν στο νησί 40 επιπλέον αστυνομικοί από τις 8 Ιουνίου, οι οποίοι θα διασφαλίσουν την ομαλή ροή και διάχυση των επισκεπτών σε όλα τα σημεία του νησιού, αποτρέποντας τον συνωστισμό στα τουριστικά δημοφιλή σημεία του νησιού μας.
 
Ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας, ο κ. Σιγάλας ανέφερε ότι το Νοσοκομείο του νησιού είναι άρτια οργανωμένο, αποτελώντας πρότυπο αλλά και «πιλότο» στο χώρο του, συμπληρώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα αφιχθεί ειδικό κλιμάκιο του ΕΚΑΒ που συνεργασία με το Νοσοκομείο θα προετοιμάσουν τον τρόπο διαχείρισης περιστατικών από το ξενοδοχείο αναφοράς έως την ενδεχόμενη διακομιδή.
 
Σχετικά με την επισκεψιμότητα ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η Σαντορίνη πέρσι είχε 3 εκατομμύρια αφίξεις, από ένα, περίπου, από την κρουαζιέρα, την ακτοπλοΐα και το αεροδρόμιο,  με τις φετινές προβλέψεις να κυμαίνονται στους 500 χιλιάδες επισκέπτες.
 
Τέλος, ο κ. Σιγάλας υποστήριξε ότι δεν είχαμε ποτέ υπερτουρισμό, αλλά τοπικό συνωστισμό εξ αιτίας των αδύναμων και ελλιπών υποδομών του νησιού.
 
 
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Denaxa
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αναβολή συνεδρίασης με θέμα την έγκριση της διαφημιστικής τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Θήρας για τις 16/7 στις 12.00
Διακοπή κυκλοφορίας στον Πύργο αύριο
Αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της ημερίδας του Σύλλογου Στήριξης Γεν. Νοσοκομείου Θήρας
Μαθήματα κολύμβησης για ενήλικες από τον Ν.Ο. Σαντορίνης
Σε ισχύ η απαγόρευση πρόσβασης στην Κόκκινη Παραλία
Δικαίωση της Θηραϊκής Πολιτείας από την Ειδική Επιτροπή
Διακοπές ηλεκτροδότησης από ΔΕΔΔΗΕ για Πέμπτη, 16/7
Ομάδα Γυναικών Σαντορίνης : αντιμετωπίζοντας προκλήσεις σ'ένα κόσμο που αλλάζει
Έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ με τηλεδιάσκεψη
Πρόσκληση για την εορτή της Αγίας Μαρίνας Μεσαριάς
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Εμπορείο λόγω εργασιών νέων συνδέσεων ύδρευσης – αποχέτευσης στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Ανακοίνωση του Δήμου Θήρας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Φηρά
Νεο Συντονιστικό στην Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Θήρας
Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στα Φηρά από το Δήμο Θήρας
Santorini s' agapo: Ταξιδιωτικός οδηγός - "ερωτική εξομολόγηση" για τη Σαντορίνη
web radio
Λιγνός_νέα
Hondos Cender
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.