Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

Υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας και για τις συνεταιριστικές οινοποιητικές ζητά από την κυβέρνηση η Ένωση Θηραϊκών Προϊόντων

Με κατεπείγουσα επιστολή του, ο πρόεδρος της ΕΣΘΠ Μάρκος Καφούρος επισημαίνει μία πολύ σημαντική παράλειψη σε ότι αφορά την υπαγωγή των συνεταιριστικών οινοποιητικών στις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΘΠ

Κύριοι Yπουργοί,

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σας περιγράψω την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο οινοποιητικός κλάδος εξαιτίας της πανδημίας, αντιλαμβάνομαι ότι το γνωρίζετε πολύ καλά.

Παρότι λοιπόν λάβατε μέτρα προστασίας για τις πληττόμενες οινοποιητικές επιχειρήσεις, φαίνεται ότι με τους ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας που ορίσατε, αυτά περιορίστηκαν στις αμιγώς ιδιωτικές οινοποιητικές επιχειρήσεις, αφήνοντας εκτός τις συνεταιριστικές οινοποιητικές, που έχουν ένα ευρύτερο αντικείμενο.

Όμως ένας κύριος ΚΑΔ δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την οικονομική εικόνα μιας επιχείρησης. Το 95% του τζίρου μας προέρχεται από την εμπορία και διάθεση οίνου, παλεύοντας ταυτόχρονα να κρατήσουμε ζωντανές τις παραδοσιακές καλλιέργειες φάβας και τομάτας με οικονομική ζημιά.

Έχουμε ζητήσει από εσάς άμεσα, αλλά και μέσα από τα συλλογικά όργανα (ΚΕΟΣΟΕ), να διευρυνθούν οι ΚΑΔ με τις επιχειρήσεις που πραγματικά πλήττονται και δεν συμπεριλαμβάνονται μέχρι στιγμής, στην περίπτωσή τη δική μας τον ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας: 0163 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ, χωρίς ωστόσο να εισακουστούμε.


Κύριοι Υπουργοί,

προκειμένου να κρατήσουμε το συνεταιρισμό μας ζωντανό, ζητούμε την άμεση υπαγωγή του ανωτέρω ΚΑΔ στον κατάλογο με τις πληττόμενες δραστηριότητες. Σε αντίθετη περίπτωση, σας γνωρίζουμε ότι η Ένωσή μας θα αναγκασθεί να αναστείλει τις δραστηριότητές της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους 71 εργαζόμενους της ΕΣΘΠ αλλά και για την παραγωγή σταφυλιών του νησιού, που αυτή τη στιγμή διαχειριζόμαστε σε ποσοστό τουλάχιστον 40% και σε περιόδους κρίσης άνω του 60%.

Με αγωνία,
Μάρκος Καφούρος
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Το Olympus είχε τύχη στον Αθηνιό, αλλά δεν κράτησε για πολύ...
Και οι επαφές του Αθηνιού με πλοία...συνεχίζονται
Breakfast in A Box: Η πρόταση της Spicy Bytes Catering από τον Ιούλιο για καταλύματα και ξενοδοχεία
Επίσκεψη του Πρέσβη της Λιθουανίας στην Σαντορίνη
Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου του Αθηνιού
Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας για την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Ευχαριστήρια επιστολή της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θήρας στο Ίδρυμα Λ. και Ε. Νομικού, για την επιχορήγηση 100.000 ευρώ
Ευχαριστήριο του Πτωχοκομείου Θήρας σε χορηγό του
Η Οία στην πρώτη σελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού!
"Ιχνηλατώντας τις δυνάμεις της οικογένειας" διαδικτυακή συνάντηση από τον "Θησέα" για όλους τους γονείς των Κυκλάδων
Το Σάββατο 13 Ιουνίου η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σαντορίνη, στις 9.6 αναμένεται ο Υπ. Τουρισμού
Ο Γιώργος Κατσίπης αποχαιρετά τον θείο του Βαγγέλη Σορώτο
Προσαρμοσμένες διαδικασίες τμημάτων από την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης
Ευχαριστήρια επιστολή του ηγούμενου της Ι.Μ. Προφήτη Ηλία για την σύνδεση της μονής με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης
Καταγγελία "Θηραϊκής Πολιτείας" για απευθείας ανάθεση της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Hondos
Λιγνός
Mikres Aggelies
WEB TV
Poliiatreio
Όμηρρς
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.