Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Δράση της Dive In Action με την Περιβαλλοντική Ομάδα Γυμνασίου Εμπορείου

Η θαλάσσια ρύπανση, οι επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή και τα πλαστικά μιας χρήσης, προτάσεις και λύσεις για την αντικατάσταση τους, ήταν οι θεματικοί άξονες της πρώτης ελπιδοφόρας δράσης για το 2020 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο λιμανάκι της Βλυχάδας, στην παραλία μπροστά στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου Σαντορίνης ύστερα από πρόσκληση συνεργασίας με την Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνάσιου Εμπορείου Θήρας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 35 παιδιά του Γυμνάσιου Εμπορείου Θήρας συνοδευόμενα από γονείς και τους καθηγητές που ηγούνται της ομάδας.

     Έγινε ενημέρωση στα παιδία και τους γονείς για την θαλάσσια ρύπανση, τις αιτίες και τις τεράστιες επιπτώσεις τόσο στους θαλάσσιους οργανισμούς, την πλαγκτονική αλυσίδα και πώς αυτά επιδρούν στον άνθρωπο. Αναπτύχθηκαν συνοπτικά οι μέθοδοι αντιμετώπισης των θαλάσσιων ζητημάτων, συμπεριλαμβανόμενων και των δράσεων ακτιβισμού κι έγινε αναφορά στην εικόνα των βυθών, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα από τους υποβρύχιους καθαρισμούς της Σαντορίνης στις περσινές δράσεις.

     Αναπτύχθηκε διάλογος με τα παιδία τους γονείς και τους καθηγητές για την αποτελεσματικότητα της ανακύκλωσης και την αναγκαιότητα ανακύκλωσης στην πηγή. Με απτά παραδείγματα συνδέθηκαν οι ανθρωπογενείς συνήθειες με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και συμφωνήθηκε ότι η ατομική ευαισθητοποίηση είναι η αμεσότερη λύση στη μείωση των ατομικών και οικιακών απόβλητων.

     Στην συνεχεία ακολούθησε παράκτιος καθαρισμός διάρκειας 30 λεπτών, με ενημέρωση στις τελευταίες μεθόδους και τεχνικές οργάνωσης, με χρήση επαναχρησιμοποιούμενων γαντιών και σάκων φιλικών προς το περιβάλλον. Οι ομάδες πεδίου με καθοδήγηση στόχευσαν στη συγκέντρωση όσων περισσότερων μικρών πλαστικών, την αναγνώριση των μικροπλαστικών και πως αυτά γίνονται δυσδιάκριτα στο υπόλοιπο περιβάλλον λόγω του μικρού τους μεγέθους. Αναγνωρίστηκαν τμήματα πλαστικών σε αποσύνθεση και αντικείμενα τεμαχισμένα διάσπαρτα σε όλη την έκταση της ακτής, δειγματίζοντας τον τεμαχισμό και την αποσύνθεση.

     Η ενημέρωση της Περιβαλλοντικής Ομάδας πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας ενημερωτικό υλικό για τα πλαστικά μιας χρήσης του συνεργαζόμενου προγράμματος Sea Change Greek Islands του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Κ. Λασκαρίδη, η παρουσίαση των επιπτώσεων στους θαλάσσιους οργανισμούς με υλικό της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης "iSea" και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων των δράσεων και παρατηρήσεων της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Dive In Action και για τον εμπλουτισμό των γνώσεων στην αναγνώριση των ανακυκλώσιμων ή μη συσκευασιών, δόθηκε οδηγός των σημάτων της ανακύκλωσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Covid Protection
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πρόσκληση για την εορτή του Αγίου Παϊσίου Μεσαριάς
Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Θήρας
Αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της ημερίδας του Σύλλογου Στήριξης Γεν. Νοσοκομείου Θήρας
Ερώτηση ΚΚΕ για την επανασύσταση γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας στην Σαντορίνη
Ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή για το νέο σχολείο του Καμαριού
Γιώργος Χατζημάρκος: “Η φετινή σαιζόν θα κριθεί από την εμπειρία που θα αποκομίσει ο επισκέπτης μας από τις διακοπές του”
Το πρόγραμμα δρομολογίων του H/S/C SANTORINI PALACE
Μέρα μνήμης του σεισμού του 1956
Χορηγία 1,5 τόνου υγραερίου για το υγειονομικό προσωπικό του Γ.Ν. Θήρας
Relax Mind – Ανοιχτές ομάδες ψυχολογικής ενδυνάμωσης ενηλίκων
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια
Νέος κύκλος αξιολόγησης εστιατορίων για την ένταξη/παραμονή στο δίκτυο Aegean Cuisine. Έως τις 20.7 οι αιτήσεις
Αποδίδει καρπούς το έργο της Θηραϊκής Πολιτείας
Το ιταλικό εστιατόριο και Lounge Bar "Character" ξανά μαζί μας από την Τετάρτη 8 Ιουλίου!
Συγκρατημένη αισιοδοξία στις κρατήσεις – μεγάλες οι διαφοροποιήσεις ανά περιοχή
web radio
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos Cender
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.