Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας: Ανάγκη αλληλεγγύης προς όλους

Μένουμε δυνατοί αλλά όχι σιωπηλοί…
 
Οι εξελίξεις σε ότι αφορά την εξάπλωση του κορονοιού κάνουν αναγκαία το επόμενο διάστημα  όσο ποτέ άλλοτε την αλληλεγγύη μας σε κάθε έναν, σε κάθε οικογένεια που δοκιμάζεται με κάθε τρόπο. Οι οικονομικές& κοινωνικές συνέπειες θα πλήξουν αργά ή γρήγορα το σύνολο των λαϊκών οικογενειών. Η παραδοχή και από τον πρωθυπουργό σε πρόσφατο διάγγελμα του ότι όποιος αρρωστήσει σε νησί είναι καταδικασμένος αποκαλύπτει τη γύμνια του συστήματος υγείας και στα νησιά. 
Αυτό θα πρέπει να κινητοποιήσει όλους μας  και να διεκδικήσουμε αυτό που επιβάλλουν οι σύγχρονες ανάγκες μας στην υγεία πόσο μάλλον σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες. Η απαραίτητη ατομική ευθύνη σήμερα δεν μπορεί να αποτελεί το άλλοθι των κρατικών ελλείψεων.
Μένουμε δυνατοί
    • Στο πλευρό κάθε δοκιμαζόμενου συμπολίτη μας, κάθε οικογένειας που πλήττεται.
    • Στο πλευρό των γιατρών, των νοσηλευτών που κάτω από αντίξοες συνθήκες μάχονται και προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στον «πόλεμο» με μη επαρκή μέσα αφού οι πολιτικές περικοπών φρόντισαν διαχρονικά να ξεγυμνώσουν την δωρεάν  δημόσια υγεία.
    • Στο πλευρό όλων των εργαζόμενων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που είναι στη πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των πολιτών.
    • «Φοράμε τη μάσκα» αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί. Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε τη λήψη άμεσων μέτρων κάλυψης ελλείψεων περιφερειακών ιατρείων και  του νοσοκομείου, που πρέπει να ενταχθεί  όσο πιο γρήγορα γίνεται στο ΕΣΥ κάτω από την ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και όχι στην ΑΕΜΥ, που είναι ενταγμένο σήμερα  με το απαιτούμενο προσωπικό, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, για να ανταπεξέλθουν στον πόλεμο που δίνουν για τη δική μας ζωή. 
    • Απαιτούμε να εξασφαλιστούν τεστ διαγνωστικού ελέγχου στο Νοσοκομείο και εξασφάλιση μεταφοράς σε εργαστήριο αξιολόγησης δείγματος.
    • Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε ενημέρωση τώρα για την κατάσταση του νοσοκομείου μας και των περιφερειακών ιατρείων Σαντορίνης και Θηρασιάς. 
    • Κάνουμε ότι επιβάλλεται για την ανακοπή της διασποράς του κορονοιού μετά και το πρώτο κρούσμα στο νομό μας, στο νησί της Σύρου αλλά και ότι απαιτείται για να  ακουστεί η φωνή του …καταδικασμένου νησιώτη. 
Εμείς, θα εξακολουθήσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, να προτάσσουμε την άμεση επίλυση των  ζητημάτων υγείας στα νησιά μας Σαντορίνη και Θηρασιά,  και να καλούμε σε διεκδικήσεις για αυτά που μας ανήκουν. 
Παράλληλα συμμετέχουμε και ενισχύουμε σε κάθε χωριό του νησιού μας κάθε συλλογική δράση και πρωτοβουλία που θα εξασφαλίζει τη στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη .
Κανένας μόνος του ! Νικάμε το φόβο!
Μένουμε δυνατοί και αλληλέγγυοι. 
                                                                                Σαντορίνη 25-03-20
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Covid Protection
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πρόσκληση για την εορτή της Αγίας Μαρίνας Μεσαριάς
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Εμπορείο λόγω εργασιών νέων συνδέσεων ύδρευσης – αποχέτευσης στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Ανακοίνωση του Δήμου Θήρας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Φηρά
Νεο Συντονιστικό στην Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Θήρας
Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στα Φηρά από το Δήμο Θήρας
Santorini s' agapo: Ταξιδιωτικός οδηγός - "ερωτική εξομολόγηση" για τη Σαντορίνη
Συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης αλλοδαπών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
Η Μάρθα Σιγάλα των 18.800 μορίων απο το Εμπορείο, συνιστά για τις Πανελλήνιες ψυχραιμία και κριτική σκέψη
Πρόσκληση για την εορτή του Αγίου Παϊσίου Μεσαριάς
Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Θήρας
Αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της ημερίδας του Σύλλογου Στήριξης Γεν. Νοσοκομείου Θήρας
Ερώτηση ΚΚΕ για την επανασύσταση γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας στην Σαντορίνη
Ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή για το νέο σχολείο του Καμαριού
Γιώργος Χατζημάρκος: “Η φετινή σαιζόν θα κριθεί από την εμπειρία που θα αποκομίσει ο επισκέπτης μας από τις διακοπές του”
Το πρόγραμμα δρομολογίων του H/S/C SANTORINI PALACE
web radio
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos Cender
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.