Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020

Το ΓΝΘ καταρρέει, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Θήρας

 Με το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας συναντήθηκε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Θήρας. Κατά τη συνάντηση, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον του νοσοκομείου, καθώς ολοένα και περισσότερα στελέχη τόσο της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής, αλλά και της Διοικητικής Υπηρεσίας παραιτούνται λόγω των συνθηκών που επικρατούν. Το αβέβαιο μέλλον του Γ.Ν. Θήρας αποτρέπει και τους επιτυχόντες στον πρόσφατο διαγωνισμό να αποδεχτούν τις θέσεις τους.
 

Επίσης, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι υπενθυμίζουμε πως στην πλειοψηφία τους υπηρετούν στο νοσοκομείο από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, διαμαρτύρονται για τις μειώσεις των μισθών τους με τις νέες συμβάσεις αορίστου χρόνου, ως απόρροια της μη αναγνώρισης της προϋπηρεσίας τους στον ιδιωτικό τομέα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφαρμόζοντας το διαίρει και βασίλευε είχε πριν από μήνες δεσμευθεί για τη μισθολογική εξίσωση ΜΟΝΟ των ιατρών του Γ.Ν. Θήρας με εκείνους του ΕΣΥ. Αν και από τότε έχουν ψηφιστεί αρκετά νομοσχέδια του Υπουργείου Υγείας και αυτές τις ημέρες συζητείται στις επιτροπές της Βουλής ακόμα ένα, ωστόσο σε κανένα από αυτά δεν υπήρχε ούτε υπάρχει σχετική διάταξη.

Πολύ σημαντική και για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και για τους εργαζόμενους, θεωρείται από τους ίδιους η ολοένα αυξανόμενη υποστελέχωση της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, η οποία οδηγεί σε εξαντλητικά ωράρια εργασίας τους υπηρετούντες γιατρούς και νοσηλευτές, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την υγεία τους όσο και την ασφάλεια των ασθενών.

Τέλος, μεγάλη ανασφάλεια δημιουργεί στους εργαζόμενους η αδιαφορία τόσο του Υπουργείου Υγείας όσο και της Διοίκησης της ΑΕΜΥ Α.Ε. για το διορισμό Διοικητή στο νοσοκομείο, το οποίο παραμένει ακέφαλο από τις αρχές του έτους, μετά την παραίτηση του προηγούμενου Διοικητή, ο οποίος παρέμεινε στη θέση αυτή για μόλις τρεις μήνες.
 

Από την πλευρά τους, τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Θήρας διαβεβαίωσαν ότι θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων με ό,τι μέσο διαθέτουν, ενώ θα στηρίξουν και οποιαδήποτε πρωτοβουλία διαμαρτυρίας αποφασιστεί από το Σωματείο.


Ως ΣΥΡΙΖΑ Θήρας, δηλώνουμε την έντονη ανησυχία μας για το μέλλον του ΔΗΜΟΣΙΟΥ Γ.Ν. Θήρας και την πρόθεσή μας να έρθουμε σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς (Μητρόπολη, Επαρχείο, Δήμους Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, Δημοτικές και Περιφερειακές Παρατάξεις, Σύλλογο Στήριξης του Γ.Ν. Θήρας), προκειμένου όλοι οι πολίτες της Σαντορίνης και των γύρω νησιών να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για την διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας του νοσοκομείου και τη βελτίωση των υπηρεσιών του, οι οποίες μπορούν να διασφαλιστούν ΜΟΝΟ από τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ του”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Reschedule
Koronoios
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Νέα χρονολογία για την Μινωϊκή Έκρηξη: 1560 π.Χ.
Διακοπές Ηλεκτροδότησης για Τρίτη - Τετάρτη
Προτάσεις μέτρων για την προστασία των εργαζομένων και την ανακούφιση των δημοτών από την Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας
Δ. Τσιργής: Είναι έτοιμο το υγειονομικό σύστημα για να διαχειριστεί την κρίση;
2 Μαίου η εθελοντική αιμοδοσία στην Σαντορίνη
​​​​​​​Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών
Αλλαγή των δρομολογίων του Blue Star Delos
Καθίζηση του μονοπατιού της Αρμένης από... δουλειές του ποδαριού
Ευχαριστίες του Συλλόγου Kρητών προς την Nova απολυμαντική
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος
Τηλέφωνα SOS COVID- 19
Κατάθεση στεφάνου από την Τοπική Κοινότητα Οίας
Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας: Ανάγκη αλληλεγγύης προς όλους
Μήνυμα του δημάρχου Θήρας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
​​​​​​​Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών
web radio
Web Tv
Hondos Cender
Denaxa
Mikres Aggelies
Nova
Poliiatreio
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.